La Rambla’dan başlayıp, Sant Sadurni d’Anoia’dan çıkmaya; Mercado De La Bouqeria’dan yüzlerce çeşit peynir içinden en lezizi Manchego’yu bulmaya; en kırmızı domatesi, en kokulu İspanyol zeytinyağı ile birleştirip, çıtır çıtır ekmeğe sürmeye var mısınız?
Peki ya kızarmış Padron biberlerine deniz tuzu eklemeye, bereketli Akdeniz’in, en taze kabuklu mahsulleri ile şımarmaya, odun fırınında saatlerce pişmiş kuzu ile mest olmaya, tapas barlarda en lezzetli mezeleri yemeye, sıcacık churros tatlılarını, çikolata sosuna banmaya var mısınız?

Hepsine ve daha fazlasına varım diyorsanız, harika bir haberim var; 6 Ağustos 2015 – 9 Ağustos 2015 tarihleri arasında Katalan mutfak kültürü ile yoğrulup, unutulmaz bir lezzet yolculuğu yaşamaya, Barselona’ya gidiyoruz. Geleneksel ve avangard Katalan mutfağının en nefis örneklerini tadacağımız bu turda, Dünya gastronomisinde önemli bir yere sahip bu toprakların, yerel lezzetlerini keşfedeceğiz. Siz de benimle birlikte, Picasso’nun sofrasına da konuk olmak isterseniz Barselona Gurme Turu’nu kaçırmayın!

