Etstur Logo
Hesabım
Haritada Göster Listede Göster

'a Özel Fırsatlar

Hemen Maximum’lu Ol
Kampanyalar

'a Özel Fırsatlar

Hemen Maximum’lu Ol
Sonuçları Filtrele (46 / 46)
Filtreyi Temizle
Filtreyi Temizle
Fiyat Aralığı
Ödeme Seçenekleri
Misafir Puanı
Konaklama Tipi
Bölge
Temalar
Olanaklar
Spor, Eğlence, Sağlık
Çocuk
Otel Tipi
Zincir Oteller

Assos Otelleri

için toplam 46 tesis bulduk!

Fiyat ve İndirimler Hakkında
Tesisler; kullanıcı seçimine göre artan fiyat, azalan fiyat, tesis puanı ve Etstur sıralamasına göre sıralanır. Sıralama; artan veya azalan fiyat seçimi yapıldığında fiyatlara göre, tesis puan seçiminde tesisin Otelpuan puanına göre, Etstur sıralaması seçildiğinde ise Etstur'un değişken tercihlerine göre yapılır. Arama sayfasında sıralama için bir seçim yapılmadığı taktirde Etstur sıralaması uygulanır.
Harita

Arama kriterlerinize uygun bir sonuç bulunamadı.

landing-info-image

Assos

  • Çanakkale'nin Ayvacık ilçesine bağlı olan Behramkale, daha çok bilinen adıyla Assos, Çanakkale'ye 87 kilometre uzaklıkta yer alıyor. Babakale'den Küçükkuya'ya kadar devam eden bölgenin antik çağla uzanan tarihi ve eşsiz kıyıları sizi, Assos’ta eşsiz bir yaz tatiline davet ediyor. 

Assos’a Tatil İçin Ne Zaman Gidilir?

  • Edremit Körfezi’nin serin ve turkuaz denizinin kıyısında yer alan Assos’ta yaz sezonu nisan sonunda açılıyor. Assos’ta tatil yapmak için en uygun zamanlar nisan-ağustos sonu arasındaki dönem. Deniz, Akdeniz kıyılarına göre daha hızlı soğuduğundan Assos’ta eylül ve ekim aylarında denize girmek güçleşiyor. Deniz sezonu dışında Ege’nin eşsiz doğasının tadını çıkarmak için de Assos Otelleri’ni tercih edebilirsiniz ancak aralık-şubat ayları arası dönemde havanın çok sert ve rüzgarın çok keskin olduğunu bilmenizde yarar var.   

Assos Otelleri

  • Assos antik kenti ve çevresindeki sakin konaklama tesisleri kış aylarında da turistlerin ilgisini çekse de özellikle yaz aylarında epey kalabalık oluyor. Behramkale Köyü'nde taş evlerde hizmet veren Assos Butik Otelleri ve Assos Pansiyonları’nda kalabileceğiniz gibi denize sıfır Assos otellerinde konaklayarak günün tamamında denizin kokusunu duyabilirsiniz. Koylardaki tesisler genellikle yaz aylarında açılsa da bölgede genel olarak tatil köylerinden pansiyonlara kadar pek çok alternatifle her bütçeye uygun seçenekler bulunuyor. 

Assos'a Nasıl Gidilir?

  • Özel aracınızla gideceğiniz takdirde Assos'a Eceabat, Gelibolu-Lapseki veya Kilitbahir noktalarından Çanakkale Boğazı'nı geçerek ulaşabiliyorsunuz. Eğer otobüsü tercih ediyorsanız Çanakkale'ye vardıktan sonra Behramkale otobüslerine binerek Assos'a varabilirsiniz. Assos’a uçakla gitmek istiyorsanız; Balıkesir uçak bileti satın alıp, Balıkesir Edremit Koca Seyit Havalimanı'ndan yaklaşık 70 km uzaklıktaki Assos'a kolaylıkla ulaşmanız mümkün. 


    Assos’a otobüsle gitmek için Ayvacık’tan kalkan otobüsleri ya da Küçükkuyu Belediye otobüslerini kullanabilirsiniz.  


    Assos'un Tarihi 


    Binlerce yıllık geçmişinde Lidyalılardan Perslere, Roma'dan Bizans imparatorluklarına kadar pek çok medeniyete ev sahipliği yapan Assos'un, hem karaya hem denize hakim konumuyla tarihin her döneminde önemli yerleşim yerlerinden biri olduğu biliniyor. Ege Denizi, Truva, İda Dağı (Kazdağları), Lekton (Babakale) ile çevrelenen Behramkale, adını o bölgede görev almış Bizans komutanı Mahramin'den alıyor. Geçmişte meşe palamutlarını ihraç etmek için kullanılan limandaki binalar bugün otel ve restoran olarak hizmet veriyor. Bünyesindeki yapılarla tarih meraklıları için benzersiz bir yer olan Assos'un kıymetini artıran şeylerden biri de Plato'nun öğrencisi ünlü filozof Aristoteles'in üç yıl kadar burada yaşamış ve bir felsef

Assos Antik Kenti

  • Assos Antik Kenti 


    Assos'ta mutlaka görülmesi gereken yerlerin başında Assos Antik Kenti geliyor. MÖ 6. yüzyıla kadar uzanan geçmişiyle Assos Antik Kenti sadece tarih meraklılarının değil, muhteşem manzarasıyla herkesin görmesi gereken yerlerden biri… Sönmüş bir volkanik tepe üzerinde kurulan kentin, dayanıklılığı ile öne çıkan andezit taşından yapılan lahitleriyle oldukça ünlü olduğu biliniyor. Adını Zeus'un kızı ve 12 Olympos tanrısından biri olan Athena'dan alan Athena Tapınağı kentin en görkemli yapısı. Denize hakim bir şekilde konumlanan ve muhteşem manzarasıyla büyüleyen Assos Athena Tapınağı'nı gün batımında ziyaret ederseniz benzersiz fotoğraflar çekme imkanı bulabilirsiniz. Roma döneminin izlerini taşıyan antik tiyatro, agora, nekropol (mezarlık) ve surların görülebileceği antik kente mutlaka zaman ayırmalısınız. 

Apollon Smintheus Ören Yeri

  • Bölgenin Athena Tapınağı'ndan sonra en önemli kutsal yapısı olarak kabul edilen Apollon Smintheus Tapınağı, Assos'un en güzel köylerinden biri olan Güzelpınar'da yer alıyor. Helenistik dönemin izlerini taşıyan yapı Homeros'un İlyada Destanı'ndan konusunu alan kabartmaları ve görkemli mimarisiyle görmeniz gereken yerlerden biri. 

Assos'ta Nerede Denize Girilir?

  • Behramkale her ne kadar küçük bir yerleşim yeri olsa da çevresindeki koylarla deniz, güneş, kum tatili isteyenlerin de tercih ettiği yerlerden biri. Assos'ta denize girebileceğiniz ilk nokta; merkezdeki liman. İşletmelerin yoğun olarak bulunduğu kıyı şeridinde denize girebilir, gün içinde restoranlarda lezzetli yemekler yiyebilirsiniz. Assos'a 2 km mesafedeki Kadırga Koyu da her daim temiz deniziyle tercih edilebilecek plajlardan. Biraz zahmetli bir yolu olmasına rağmen güzel manzarasıyla Koruoba Koyu, Babakale yönündeki, salaş balık lokantalarının yer aldığı Sivrice ve geniş ve kumluk plajıyla Sokakağzı deniz için seçebileceğiniz diğer alternatifler arasında bulunuyor. 

Assos'ta Görülmesi Gereken Yerler

  • Osmanlı döneminde kurulan ve sit alanı ilan edilerek koruma altına alınan Behramkale Köyü, tarihini hissedeceğiniz sokaklarıyla görülmeye değer yerler arasında... Köyde yer alan Hüdavendigar Camii ve 600 yıldır bozulmadan varlığını koruyan Hüdavendigar Köprüsü'nü de görmeyi ihmal etmeyin. Geçmişte bölgenin önemini artıran yerlerden biri olarak bilinen Assos Limanı bugün turistlerin ilgisini çeken kalabalığa ve işletmelere rağmen tarihi dokusunu hissedebileceğiniz bir yer. Liman hem denize girmek, hem de taze balık yemek için ideal… 


    Assos'un değerini artıran önemli faktörlerden biri de yakın çevresindeki Bozcaada ve Gökçeada gibi önemli turizm beldeleri. Assos tatilinize yeni yerler keşfederek devam etmek isterseniz rotanızı mutlaka doğal güzellikleriyle sizi büyüleyecek olan Bozcaada'ya çevirmelisiniz. 

Assos’ta Alışveriş

  • “Assos’tan ne alınır?” sorusuna verilebilecek en güzel cevap elbette Ege’nin yöresel ürünleri ve el yapımı hediyelik eşyalar. Zeytinyağı cenneti olan Ege’den, bölgede yetişen ürünlerle üretilen taze zeytinyağı alınabilir. Ayrıca turistlerin vazgeçilmezi olan takılar, el dokuması kumaşlar ve aksesuarlar bulmak mümkün. Behramkale Köyü’nün içinde alışveriş yaapbileceğiniz pek çok dükkan ve tezgah bulunuyor. 

Karşılaştır
Filtrele
Sıralama
Tesisler; kullanıcı seçimine göre artan fiyat, azalan fiyat, tesis puanı ve Etstur sıralamasına göre sıralanır. Sıralama; artan veya azalan fiyat seçimi yapıldığında fiyatlara göre, tesis puan seçiminde tesisin Otelpuan puanına göre, Etstur sıralaması seçildiğinde ise Etstur'un değişken tercihlerine göre yapılır. Arama sayfasında sıralama için bir seçim yapılmadığı taktirde Etstur sıralaması uygulanır.