Etstur Logo
Hesabım

Sayfayı Paylaş

Ucuz İstanbul-Sinop Uçak Bileti Fiyatları

Yüzlerce tarihî yapıya ev sahipliği yapan İstanbul ve pek çok doğal güzelliği barındıran liman kenti Sinop. Farklı medeniyetlerden izler taşıyan bu iki şehir yerli ve yabancı turistlerin gözde destinasyonları arasında yer alıyor. Kız Kulesi, Kuşkonmaz Camii, Galata Kulesi, Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi gibi birçok tarihî yapı İstanbul'da bulunuyor. Sinop'ta görülecek yerler arasında ise Boyabat Kalesi, Hamsilos Koyu ve İnceburun Yarımadası öne çıkıyor.

Ortak özelliği Roma, Bizans ve Osmanlı imparatorluklarına ev sahipliği yapmaları olan İstanbul ve Sinop yılın her dönemi çok sayıda ziyaretçiyi ağırlıyor. İstanbul iki kıtayı birbirine bağlayan üç adet heybetli boğaz köprüsüne, 6 adet minaresi bulunan Çamlıca Camii'ne ve eşsiz boğaz manzarası sunan Pierre Loti Tepesi'ne sahip. Sinop ise 3,5 kilometre uzunluğundaki İnaltı Mağarası, Türkiye'nin tek bazalt kayalıkları olan Boyabat Bazalt Kayalıkları ve Selçuklu Dönemi'nde inşa edilen Alaaddin Keykubat Camii ile kesinlikle görülmeye değer bir şehir olarak dikkat çekiyor. İstanbul-Sinop uçak bileti alarak bu şehre doğru yola çıkabilir ve görmek istediğiniz yerlere gidebilirsiniz.

Etstur, İstanbul-Sinop uçak seferlerini karşılaştırma imkânı sunarak bu iki şehir arasındaki ulaşımı daha kolay hâle getiriyor. İstanbul-Sinop uçak bileti fiyatları hakkında bilgi sahibi olmak için etstur.com'u ziyaret edebilir, size uygun uçuşu rahatlıkla bulabilirsiniz. Etstur, İstanbul-Sinop uçak biletlerini listelerken aktarmalı ve direkt uçuşları filtreleyerek seçenekleri daraltma imkânı sunuyor. Seyahat tarihinizdeki ucuz İstanbul-Sinop uçak biletlerini listeleyerek sizin için avantajlı olan uçuşları öğrenebilirsiniz.

Sinop ziyaretinizin sonrasında tekrar İstanbul'a dönmeye karar verdiğinizde  

Sinop ziyaretinizin sonrasında tekrar İstanbul'a dönmeye karar verdiğinizde Sinop-İstanbul uçak bileti sayfamızı inceleyerek seçenekleri değerlendirebilirsiniz.

İstanbul Havalimanı Hakkında Genel Bilgiler

İstanbul Havalimanı, Türkiye’nin en büyük havalimanı olarak dikkat çekiyor ve dünyanın en büyük havalimanları arasında da yerini alıyor. 2018 yılında hizmete başlayan havalimanı, İstanbul’un Avrupa Yakası’ndaki Arnavutköy ilçesinde konumlanıyor. 

Modern altyapısı ve yüksek teknolojiye sahip terminal binalarının yanı sıra İstanbul Havalimanı; geniş apron alanları, yeme içme noktaları ve alışveriş yerleriyle de yolculara konforlu ve gelişmiş bir deneyim yaşatıyor. Ülkemizde ve yurt dışında hizmet veren birçok hava yolu şirketi, İstanbul Havalimanı’nda operasyon gerçekleştiriyor. Türkiye'nin uluslararası hava trafiğine önemli bir katkı sağlayan havalimanı, dünya genelinde oldukça fazla noktaya bağlantı imkanı sunuyor.

İstanbul Şehir Merkezinden İstanbul Havalimanı’na Nasıl Gidilir?

İstanbul Havalimanı kalkışlı uçak bileti aldıysanız İstanbul şehir merkezinden İstanbul Havalimanı’na ulaşım için tercih edebileceğiniz birçok seçenek mevcut. Özel aracınızla ya da taksi ile havalimanına gidebileceğiniz gibi Havaist ve toplu taşıma seçeneklerini de değerlendirebilirsiniz. 

Otobüs

Şehrin birçok noktasından hareket eden İETT otobüsleri ile İstanbul Havalimanı’na ulaşım sağlayabilirsiniz. İstanbul’un farklı bölgelerinden havalimanına giderken size uygun İETT otobüsüne ulaşım için metro veya Marmaray gibi toplu taşıma seçeneklerini değerlendirerek aktarma yapabilirsiniz. İstanbul Havalimanı’na ulaşım için tercih edebileceğiniz İETT otobüs hatları şöyle:

H 1 Mahmutbey Metro - İstanbul Havalimanı

H 2 Mecidiyeköy - İstanbul Havalimanı

H 3 Halkalı Marmaray - İstanbul Havalimanı

H 6 Yunus Emre Mah.  - İstanbul Havalimanı

H 8 Hacıosman - Sarıyer -  İstanbul Havalimanı

Metro

İstanbul şehir merkezinden İstanbul Havalimanı’na metro ile ulaşım sağlamak mümkün. Metro hatlarını tercih etmek İstanbul içi ulaşım için oldukça hızlı ve ekonomik bir seçenek. Şehrin farklı noktalarında olsanız da toplu taşıma aktarmaları ile M11 Gayrettepe - İstanbul Havalimanı metro hattının size uygun olan durağına ulaşabilir ve trafik derdi olmadan uçuşunuza rahatlıkla yetişebilirsiniz.

Havaist

“İstanbul Havalimanı’na nasıl gidilir?” sorusuna verilecek bir diğer cevap ise Havaist servisleri. Bu servisler ile rahat bir şekilde havalimanına ulaşabilirsiniz. Taksim, Beşiktaş, 4. Levent, Kadıköy ve Yeni Sahra gibi merkezi noktalardan geçen Havaist servisleri ile İstanbul Havalimanı’na ulaşım için güncel sefer saatlerini öğrenmeyi unutmayın. Havaist internet sitesine giriş yaparak saat ve ücret gibi bilgileri öğrenebilirsiniz.

Taksi

İstanbul’da bulunduğunuz bölgeden İstanbul Havalimanı’na ulaşım için dilerseniz taksi de tercih edebilirsiniz. Uzak mesafeler için taksiye binmek, çok ekonomik bir tercih olmasa da trafiğin az olduğu saatlerde hızlı ulaşım imkanı sağlayabilir.

İstanbul Şehir Merkezinden İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’na Nasıl Gidilir?

Sabiha Gökçen Havalimanı, İstanbul’un Anadolu Yakası’nda yer alıyor. Kurtköy’de bulunan İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’na ulaşım için pek çok alternatif mevcut. İstanbul içi ulaşım ağı oldukça gelişmiş olduğu için metro, otobüs, Marmaray gibi seçeneklerle havalimanına gidebilirsiniz. Taksi ve Havabüs servisleri gibi seçenekleri değerlendirerek de İstanbul şehir merkezinden Sabiha Gökçen Havalimanı’na ulaşım sağlayabilirsiniz.

Otobüs

İstanbul şehir merkezinden Sabiha Gökçen Havalimanı’na ulaşım için ekonomik bir seçenek arıyorsanız İETT otobüslerini tercih edebilirsiniz. Bostancı, Kadıköy, Pendik, 4. Levent, Taksim gibi merkezi noktalardan hareket eden otobüsler ile Antalya uçuşunuza yetişebilirsiniz. Sabiha Gökçen Havlimanı’na giden İETT otobüslerinden bazıları şöyle: 

122 H (4. Levent)

130 H (Tuzla)

16 S (Uzunçayır Metrobüs)

E 10 (Kadıköy)

E 9 (Bostancı)

SG 2 (Taksim)

Metro

İstanbul Antalya uçuşunuz için metro ile Sabiha Gökçen Havalimanı’na ulaşım sağlayabilirsiniz. Metro ile trafiğe takılmadan hızlı ve ekonomik bir şekilde havalimanına ulaşmanız mümkün. M4 Kadıköy - Tavşantepe - Sabiha Gökçen Havalimanı metro hattını kullanarak Kadıköy, Ayrılıkçeşme, Kozyatağı, Bostancı, Kartal, Pendik gibi şehrin merkezi noktalarından havalimanına ulaşabilirsiniz. Marmaray, metrobüs, vapur, otobüs veya minibüs gibi toplu taşıma araçları ile aktarma yaparak metro hattına ulaşabilir, rahat bir şekilde uçuşunuza yetişebilirsiniz.

Marmaray

Sabiha Gökçen Havalimanı’na Marmaray ile ulaşım direkt olarak mümkün olmasa da aktarmalar ile oldukça kolay. Gebze - Halkalı arasında ulaşım sağlayan Marmaray ile önce İstanbul’un pek çok yerinden M4 metro hattına gidebilir, böylece metro ile yine trafiğe takılmadan havalimanına ulaşma şansı yakalayabilirsiniz. Bu güzergah, özellikle Avrupa Yakası’ndan Sabiha Gökçen Havalimanı’na nasıl gideceğini merak edenler için güzel bir alternatif.

Havabüs

İstanbul’un merkezi noktalarından Havabüs ile Sabiha Gökçen Havalimanı’na ulaşım sağlanabiliyor. Bu havalimanı servis hizmeti sayesinde İstanbul - Antalya uçuşunuza zamanında yetişebilirsiniz. Havabüs seferleri Kadıköy ve Taksim gibi şehrin merkezi noktalarından sıklıkla hareket ediyor. Yolculuğunuzu planlamadan önce güncel sefer ve saatleri Havabüs web sitesinden öğrenebilirsiniz. 

Taksi

İstanbul’da bulunduğunuz yerden taksi ile Sabiha Gökçen Havalimanı’na gidebilirsiniz. Trafiğin olmadığı saatlerde yola çıkacaksanız taksi kullanmak oldukça hızlı ve konforlu bir seçim olabilir. İstanbul’da farklı renklerde taksiler bulunuyor. Ekonomik tarife için sarı, daha konforlu ulaşım için turkuaz, lüks bir ulaşım için siyah renkli taksiler hizmet veriyor.

Sinop Havalimanı'ndan Sinop Şehir Merkezine Nasıl Gidilir?

Sinop Havalimanı; şehir merkezine 8 km uzaklıkta olup Ayancık yolu üzerinde bulunuyor. Şehir merkezine ulaşmak için yolcu servisleri, ticari taksiler veya araç kiralama seçenekleri tercih edilebilir.

Yolcu Servisleri

Haftanın her günü Sinop Havalimanı'ndan hareket eden servisler önce otogara uğruyor, sonra şehir merkezine yani Uğur Mumcu Meydanı'na ulaşarak seferlerini tamamlıyor. Ulaşım saatleri günlere göre değişiklik gösteriyor. 

Taksiler

Sinop Havalimanı'nda taksi durağı bulunuyor. Uçuşunuzun tamamlandığı saatte kolaylıkla taksi bulabilirsiniz. Taksiyle şehir merkezine yaklaşık 12 dakika içerisinde ulaşabilirsiniz. 

Araç Kiralama

Sinop Havalimanı terminal binası içerisinde çalışan aktif bir araç kiralama acentesi bulunmuyor. Fakat şehir merkezinde araç kiralama acenteleri mevcut. Dilerseniz araç kiralama firmalarını arayarak havalimanına iniş saatinize göre rezervasyon yaptırabilirsiniz. Firmalardan seyahatinizde size eşlik eden kişi sayısına uygun bir araba talep edebilirsiniz.

Sinop Şehir İçi Ulaşım

Şehir içi ulaşım otobüs, minibüs ve ticari taksi gibi çeşitli araçlarla sağlanıyor. Sinop'un yüz ölçümü küçük olduğu için şehir merkezinden yürüyerek de ulaşabileceğiniz pek çok nokta bulunuyor. Bu noktaları şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Sinop Tarihî Cezaevi
  • Şahin Tepesi
  • Sinop Kalesi
  • Sinop Aşıklar Caddesi
  • Sinop Arkeoloji Müzesi

Ayrıca Sinop'un ilçelerinde de önemli tarihî ve doğal güzellikler mevcut. Dilerseniz Ayancık ilçesine giderek Türkiye'nin kuzey ucu olmasıyla ünlü İnceburun'u görebilir ya da Boyabat ilçesinde bulunan 135 metre yüksekliğe sahip Boyabat Kalesi'ni ziyaret edebilirsiniz. Bu ziyaretleriniz için şehir merkezine 6 km mesafede bulunan Sinop Otogarı'ndan kalkan ilçe otobüslerini tercih edebilirsiniz.

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı Hakkında Genel Bilgiler

Türkiye'nin en yoğun ikinci havalimanı olan İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı, Anadolu Yakası'ndaki Pendik ilçesinde yer alıyor. Uluslararası bir havalimanı olarak hem iç hat hem dış hat uçuşlarına hizmet veren Sabiha Gökçen Havalimanı, ulusal ve uluslararası birçok hava yolu şirketinin uçuşlarına alan sağlıyor. Yolculara rahat ve keyifli bir seyahat deneyimi sunmayı hedefleyen havalimanı, geniş terminal binası, modern altyapısı, yeme içme alanları ve alışveriş noktaları ile özenli bir hizmet sunuyor.

Sinop Hakkında Genel Bilgiler

Sinop'un batısında Kastamonu, güneyinde Çorum, güneydoğusunda ise Samsun yer alıyor. Şehrin 175 km'lik kısmının denize kıyısı bulunuyor. Sinop, Boztepe Burnu çevresinde kale şehir olarak kurulan ve yüzyıllar boyunca varlığını sürdürmeyi başaran bir liman kenti. Önemli coğrafi konumu sayesinde eski dönemlerde ticaret merkezi olan şehir, Roma Dönemi'nde bir süre askeri üs olarak da kullanılmış. Hititler Dönemi'nde Sinova olarak adlandırılan kentin bir zaman sonra söyleyiş değişikliğiyle Sinop ismini aldığı biliniyor.

Hititlerden Friglere, Asurlardan Romalılara kadar pek çok farklı millete ev sahipliği yapmış olan şehrin tarihî mirasını yakından tanımak için Sinop Arkeoloji Müzesi'ni ziyaret edebilirsiniz. Sinop'un Ayancık ilçesinde Pontus Krallığı döneminde inşa edildiği düşünülen yüzlerce metrelik görkemli sütunlara sahip İstefan Kaya Mezarları bulunuyor. Ayrıca eşsiz güzelliğiyle Harzana Plajı ve el değmemiş doğallığıyla Gebelit Koyu da Ayancık sınırları içinde görülmesi gereken yerlerden.

Sinop'un saklı cenneti olarak bilinen Gerze; sarp kayaların arasından dökülen Saklıköy Şelalesi'ne, şifalı sularıyla ünlü Acısu Şehit Çeşmesi'ne ve Çeçe Sultan Türbesi'ne ev sahipliği yapıyor. Eski dönemlerde kale olarak kullanılan Sinop Tarihî Cezaevi 1999 yılında müzeye çevrilerek halkın ziyaretine açılıyor. Karadeniz kıyısına konumlandırılmış olan Sinop Kalesi’nin Roma ve Osmanlı dönemlerinde aktif olarak kullanıldığı biliniyor. 2013 yılında UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’ne dâhil edilen kale, kent merkezinde yer alıyor.

Şehir merkezindeki ve ilçelerdeki gezinizi tamamladıktan sonra bölgedeki restoranlarda Karadeniz mutfağına has birçok lezzeti deneyebilirsiniz. Sinop mantısı, sırık kebabı, kaşık çıkartması yöreye özgü tatlar arasında ön plana çıkıyor. 

Sinop Havalimanı Hakkında Bilgiler

Karadeniz manzarasına sahip Sinop Havalimanı, 1993 yılından beri hizmet veriyor. 12700 metrekarelik bir alan üzerine kurulmuş havalimanının yıllık 2 milyon yolcu kapasitesi bulunuyor. İç ve dış hatların yer aldığı terminal binası eskiyen bölümleri sebebiyle restore edilerek bir dönem kapalı kalsa da 2017 yılında tekrar kullanıma açıldı ve o tarihten beri faaliyet gösteriyor.

Havalimanında 1 adet beton pist, 1 adet beton taksi yolu, 4 uçak kapasiteli beton apronu ve 216 araç kapasiteli otopark bulunuyor. Ayrıca 11 adet check-in kontuarı, 1 adet VIP salon ve 6 adet pasaport kontrol noktası mevcut. ATM noktası, danışma ofisi, kafe ve restoran gibi çeşitli alanlar terminal binası içerisinde yer alıyor. İstanbul-Sinop uçuşunuzu tamamladıktan sonra bu alanlardan faydalanabilirsiniz.

ETS uygulaması ile tatil planı yapmak çok kolay!

Tatil köyünden butik otele, pansiyondan apart otele kadar sayısız konaklama seçeneği ETS’nin mobil uygulamasında! Dilerseniz uçak biletinizi de satın alabileceğiniz uygulamada, birbirinden özel fırsatlar sizi bekliyor. Uygulamayı hemen indirin, hızlı ve kolay rezervasyonun tadını çıkarın!
appstore playstore