Aslına bakarsanız ben pek pazartesinin sendromuna kaptırmam kendimi ama kaptıran çok; bir çikolataseverseniz buraya küçük bir ziyaret için bahane aramanıza hiç gerek yok! Hemen bu akşam tutun sevdiklerinizin kolundan, soluğu Çikolata Dükkanı’nda alın ve her türlü sendroma son verin. Sonuçta çikolata dediğin strese, depresyona, aşk acısına, mutluluğu arayanlara iyi gelir; sevgi dolu, sıcacık muhabbetinize de tat katar. Yüzünüzü güldürür, kokusuyla içiniz dolar taşar…
Yani benim için hemen hemen yukarıda anlattığım gibi oldu diyebilirim. İş çıkışı bir kendimize gelelim, streslerimizden arınalım, keyifli bir muhabbet ortamı oluşturalım, yüzümüz gülsün ve tüm bunlar uzun zamandır gitmeyi planladığımız ama bir türlü gidemediğimiz Çikolata Dükkanı’nda olsun dedik ve düştük yollara.

Asuman Aşkına!
Asuman’ın methini çok uzun zaman önce duymuştuk. Her aklımıza düştüğünde, sahne arkasında çekilmiş fotoğraflarına, videolarına iştahımız kabararak bakıyorduk. Küçük iddialarımızın ucuna ödül olarak Asuman’ı koyuyorduk; maksat yemeye bahane olsun. Ve sonunda kendisiyle tanışma vakti geldi çattı! Mis gibi çikolata kokan küçük ve de sevimli dükkana girip yerleştiğimizde önce birbirimize sonra sipariş almak üzere bekleyen arkadaşa baktık ve hiç düşünmeden söyledik: “Asuman!”
Bazılarınız belki de onu bizden çok önce tanımıştır ama henüz kendisiyle karşılaşmamış olanlar için güzel bir keşif olacağını düşünüyorum. Şimdi bir düşünün; en altta serili fındık krokanlar, güzel bir dizilimle sunuma hazırlanmış çilek parçaları, üzerine dökülen eritilmiş çikolata ve göz zevkinizi daha da coşturmak için kremşanti ile yapılmış son dokunuşlar… Şu an yazarken bile biraz ağzım sulandı sanırım ve o erimiş çikolatanın kokusu da burnuma gelmedi değil.

O kadar çok üzerine konuşmuş ve tadına bakmaya karar vermiştik ki adeta törenle götürdük ilk kaşıkları ağzımıza. Tadına varanlar birer birer gözlerini açıp bir diğerinin yüzüne baktı ve kendi yaşadığı anı karşı tarafında yaşadığını onaylayan bakışlar aradı ve hatta gülüşler… Herkesin yüzü gülüyordu! Asuman dedikleri kadar havalı ve de lezzetliydi. O an kasada duran arkadaşa şöyle bir öneride bulundum: Bence Asuman’la tanışanların bu ilk anını fotoğraflamalısınız, çok keyifli bir iş çıkabilir ortaya.

Neden Adı Asuman?
Bu soruyu soranların alacakları cevap çok hoş gerçekten… Eskilerde daha sıklıkla kullanılan, bugün sadece anneannelerimizin babaannelerimizin isimleri olarak hatırladığımız nostaljik isimleri yeniden canlandırmak istemiş Çikolata Dükkanı sakinleri ve Asuman, adına bu şekilde kavuşmuş. Sırada Jülide varmış! Şimdiden merak ediyorum karşımıza nasıl tatlar çıkacak.
Bu arada Asuman’ın dolu dolu bir sunumla geldiğini tekrar hatırlatmak istiyorum. Yani sonuna kadar iştahla yemek istiyorsanız karnınız tok olmasın.

Çikolata Kokuları Yeni Fikir Sokak’tan Yükseliyor!
“Çikolata Dükkan’ı nerede?” diye soracaklar için adres Moda-Yeni Fikir Sokak. Moda Caddesi üzerinden sahile doğru yürürken sağ tarafınızda kalıyor. Biz gittiğimizde yılbaşı konseptini yakaladık ve ortam kesinlikle çok hoştu. Mekanın küçücük hali ve tasarımı buraya çok samimi bir hava katıyor. Kalabalık zamanlarda biraz beklemeniz gerekse de değer bence. Mekanın samimiyetinde işletmecilerin ilgisi ve yaklaşımı da etkili tabii. İlk andan itibaren zaten alışık olduğunuz bir arkadaş ortamına girmiş gibi hissedebilirsiniz. Güler yüzleri için buradan da teşekkür ediyorum kendilerine.

Hadi Çikolata Dükkanı’na, tadı damağınızı şenlendirecek küçük lezzetlerle kocaman keyifler yaşamaya!

Çağla Açıkgöz
