Saklı cennetleri keşfetmeyi seviyorsan Sülüklü Göl’e bayılacaksın! Adeta huzurun resimli sözlükteki karşılığı olan Sülüklü Göl son derece etkileyici manzaralara ev sahipliği yapıyor. Sen de burayı ziyaret etmeyi düşünenlerdensen, Sülüklü Göl’e hangi mevsimde gidilir ve Sülüklü Göl’de ne yapılır gibi soruların cevaplarını hemen şimdi öğren!

Doğanın kucağında gizlenen Sülüklü Göl, huzurun ortasında ruhunu dinlendirmek isteyenler için eşsiz bir seçenek sunuyor. Avantajlı konumu sebebiyle hem Marmara’dan hem de Karadeniz’den pek çok ziyaretçi alan Sülüklü Göl, fotoğraflardan bile hissedilen büyüleyici atmosferi sayesinde diğer bölgelerden gelen gezginleri de sık sık ağırlıyor. Sen de burada doğanın kalbinde ağırlanmak ve unutamayacağın bir deneyim yaşamak istiyorsan, yazımızı okumaya hemen başlamalısın!

Sülüklü Göl Nerede?

Sülüklü Göl, Bolu’nun Mudurnu ilçesinin Akyokuşkavağı Köyü sınırları içerisinde bulunuyor. Mudurnu ilçe merkezine 50 kilometre, Bolu merkeze ise 85 kilometre uzaklıkta olan Sülüklü Göl, büyük bir tabiat parkı olarak altı hektarlık bir alanı kaplıyor.

Sülüklü Göl Nasıl Oluşmuş?

Sülüklü Göl, Mudurnu ilçesine bağlı Tavşansuyu Deresi’ne heyelan düşmesiyle oluşmuş. Bölgede meydana gelen tektonik hareketler sonucunda toprak alan çökmüş ve göl meydana gelmiş. Yani bir heyelan set gölü olan Sülüklü Göl, bölgedeki yerlilerin eskilerden duyduğuna göre 1700’lü yıllarda oluşmuş.

Sülüklü Göl İsmi Nereden Geliyor?

Sülüklü Göl, tahmin edebileceğin üzere ismini zamanında çok fazla sülüğe ev sahipliği yapmasından alıyor. Ancak zaman içinde sayıları azalmış ve artık gölde pek sülük kalmamış.

Sülüklü Göl’de Ne Yapılır?

Sülüklü Göl sakinliğiyle ünlü bir yer. Tabiat parkı içerisinde uzun bir yürüyüş parkuru var, burada kendinle ya da sevdiklerinle etkileyici bir yolculuğa çıkabilirsin. Buraya bisikletinle gelerek de hoş bir deneyim yaşayabilirsin. Gelmişken göl kenarında piknik yapmak da çok iyi bir fikir olabilir. Zira Sülüklü Göl yemek yerlerine biraz uzakta kalıyor.

Sülüklü Göl’de fotoğraf çekmek başlı başına eşsiz bir aktivite. Göl, ağaçlar, kuşlar, güzelliği gizli bir perdeyle örtmeye çalışan sisli havalar derken kendini burada canlı bir tablonun içinde gibi hissedebilirsin. Bu sebeple Sülüklü Göl’e giderken telefonunun şarjını doldurduğundan emin olmalısın. Çünkü burada çektiğin fotoğraflarla huzuru soyut bir kavram olmaktan çıkaracaksın! Bu arada, Sülüklü Göl’e girilir mi diye merak ettiysen söyleyelim, gölde yüzmek yasak.

Sülüklü Göl Giriş Ücreti 2023’te Ne Kadar?

Sülüklü Göl Tabiat Parkı’na giriş ücreti 2023’te kişi başı 55 TL.

Sülüklü Göl’de Balık Avı Yasak mı?

Evet, Sülüklü Göl’de balık avı yasak. Balık tutmak istiyorsan Bolu’daki farklı noktaları değerlendirebilirsin.

Sülüklü Göl’de Ateş Yakmak Yasak mı?

Sülüklü Göl’de yer ateşi yakmak yasak. Fakat bazı alanlarda ziyaretçilerin ateş yakmasını sağlamak için variller bulunuyor.

Sülüklü Göl’de Avcılık Yasak mı?

Sülüklü Göl’de avcılık yasak. Gölün çevresinde ceylandan atmacaya, tavşandan yaban domunuza kadar sayısız hayvan türü bulunuyor. Bölgedeki hayvan çeşitliliğini korumak için bu önlem alınmış.

Sülüklü Göl’e Hangi Mevsimde Gidilir?

Sülüklü Göl’e gidiş için çoğunlukla ilkbahar ve sonbahar dönemleri uygun görülüyor. Biz de burayı eylül ayında, doğa kendini sonbahara yavaş yavaş hazırlarken ziyaret ettik. Özellikle gölün çevresinde yürümek ve bisiklet sürmek için bu aylar oldukça ideal. Fakat Sülüklü Göl’e kışın gidilir mi sorusuna “Tabii ki evet!” diyen gezginlerin sayısı da bir hayli fazla.

Kimilerine göre Sülüklü Göl’ü karlar altında görmek bambaşka bir deneyim sunuyor. Doğanın beyaz renkle süslendiği bu aylarda Sülüklü Göl’e gelirsen, yürüyüşüne ve manzara seyrine hayvanların sesleri eşlik edebilir. Çünkü bölge kışın daha da sessiz oluyor. Kararı sen ver artık, burası her mevsim ayrı bir güzel!

Sülüklü Göl’e Nasıl Gidilir?

İstanbul’dan Sülüklü Göl’e gidiş için Pendik istikametinden Ankara’ya doğru E80 karayolu üzerinden ilerleyip Adapazarı Mudurnu yolunu takip etmelisin. Gebze, Körfez, Sapanca Gölü ve Akyazı’yı geçip direksiyonu Dokurcun Köyü’ne çevirmelisin. Üç dört saatlik bir yolculuktan sonra, Sülüklü Göl tabelası işte karşında!

Ankara’dan ise Beypazarı, Nallıhan ve Mudurnu yollarını takip ederek Sülüklü Göl’e ulaşabilirsin. Buraya tabii ki farklı şehirlerden de ister özel aracınla ister otobüsle rahatlıkla gelebilirsin.

Sülüklü Göl’de olmayı hayal etmek bile seni mutlu ettiyse, hemen ETS’ye gel ve Bolu otellerini incele. Sülüklü Göl’ü ziyaret etme şansını yakalayan gezginlerden biri ol!

Yorumlar