Arama kriterlerinize uygun bir sonuç bulunamadı.
Türkiye’nin başkentini keşfetmek, sokaklarında dolaşmak ve tarihini ve doğasını yaşamak bambaşka… Mustafa Kemal Atatürk'ün mezar anıtının yer aldığı Anıtkabir, Atatürk Evi ve Müzesi, TBMM… Ankara'da görülecek çok yer bulunuyor. Anadolu kültürünü yaşatan önemli yapılardan biri olan Anadolu Medeniyetleri Müzesi de Ankara'da yer alıyor. Kızılay Meydanı, Ankara Kalesi ve şehrin yeşil vahası Kuğulu Park da şehri ziyaret ettiğiniz zaman öncelik verebileceğiniz adreslerin başında geliyor.
Yazları sıcak ve kurak, kışları soğuk ve kar yağışlı olan Ankara’da en çok yağmur mart ve nisan aylarında yağıyor. Temmuz ve ağustos aylarında ise Ankara’nın en sıcak günleri yaşanıyor. Aralık, ocak ve şubat aylarında sıcaklık -6 derecelere düşüyor ve kar yağışı bu dönemde oldukça fazla oluyor.
Sıcakken çok sıcak, soğukken de çok soğuk olan Ankara’ya gezmeye gitmek için en iyi zamanlar mayıs, haziran, eylül ve ekim ayları. Gideceğiniz tarihe karar verdikten sonra Ankara otellerinde rezervasyon yaptırmayı unutmayın.
Ankara’ya geldiğinizde şehrin turistik noktalarına yakın yerlerde konaklama isterseniz Çankaya, Kızılay, Kavaklıdere ve Ulus otellerini inceleyebilirsiniz. “Ankara’da nerede kalınır?” sorusunun cevabını ararken kendi bütçenize en uygun Ankara otellerine göz atabilirsiniz. Kuğulu Park, Tunalı Hilmi Caddesi gibi merkezi noktalarda bulunan Ankara otelleri size ulaşım açısından avantaj sağlayabilir.
Ankara’da lüks oteller de bulunuyor, daha bütçe dostu oteller ve pansiyonlar da… Başkent Ankara’da Yarım Pansiyon, Oda Kahvaltı ya da Sadece Oda konseptleri ile hizmet veren çeşitli tesisler bulmak mümkün. Ankara otellerinde konforla konaklayabilir, ücretsiz kahvaltı ve ücretsiz internet gibi olanaklardan yararlanabilirsiniz. Ankara otelleri arasından seçiminizi yaptıysanız hızlıca yerinizi ayırtabilirsiniz.
Otobüs firmalarının düzenlediği seferler ile ya da kendi aracınızı kullanarak Ankara’ya ulaşım sağlayabileceğiniz gibi hava yolunu da tercih edebilirsiniz. Ankara Esenboğa Havalimanı'na uçmak için Ankara Uçak bileti sayfasını inceleyerek sizin için en uygun Ankara uçak biletini alabilirsiniz. Havaalanından otobüslerle, taksiyle veya araç kiralayarak kolaylıkla Ankara’da gitmek istediğiniz yere ulaşabilirsiniz.
İstanbul’dan Ankara’ya giden yüksek hızlı trenle de ulaşım sağlayabilirsiniz. Pendik Tren İstasyonu’ndan kalkan Ankara treni İzmit, Eskişehir gibi duraklarda da duruyor. Tren sayesinde İstanbul’dan 4 saatte, Eskişehir’den ise 1,5 saatte Ankara’ya ulaşım sağlayabilirsiniz.
Ankara içi ulaşımda Kızılay ve Batıkent arasında çalışan metroyu kullanabilirsiniz. Ankaray hafif raylı sistem ise Ankara Şehirlerarası Otobüs Terminali İşletmesi’ni (AŞTİ) Dikimevi semtine bağlıyor. Belediye otobüsler, özel halk otobüsleri ve minibüsler de Ankara’da ulaşım konusunda size kolaylık sağlayacak alternatifler arasında yer alıyor. Toplu taşıma araçlarını sık sık kullanacaksanız Ankarakart alarak daha uygun fiyatlarla yolculuk edebilirsiniz. Toplu taşıma dışındaki seçenekler olarak da araç kiralama ve taksi seçenekleri değerlendirilebilir.
Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk'ün, Ankara Anıttepe'de bulunan anıt mezarıdır. Barış Parkı ve Anıt Bloku olarak iki kısma ayrılan Anıtkabir'in mimari tasarımı için 1 Mart 1941 yılında Serbest Proje Yarışması düzenlendi. Yarışmaya Türkiye'den ve dünyadan 47 projeyle birçok mimar katıldı ve 18 Kasım 1943 tarihinde Prof. Emin Onat ve Doç. Orhan Arden'in projelerinin uygulanmasına karar verildi. İnşaat 9 Ekim 1944 günü başladı ve 1 Eylül 1953'te bitirildi.
Ne zaman yapıldığı kesin olarak bilinmeyen Ankara Kalesi, Altındağ ilçesinde yer alıyor. Bu kale, tarih boyunca hem yerleşim hem savunma amaçlı olarak birçok medeniyet tarafından kullanılmış.
Ankara'da yüksek bir tepe üzerinde yer alan Kalecik Kalesi'ni mutlaka ziyaret edin ve kaleden görünen manzarayı doya doya izleyin.
Ankara'nın ilk, Türkiye'nin ikinci seyir teraslı alışveriş merkezi olarak bilinen Atakule, dikkat çeken mimarisi ile Ankara'nın simgesi haline gelmiş durumda. Şehrin tümüne hakim olan alışveriş merkezinin döner lokantası tüm şehre hakim bir manzaraya sahip. Şehrin en yüksek noktalarından biri olan Atakule'den gün batımını seyredebilirsiniz.
Tarihi Hacı Bayram Camii'ne ev sahipliği yapan türbe, 1429-1430 yıllarında yapılmış. Ankara'ya gelmişken buraya uğramamak olmaz. Türbenin 15. yüzyıla ait ahşap işlemeli kapılarını ise Ankara Etnografya Müzesi'nde görebilirsiniz.
Elmadağ'ın kuzey yamacında 1500-1850 m yükseklikte yer alan merkez, Ankara'ya 18 km mesafede bulunuyor. Merkezde 548 m uzunluğunda, saatte 720 kişi kapasiteli bir adet teleski bulunuyor.
Ankara'ya 80 km mesafedeki park, yaklaşık 1050 hektarlık bir alanı kaplıyor. Turistik bakımdan büyük bir önem taşıyan park, sahip olduğu bitki örtüsü ile de biyolojik açıdan ayrı bir özellik taşıyor.
Ankara, termal kaynaklar açısından oldukça zengin kaplıcalara ev sahipliği yapıyor. Kaplıcalardan faydalanmaya gelen birçok misafiri ağırlayan Ankara'da bulunan ünlü kaplıcalardan biri olan Ayaş, suyunun özellikleri, sıcaklığı ve mineralleri bakımından Avrupa'daki dünyaca ünlü Kardlspat suyunun aynısıdır. Yine Ankara'daki zengin termal kaynaklardan olan Kızılcahamam'daki kaplıcalar ise haziran ve ekim ayları arasında sıklıkla ziyaret ediliyor.
1991 yılının ekim ayından bu yana hizmet veren Anfa Altınpark Expo Center, açık sergileme alanları da bulunan bir fuar alanı. Tesiste her yıl 15'in üzerinde uzmanlık fuarı düzenleniyor.
Ulus'ta, Hacı Bayram Camii'nin bitişiğinde yer alan tapınak, Monumentum Ancyranum (Ankara Anıtı) olarak da biliniyor. MÖ 25-MÖ 20 yılları arasında inşa edilmiş olan tapınak, Galat Kralı Pilamenes tarafından Roma İmparatoru Augustus adına bir bağlılık nişanesi olarak yaptırılmış.
Taş ve tuğladan yapılan Roma Hamamı, Çankırı Caddesi üzerinde yer alıyor. Roma İmparatoru Caracalla tarafından 3. yüzyılda, sağlık tanrısı Asklepios adına yapılan hamam, iki bölümden oluşuyor.
Hitit ve Eski Tunç Çağı yerleşimlerinden kalma buluntuların açığa çıktığı Külhöyük, Ankara'nın Haymana ilçesinde yer alıyor. Orta büyüklükteki bu höyükte hala uzmanlar tarafından kazılar yapılıyor.
Ankara'nın turistik yerleri arasında ilk sıralarda yer alan tarihi Beypazarı Evleri, zemin katları taş ve üst katları ahşap kullanılarak inşa edilmiş binalardan oluşuyor. Benimsenen iç içe yerleşim tarzından dolayı bu evler, birbirine bitişik şekilde inşa edilmiş.
Evet, Ankara'da deniz yok belki ama burada da manzarasına bakıp tadını çıkarabileceğiniz göller bulunuyor. Mogan ve Eymir de bu göllerden. Göl kıyısındaki kafelerde dinlenebilir ya da Gölbaşı'nda mangal keyfi yapabilirsiniz.
Görkemli tarihi ile öne çıkan şehirde ziyaret edebileceğiniz birçok müze bulunuyor. Bunlar arasında; Anıtkabir Atatürk Müzesi, Anadolu Medeniyetleri Müzesi, Etnografya Müzesi, Resim ve Heykel Müzesi, Cumhuriyet Müzesi, Kurtuluş Savaşı Müzesi, Gordion Müzesi, PTT Pul Müzesi, Çengel Han Rahmi Koç Müzesi, Atatürk Evi, Pembe Köşk ve daha pek çok farklı müze bulunuyor.
Kafeleri ve şık mağazaları ile Ankara'da sosyal hayatın merkezlerinden olan Tunalı Hilmi Caddesi'nin üst tarafına doğru çıkarsanız Kuğulu Park'ın harika manzarası ile buluşabilirsiniz. Ulus tarafındaysanız şehrin simge mekanlarından biri olan Gençlik Parkı'nda güzel vakit geçirebilirsiniz. Mogan Park'ta göl kıyısında vakit geçirmenin tadına bakabilir, Atatürk Orman Çiftliği'nde yeşile doyabilirsiniz. Botanik Parkı, Seğmenler Parkı, Harikalar Diyarı ve daha birçok park Ankara'nın dinlenme alanları arasında yer alıyor.
Tarihi ve turistik noktaları keşfetmek, kafe ve restoranlarda vakit geçirmek dışında Türkiye’nin başkentinde düzenlenen festivallere katılmak da Ankara’da yapılacak şeyler arasında yer alıyor. 1988 yılından bu yana düzenlenen Ankara Uluslararası Film Festivali için nisan ayında Ankara’ya gelebilirsiniz. Büyük Ankara Festivali ise yaz aylarında belirlenen tarihlerde düzenleniyor ve festival boyunca Ankaralılar müziğe doyuyor. Bunların yanında üniversite şenlikleri ya da özel etkinlik ve organizasyonlar da Ankara’ya renk katıyor.
Ankara'da Gezilebilecek Daha Fazla Yeri Keşfetmek için Tıklayın!
Ankara'nın en ünlü yemeği tabii ki Ankara Tavası! Şehrin bunun yanında Orman Kebabı, Efelek Dolması, Aş Çorbası ve Pıtpıt Pilavı gibi yöresel yemekleri de bulunuyor. Bol susamlı Kızılay Simidi ve lezzetli mi lezzetli Beypazarı Kurusu da Ankara'ya gelince yemeniz gerekenlerden. Eğer canınız dürüm çektiyse adres belli, Aspava sizi bekler.
Büyükşehir olmasından dolayı Ankara'da çok sayıda alışveriş merkezi bulunuyor. Ulus, Kızılay ve Kavaklıdere alışveriş merkezlerinin yoğunlaştığı bölgeler olarak rağbet görüyor. Ulus yakınlarındaki Çıkrıkçılar Yokuşu'nda dokuma, bakır, çömlek, hasır, deri gibi geleneksel el sanatları ürünleri, çeşitli takı, süs, hediyelik ürünler ve her türlü antika eşyanın satıldığı alışveriş mekanları bulunuyor. Diğer bir alternatif de çeşitli antika, bakır ve mücevheratın yanı sıra baharat, kurutulmuş meyve ve kuruyemiş satılan Bakırcılar Çarşısı. Modern alışveriş merkezleri ise genelde Kızılay'da, Tunalı Hilmi Caddesi'nde ve Çankaya Atakule'de yer alıyor. Ankara'dan dönerken sevdiklerinize hediye etmek için Ankara Balı, Beypazarı Kurusu ve bakır süs eşyaları alabilirsiniz.
Ankara’da üniversiteli gençlerin takıldığı mekanlara giderseniz eğlencenin nabzını tutmuş olursunuz. Kızılay Meydanı, Sakarya Caddesi, Arjantin Caddesi, Tunalı Hilmi Caddesi, Tunus Caddesi ve 7. Cadde gibi noktalarda Ankara’da eğlenceli vakit geçirebileceğiniz pek çok kafe, bar ve restoran bulabilirsiniz.
Farklı bir arayıştaysanız Ankara Devlet Opera ve Balesi’nin opera, müzikal, bale ve tiyatro etkinliklerine katılmak da keyifli olabilir.
Türkiye’nin başkenti Ankara’ya gelen her gezginin görmek istediği yerlerin başında Anıtkabir geliyor. Siz de hem tarihi hem de manevi olarak önem taşıyan Anıtkabir’i ziyaret edebilirsiniz.
Şehrin tüm tarihi ve turistik noktalarını göremeyebilirsiniz belki ama Beypazarı Evleri’ni mutlaka görmeye çalışın. Ünlü Ankara kaplıcalarında yenilenip tezelenmeyi de unutmayın.
Geç saatlere kadar şehirde dolaşmayı planlıyorsanız ve eğer toplu taşıma araçlarını kullanacaksanız saatlerle ilgili sıkıntı yaşamamak için daha merkezi noktalarda yer alan Ankara otellerinde yer ayırtabilirsiniz.
Bölgede Kaç Otel Var? | 221 |
Popüler Otel | Anemon Kent Ankara Otel |
Bölgedeki En Ucuz Fiyat | 506 TL |
Popüler Bölge | Ankara Merkez |