Arama kriterlerinize uygun bir sonuç bulunamadı.
İzmir'in şirin ilçesi Dikili, turizmin en yoğun olduğu aylarda bile Ege Denizi'nin tadını kalabalıktan uzak bir şekilde çıkarmak isteyenleri bekliyor. İzmir'in denize kıyısı olan en kuzeydeki ilçesi olan Dikili, tertemiz plajları ve kaplıcalarıyla huzurlu bir tatil vadediyor.
İzmir il merkezine 120 kilometre uzaklıktaki Dikili, kuzeyde Balıkesir, doğuda Bergama, batı ve güneyde ise Ege Denizi ile komşu. Yerleşik nüfusu yaklaşık 50 bin olan ilçenin ekonomisi tarım odaklı. Ancak Dikili Limanı sayesinde turizm de bölgede önemli bir gelir kalemi olmayı sürdürüyor. Bölgedeki birçok yer gibi Dikili'nin de tarihi Antik Çağ'a dayanıyor. Arkeolojik kazılar Dikili'de yerleşimin M.Ö. 4 ila 5 bin yıllarında başladığını gösteriyor. Ağıltepe ve Kalatepe, Dikili'de ilk yerleşimin başladığı yerler olarak biliniyor. Farklı dönemlerde Lidyalılar, Persler, Romalılar, Bizanslılar, Cenovalılar, Selçuklular ve Osmanlı İmparatorluğu egemenliğine giren Dikili, tüm bu kadim medeniyetlerden izler taşıyor.
Dikili'de bulunan en ünlü ören yeri Atarneus Antik Kenti. Ağılkale'de bulunan bu antik kentin tarihi M.Ö. 4 bin yılına uzanıyor. Bölgedeki ilk yerleşim merkezi olan ve çevresindeki pınarlarla ünlenen Atarneus Antik Kenti, adını kutsal kaynak ve ana tanrıça kaynağı anlamına gelen Atarneus'tan alıyor.
Bugün hem Aristo Tepesi hem de Atarneus Tepesi olarak anılan nokta, klasik felsefenin en büyük beyinlerinden biri olan Aristoteles'in ders verdiği nokta. Aristo'nun M.Ö. 367 yılında Atarneus Kralı Hermias'ın yeğeni Pythias ile evlenip buraya yerleşiyor ve o zaman 13 yaşında olan Büyük İskender'e ders vermek için saraya davet edilene kadar burada yaşıyor.
Atarneus haricinde Dikili'de birçok başka antik kent de bulunuyor. Pytany Antik Kenti,
Teuthrania Antik Kenti ve aşıklar kenti olarak da bilinen Malena Antik Kenti'nin yanı sıra
Karina, Kanai, Algai, Altaria ve Elaia da Dikili ve yakın çevresinde kurulmuş olan antik
kentler arasında yer alıyor.
Dikili'de ilk yerleşimin çok eski tarihlerde başlamasını sağlayan kaplıcalar bugün de pek çokları tarafından ziyaret edilmeye devam ediyor. Üç bin yıllık kaplıcaların önemli bir özelliği de çoğunun sahil şeridine oldukça yakın olması. Böylece Dikili'de deniz turizmi ve kaplıca turizmi bir arada yaşanıyor. Bölgenin en ünlü kaplıcası olan Zeytindalı Kaplıcası sularının, başta romatizma ve kireçlenme olmak üzere birçok rahatsızlığa iyi geldiği düşünülüyor. Nebiler Kaplıcası, Nebiler Ilıcası, Çamur Ilıcası, Kocaoba Ilıcası ve Bademli Deniz Ilıcası da hem yaz hem de kış aylarında misafirlerini bekliyor.
Dikili'de toplam uzunluğu 40 kilometreyi aşan bir sahil şeridi bulunuyor. İlçenin denize kıyısı olan her noktasında yüzmek mümkün. Mavi bayraklı plajlarla dolu olan Dikili''nin en popüler plajlarından bazıları Pissa, Hayıtlı Koyu, Zindancık, Kalem Adası, Garip Adası ve belediye halk plajı. Ayrıca Bademli Deniz Ilıcası'nın da bir plajı bulunuyor.
Dikili'ye ulaşım asıl olarak karayoluyla yapılıyor. İstanbul'dan özel aracınızla Dikili'ye ulaşmak için sekiz saatlik bir yolculuk gerekiyor. İzmir şehir merkezinden ise Dikili'ye iki saatten kısa bir sürede ulaşmak mümkün.
Dikili'de her zevke hitap eden oteller bulunuyor. Butik oteller ve bungalov evlerin yanı sıra standart otellerde ve tatil köylerinde konaklamanız da mümkün. Dikili otelleri oda kahvaltıdan ultra her şey dahil paketlere kadar birçok seçenek sunuyor. Erken rezervasyon yaptırmanız ya da kampanyaları takip etmeniz durumunda Dikili'nin en konforlu otellerinde çok daha uygun fiyatlarla konaklayabilirsiniz.
Bölgede Kaç Otel Var? | 19 |
Popüler Otel | Le Monde Beach Resort |
Bölgedeki En Ucuz Fiyat | 2.100 TL |
Popüler Bölge | Ege Bölgesi Türkiye |