Arama kriterlerinize uygun bir sonuç bulunamadı.
Çok eski çağlardan beri yerleşim yeri olmuş, İç Anadolu’nun köklü kentlerinden Niğde’de hem antik tarih dönemi kalıntıları hem de Selçuklu ve Osmanlı eserleri bir arada gezilebiliyor. Ören yerleri dışında, doğal güzellikleri ve dağ turizmi ile de öne çıkan şehrin bir başka cazibesi ise kaplıcaları.
Niğde’deki konaklama seçenekleri arasında büyük oteller, motel ve pansiyonlar dışında, özellikle büyük ailelerin tercih ettiği apart oteller de bulunuyor. Hem ekonomik hem de konforlu seçenekler arıyorsanız Niğde Apart Otellerini tercih edebilirsiniz.
Çevresini saran yüksek dağların da etkisi ile sert bir iklime sahip olan Niğde’de, kışları genelde kar yağışları olabiliyor. Denizden yüksek konumu ve karasal iklimi ile gece gündüz arasındaki sıcaklık farkının da yüksek olduğu bölgeyi ziyaret etmek için en uygun mevsim yaz ayları olarak öneriliyor.
Darboğaz Köyü’nde her sene gerçekleştirilen Kiraz Festivali’ni ziyaret etmek isteyenler, temmuz ayını tercih ediyor.
İstanbul’a yaklaşık 800 km. uzaklıkta yer alan şehre, Türkiye’nin her yerinden kara yolu ile ulaşmak mümkün. Özel araç dışında, düzenli otobüs seferleri diğer şehirleri Niğde’ye bağlıyor. Yapımı devam eden Niğde Havaalanı henüz bitirilmediğinden, uçakla yolculuk yapmayı tercih edenlerin, Nevşehir uçak bileti alarak 116 km uzaklıktaki Nevşehir Kapadokya Havaalanı’na ulaşması gerekiyor. Bir diğer uçuş noktası seçeneği ise Adana. Adana uçak bileti alan yolcular, 2,5 saatlik bir kara yolculuğundan sonra Niğde’ye varabiliyor.
2014’ten bu yana Kentkart uygulaması bulunan Niğde’de, en temel şehir içi ulaşım otobüslerle sağlanıyor. Kentkart mobil uygulaması, hangi güzergaha hangi hattın gittiğini ayrıntılı gösterirken indirimli biletlerden de yararlanılabiliyor.
Güzel atlar diyarı Kapadokya’da yer alan Niğde’nin, Nevşehir kadar ünü olmasa da sınırları içinde tarih, kültür ve doğal güzellikler uzanıyor. Görebileceğiniz eşsiz güzellikler arasında, yeraltı şehirleri, Aladağlar Milli Parkı, Osmanlı ve Hititler’den kalma tarihi eserler ve arkeolojik kazı alanları yer alıyor. Merkezdeki Niğde Müzesi, şehrin binlerce yıllık tarihine tanıklık ediyor. Civardaki kazılarda çıkarılan eserlerin sergilendiği müzede, 6 ayrı salon bulunuyor.
Kapadokya’nın en iyi korunmuş tarihi eserlerinden olan Gümüşler Manastırı, Niğde’ye sadece 9 km uzaklıkta bulunuyor. İçinde freskler, duvar resimleri, ikonalar yer alan manastırdaki kazı çalışmaları 1962’den beri sürüyor.
Selçuk, Özbelde ve İlhanlı mahallelerinde kurulan semt pazarlarında Niğde’ye özgü doğal ürünler, yöresel lezzetler görülebiliyor. Özellikle Niğde Elması ve Darboğaz’da yetiştirilen Napolyon Kirazı, bölgenin öne çıkan tarım ürünleri arasında yer alıyor.
Niğde’nin Kömürcü Köyü’nde yer alan Göllüdağ da civarda gezilecek yerler arasında olup, kaçırılmayacak doğal güzellikler sunuyor. Sönmüş bir volkan olan dağın yükseliği 2172mt, şehir merkezine uzaklığı ise 1 saat. Bolkar Dağları’nda yer alan ve Niğde il sınırları içindeki Çinili Göl ise 2.600 mt yüksekte eşsiz bir manzara ile ziyaretçilerini karşılıyor.
Niğde - Adana sınırında yer alan Aladağlar, yaklaşık 3600 mt’lik zirvesi, derin vadileri, olağanüstü biyoçeşitliliği ile Toroslar’ın en görkemli zirvelerinden birisini oluşturuyor. 1995’de Milli Park kapsamına alınan dağın eteklerinde, Niğde’nin çorak arazisinin aksine, göknar, kızılçam ve karaçam ağaçlarından oluşan yeşillik alanlar bulunuyor. Özellikle dağ turizmi için gelenlerin tercih ettiği Demirkazık Tepesi, yamaç paraşütü yapmak isteyen veya güneşin doğuşunu seyretmek isteyen doğa meraklıları tarafından tercih ediliyor.
İrili ufaklı 7 ayrı gölü ile Yedi Göller bölgesi de Aladağlar Milli Parkı içinde, yaklaşık 3.500 mt yükseklikte yer alıyor. Aladağlar Milli Parkı’na gelmek için Niğde’den kalkan Çamardı otobüsleri kullanılabiliyor.
Bölgede Kaç Otel Var? | 8 |
Popüler Otel | Honour Hotel |
Bölgedeki En Ucuz Fiyat | 2.300 TL |
Popüler Bölge | Niğde Şehir Merkezi |