Filtreleri kullanarak aradığınızı daha kolay bulabilirsiniz
Fiyat Farkı İade Garantisi
Arama kriterlerinize uygun bir sonuç bulunamadı.
Ege'nin son dönemlerde adını sıkça duyduğumuz cennet koylarından biri de Selimiye. Ziyaret edenlerin doğasına, tertemiz denizine hayran kalarak anlata anlata bitiremedikleri Selimiye, Marmaris’in en güzel tatil beldelerinden biri olarak karşımıza çıkıyor. Selimiye'yi tabiri caizse "trend" olan diğer tatil yörelerinden ayıran en önemli özelliği ise tüm bu ilgiye rağmen bozulmayan doğal güzellikleriyle sizi karşılaması...
Akdeniz ikliminin etkisindeki Selimiye’de deniz sıcaklığı yıl boyunca yüksek denilebilecek ısıya sahip. Bu nedenle Selimiye’de yaz sezonu oldukça uzun sürüyor ve yılın 7-8 ayı boyunca denize girmek mümkün oluyor. Selimiye’de nisan-ekim ayları arasında rahatça denize girilebiliyor. Kış aylarında ulaşımın azalması ve sezonun kapanmasıyla Selimiye’de pek fazla ziyaretçi kalmasa da baharın ilk günlerinden kışa kadar Selimiye Otelleri ve Selimiye Pansiyonları boş kalmıyor.
“Selimiye'de nerede kalınır?” sorusunun akla ilk gelen yanıtı elbette Selimiye Butik Otelleri. Selimiye’de hem sahil şeridinde hem de iç kısımlarda konaklayabileceğiniz birçok butik otel ve pansiyon yer alıyor. Selimiye Köyü’nün yüz ölçümü düşünüldüğünde çok sayıda otel alternatifi olduğunu düşünülse de yaz aylarında Marmaris’te en çok tercih edilen tatil yerlerinden biri olması nedeniyle önceden Selimiye Otelleri’nde rezervasyon yaptırmakta yarar var. Eğer şehirden uzaklaşarak dinleneceğiniz bir tatile ihtiyacınız varsa Selimiye tam size göre!
Muğla'nın Marmaris ilçesine bağlı olan Selimiye Köyü, Marmaris'e 45 km uzaklıkta yer alıyor. Bodrum-Marmaris arasındaki mavi yolculuk teknelerinin uğradıkları yerlerden biri olan Selimiye, Hisarönü Körfezi'nin korunaklı koylarından biri. Selimiye'ye eğer uçakla gidecekseniz en yakın havalimanı 130 km uzaklıktaki Dalaman Havaalanı. Dalaman'dan Marmaris'e otobüslerle veya araç kiralayarak devam edebilirsiniz. Datça yolu üzerinde 25 kilometre ilerledikten sonra Hisarönü kavşağını geçerek ulaşabileceğiniz Selimiye'nin yolu üzerinde büyüleyici doğal güzellikler yer alıyor.
Selimiye diğer beldelere nazaran daha sakin bir koy. Bu nedenle eğlenmek, gece hayatını doyasıya yaşamak isteyenlerden ziyade tatili dinlenmek olarak görenler tarafından tercih ediliyor. Teknelerin yoğunluğuna rağmen pırıl pırıl deniziyle tüm günü sahilde geçirebileceğiniz Selimiye'de, yapmadan dönmemeniz gereken başlıca şey tekne turu. Yaz dönemlerinde yoğun ilgi gören Selimiye tekne turları ile çevredeki Aşk Adası, Kamelya Adası, Bencik Koyu, Tavşan Adası gibi birbirinden güzel yerleri gezmek mümkün.
Gün içinde keyfini süreceğiniz sahil şeridinde kafeler ve restoranlar yer alıyor. Özellikle yaz akşamları kalabalıklaşan mekanlar, balık ve deniz ürünlerini taze taze yemeniz için ideal. Restoranlarda Ege'ye özel lezzetleri de tatmayı ihmal etmeyin. Özellikle gün batımlarında gökyüzünün farklı tonlara bulandığı Selimiye, günün her saatinde gittiğinize şükredeceğiniz bir yer.
Antik adı Hydas olan, geçmişte Losta ismiyle anılan Selimiye, daha çok doğal güzellikleriyle adından söz ettirse de Helenistik dönemden görülmeye değer sur kalıntıları da bulunuyor. Aşarkale ve Sarıkaya Tepesi'nde de yer alan kalıntılar tarih severlerin ilgisini çekiyor. Güvenli konuma sahip koyu nedeniyle tarih boyunca hep bir sığınak görevi gören köy, bugün de kötü hava şartlarında teknelerin sığınma noktası. Köye yaklaşan teknelere yol gösteren gözetleme burcu, deniz feneri size geçmişten bugüne uzanan bir sahil ve dolayısıyla balıkçı köyünde olduğunuzu hissettiriyor. Geçmiş dönemde bölgede yapılan çalışmalar sonucu batıklardan çıkarılan pek çok kalıntı ise bugün dünyanın en önemli sualtı arkeoloji müzelerinden birisi olarak kabul edilen Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi'nde sergileniyor.
Selimiye'ye giderken yol üzerinde yer alan Orhaniye Köyü'nün ünü geniş çevrelere yayılmış olan Kızkumu Plajı mutlaka görmeniz gereken yerler arasında bulunuyor. Oldukça sığ olan şerit sayesinde denizin ortasından yürüyerek karşı kıyaya geçmek mümkün. Bu nedenle Kızkumu Plajı'nın sadece önünden geçmekle yetinmeyin, mutlaka siz de bu farklı deneyimi yaşayın. Selimiye'nin yakınında görülecek bir diğer yer ise adını halıcılıkla duyuran köylerden biri olan Turgut. Plajının yanı sıra kalesi ve ormanlarla kaplı şelalesiyle görmeniz gereken yerler listenize mutlaka Turgut Köyü’nü da ekleyin. Yaz aylarında ziyaretçilerin bölgedeki ufak gölde yüzdükleri köy, balık yemek, yürüyüş yapmak için de tercih edilecek noktalardan biri.
Selimiye tatiliniz süresince giyim ve gıda gibi ihtiyaçlarınızı Selimiye Köyü’nün merkezinde birbirine yakın sevimli dükkanlardan giderebilirsiniz. Küçük yerleşim yerlerinin sunduğu avantajlardan biri olarak birkaç adımda tüm dükkanları dolaşabilir, alışverişinizi kısa sürede tamamlayabilirsiniz. Ayrıca birbirinden güzel el yapımı eşyaların ve hediyeliklerin satıldığı dükkanlardan kendinize sevdiklerinize bu sevimli kasabayı anımsatacak birçok armağan alabilirsiniz.
Daha kapsamlı ihtiyaçlarınız içinse Marmaris merkezdeki çarşıyı gezebilir, ister gündüz, ister akşam serininde alışveriş yapabilirsiniz.
Bölgede Kaç Otel Var? | 43 |
Popüler Otel
Son zamanlarda misafirlerin en çok tercih ettiği oteller arasında yer alıyor.
|
Fi Light Solto Boutique Beach |
Bölgedeki En Ucuz Fiyat | 2.556 TL |
Popüler Bölge | Marmaris |