{{ modalData.hotelName }}
{{ modalData.inDate }} - {{ modalData.outDate }}
{{ modalData.adult }} Yetişkin{{ modalData.child > 0 ? ', ' + modalData.childCount + ' Çocuk' : '' }}
Arama kriterlerinize uygun bir sonuç bulunamadı.
Mersin’in en doğusunda yer alan ilçe olan Tarsus, bir zamanlar Kiliyalılara başkentlik yapmıştı. Bugün dahi bölgenin 6 bin yıllık tarihinin izlerini taşıyan sayısız eser dimdik ayakta. Bu tarihi güzelliklere bir de doğal güzellikler ve lezzetli mi lezzetli yemekler eklenince, Tarsus mutlaka görülmesi gereken yerler listesine adını en üst sıralardan yazdırıyor. Siz de henüz görmediyseniz Tarsus otellerine rezervasyonunuzu yaptırıp bu harika ilçeyi bir an önce keşfedin.
Tarsus’a havaların soğuk olduğu kış ayları haricinde yılın her dönemi gidebilir ve Oda Kahvaltı seçenekleriyle hizmet veren Tarsus otellerinde konaklayabilirsiniz. Tarsus’ta dilerseniz klasik şehir tipi otellerde, dilerseniz de Tarsus butik otellerinde kalabilirsiniz.
Tarsus, her ne kadar Mersin sınırlarında yer alsa da Adana’ya daha yakın. Bu yüzden Tarsus’a hava yoluyla gitmek için Adana uçak bileti sayfasından seferleri inceleyip Adana Şakirpaşa Havalimanı’na bilet almanız gerekiyor. Uçaktan indikten sonra Tarsus’a kadarki 40 kilometrelik mesafeyi servisle, araç kiralayarak ya da taksiyle kat edebilirsiniz.
Tarsus’ta şehir içi ulaşımı dert etmenize hiç gerek yok. Belediye otobüsleri, minibüsler ve taksiyle istediğiniz noktaya rahatça ulaşabilirsiniz.
● Kırkkaşık Bedesteni: 1579 yılında inşa edilen bedestenin odaları bugün birçok farklı dükkana ev sahipliği yapıyor. Bedestende çayınızı yudumlayabilir ve bu dükkanlardan alışveriş yapabilirsiniz.
● Aziz Paul Kilisesi: Hz. İsa’nın havarilerinden Aziz Paul adına yapılan kilise Hristiyanlar için büyük önem taşıyor. Günümüzde bazı özel günlerde ibadete açılan kiliseyi mutlaka görmelisiniz.
● Aziz Paul Kuyusu: Aziz Paul’un bir zamanlar yaşadığı evinin bahçesinde yer alan kuyu, Hristiyanların hac yolunda uğrayıp suyundan içtikleri bir yer. Bu yüzden de Tarsus’un yurt dışında en ünlü olan noktalarının başında geliyor.
● Danyal Peygamber Camii: MÖ 6. yüzyılda yaşayan Danyal Peygamber’in adını taşıyan bu taş yapı günümüzde ibadete açık.
● Tarsus Ulu Cami: 1579 yılında inşa ettirilen ve Cami-i Nur adıyla da anılan bu ibadethanede Hz. Adem’in oğlu olan Hz. Şit’in mezarını ziyaret etmek mümkün.
● Kleopatra Kapısı: Bizans döneminde inşa edilen surlar 1835’te Mısırlı İbrahim Paşa tarafından yıktırılmış olsa da Deniz Kapısı olarak da bilinen bu kapı günümüze kadar ulaşmayı başarmış durumda.
● Şehmeran Hamamı: Şahmaran Hamamı da olarak bilinen bu hamamı mutlaka ziyaret etmeli ve Şahmaran ile ilgili hepsinin sonu kötü biten efsaneleri öğrenmelisiniz.
● Eshabı Kehf Mağarası: 7 Uyurlar’ın tam 309 yıl uyuduklarına inanılan mağara da Tarsus’ta sizi bekliyor. Mağaranın girişinde de 1873 yılında inşa edilmiş tarihi bir cami var.
● Tarsus Antik Yol: Tarihi MÖ 2. yüzyıla dayanan bu antik yol artık Roma döneminde olduğu kadar heybetli olmasa da hâlâ birçok Roma anıtını görmek mümkün.
● Tarsus Şelalesi: Çukurova’nın verimli topraklarına yaklaşık 15 metre mesafeden dökülen şelale, karlar eridikten sonra görülmeye değer.
● Tarihi Tarsus Evleri: Taş ve ahşaptan yapılmış olan tarihi Tarsus evleri düzenli olarak restore ediliyor ve hâlâ çok iyi durumdalar. Bu evler ilçeyi gezerken her sokakta karşınıza çıkabiliyorlar.
● Tarsus Kemeraltı: Siptilli Çarşısı olarak da bilinen bu çarşıya uğrayıp yüzlerce rengarenk şemsiyenin gölgesinde dolaşmayı ve fotoğraf çekmeyi unutmayın.
Tarsus tatilinizden önce birkaç günlük diyetle midenizi rahatlatmak isteyebilirsiniz zira burada size muhteşem tatta yemekler bekliyor. Topalak çorbası, Tatar çorbası, lepe çorbası, dövme pilavı, cezerye, kerebiç (mamul tatlısı), muska tatlısı, karakuş ve paluze, Tarsus’ta mutlaka tatmanız gereken yemeklerden sadece birkaçı.
Eğer Türkiye’nin en kadim tarihe sahip noktalarından birini görmek, farklı inançların ve medeniyetlerin izlerini keşfetmek, üstüne bir de lezzetli yemeklerin tadını çıkarmak istiyorsanız Tarsus otelleri tam size göre.
Tarsus’a kadar gitmişken vaktiniz varsa Tarsus çevresinde gezilebilecek yerleri de görmenizi öneririz. Mersin şehir merkezi, Karataş, Topaşır Milli Parkı ve Yumurtalık Lagünü Milli Parkı Tarsus yakınlarında görebileceğiniz ünlü rotalardan sadece birkaçı.