Arama kriterlerinize uygun bir sonuç bulunamadı.
Stratejik konumu nedeniyle asırlarca Doğu’nun en önemli medeniyetlerine ev sahipliği yapan Hatay, günümüzde tüm bu medeniyetlerden ve farklı inançlardan izler taşıyor. Hoşgörünün şehri olarak anılan Hatay, kültür ve inanç turizminin yanı sıra plajları, termal kaplıcaları ve leziz mutfağıyla da misafirlerine harika bir tatil vadediyor.
Türkiye'de yerleşimin tarih öncesi dönemlere dayandığı yerlerden biri olan Hatay'ın, daha tunç çağında Akadların himayesine girdi. Mezopotamya'yı Doğu Akdeniz'e bağlayan güzergâhta bulunduğu için, tarih boyunca bölgede hakimiyet kurmak isteyen birçok medeniyetin Hatay için mücadele ettiği biliniyor.
Aralarında Hitit, Eski Mısır, Urartu, Asur, Pers, Roma İmparatorluğu, Emevi, Abbasi, Selçuklu, Bizans ve Osmanlı'nın da bulunduğu onlarca medeniyete ev sahipliği yapan Hatay, günümüzde tüm bu uygarlıklardan izler taşıyan bir kültür başkenti özelliği taşıyor. Hatay ayrıca, Türkiye Cumhuriyeti topraklarına dahil olan son şehir olmasıyla da tanınıyor.
Hatay'da görülmesi gereken yerler buralardan ibaret değil. Hıdırbey Musa Ağacı, Beşikli Mağara, Uzun Çarşı, Batıayaz Yaylası, Payas Kalesi ve Koz Kalesi gibi birçok nokta, yılın her mevsiminde yurt içinden ve yurt dışından turistlerin akınına uğruyor.
Şehir merkezine 22 kilometre uzaklıktaki Samandağ Sahili'nin uzunluğu 16 kilometreyi buluyor. Bu da Samandağ Sahili'ni Hatay’ın en popüler plajlarından biri haline getiriyor. Meltem ve lodoslarıyla ünlü sahil aynı zamanda Türkiye'nin önemli sörf merkezleri arasında yer alıyor.
Hatay'da ayrıca İskenderun yakınlarındaki Arsuz Karaağaç Plajı'nda, Gülcihan Köyü’ndeki halk plajında, Dörtyol ilçesindeki halk plajlarında da denize girilebiliyor.
Farklı uygarlıklarla birlikte farklı dinlerin de Hatay'da bir arada var olması, şehrin hem hoşgörü şehri olarak anılmasını hem de Türkiye'de inanç turizminin önemli merkezlerinden biri olmasını sağlıyor. Hatay'da şehri inanç turizminin merkezi yapan birçok yapı bulunuyor. Hatay’da gezilecek yerler listesinin önemli bir kalemi olan Habib-i Neccar Camii, Anadolu'nun ilk camisi olarak da biliniyor. Ulu Cami ve Şeyh Ahmet Kuseyri Camii de önemli ibadethaneler olarak öne çıkıyor.
Hatay'ın en önemli ibadethanelerinden bir diğeri ise St. Pierre Kilisesi. Hristiyanlığın ilk kilisesi olarak bilinen yapı, adını İsa'nın 12 havarisinden biri olan Aziz Piyer'den alıyor. Günümüzde her sene binlerce kişi, 1983'te Papa tarafından hac yeri ilan edilen kiliseyi ziyaret etmek için Hatay'a geliyor.
İskenderun'daki İtalyan Katolik Latin, Maryo Hana, Marcircos Ortodoks ve Güzelyayla'da bulunan Meryem Ana Katolik kiliseleri de bölgedeki önemli inanç turizmi rotaları arasında yer alıyor. Bölgede yer alan havranın yanı sıra Batıayaz, Vakıflı ve Karasu Manuk kiliseleri de bulunuyor.
Hatay mutfağının başköşesinde tabii ki künefe var. Ayrıca Hatay usulü içli köfte olarak da bilinen oruk, zahter, tepsi kebabı, humus, kaytaz böreği, ekşi aşı ve kepse pilavı da şehrin ünlü lezzetleri arasında yer alıyor.
Bölgede Kaç Otel Var? | 27 |
Popüler Otel | Antakya Ottoman Palace Thermal Resort |
En Ucuz Fiyat | 1.050 TL |
Popüler Bölge | İskenderun |