Etstur Logo
Hesabım
Haritada Göster Listede Göster
Sonuçları Filtrele (1 / 56)
Filtreyi Temizle
Filtreyi Temizle
Misafir Puanı
Konaklama Tipi
Fiyat Aralığı
Bölge
Temalar
Olanaklar
Spor, Eğlence, Sağlık
Çocuk
Otel Tipi

Sultanahmet Otelleri

için toplam 56 tesis bulduk!

Fiyat ve İndirimler Hakkında
Harita

Arama kriterlerinize uygun bir sonuç bulunamadı.

landing-info-image

Sultanahmet

  • İstanbul’da Tarihi Yarımada olarak adlandırılan bölgenin merkezinde yer alan Sultanahmet; Topkapı Sarayı, Ayasofya, Sultanahmet Camii, Yerebatan Sarnıcı ve At Meydanı gibi paha biçilemez yapılara ev sahipliği yapıyor.

     

    İstanbul’da gezilecek yerlerin başında gelen Sultanahmet, İstanbul’un tüm semtlerine kolayca ulaşılabilen konumuyla “İstanbul’da nerede kalınır?” sorusuna da yanıt oluyor. İstanbul’da tatil planı yapan ve İstanbul uçak bileti arayan herkese uygun fiyat aralıkları sunan Sultanahmet Otelleri her yıl yüz binlerce misafiri ağırlıyor.

Sultanahmet’e Ne Zaman Gidilir?

  • Sultanahmet’e yılın hangi ayında giderseniz gidin, ellerinde fotoğraf makineleri ve meraklı bakışlarıyla birçok turist kafilesine rastlarsınız. Dört mevsim turistlerin akınına uğrayan İstanbul’da, turizmin en canlı olduğu noktalardan biri de Sultanahmet olduğu için Sultanahmet Otelleri’nde doluluk oranı her zaman yüksek. Ancak Sultanahmet’te hem uygun fiyatlı hem lüks çok sayıda otel bulunduğu için herkes, beklentilerine uygun bir oda bulabiliyor. 


Sultanahmet Otelleri

  • İstanbul’un nostaljik atmosferini hissetmek, tarihi sokaklardan geçerek otelinize gitmek isterseniz Sultanahmet Otelleri, sizin için biçilmiş kaftan. Genellikle Oda Kahvaltı ya da Sadece Oda konseptiyle hizmet veren Sultanahmet Butik Otelleri, arasından hem zevkinize hem de beklentilerinize uygun bir seçim yapabilmek için ETS en büyük yardımcınız.


    İster ekonomik ve sade Sultanahmet Motelleri’nde ister Sultanahmet Apart Otelleri’nde konaklayın; Sultanahmet’te otel fiyatlarını ETS’nin websitesi ve mobil uygulaması yardımıyla kolayca karşılaştırabilir, size en uygun oteli kolayca seçebilirsiniz. İstanbul otel fırsatlarını takip ederek, kampanyalardan ve indirimlerden yararlanabilirsiniz. Ayrıca ETS’nin sunduğu kredi kartına 9 taksite varan ödeme kolaylıklarından yararlanabilirsiniz.


Sultanahmet’e Nasıl Gidilir?

  • İstanbul’un Avrupa Yakası’nda, Eminönü ile Beyazıt arasında kalan Sultanahmet, İstanbul’un en zengin ulaşım ağının kalbinde yer alıyor. İstanbul’un neredeyse her yerinden Eminönü’ne ve Beyazıt’a otobüsle geldikten sonra ortalama 10-15 dakikalık bir yürüyüşle Sultanahmet’e ulaşabilirsiniz.


    Sultanahmet’e tramvayla gitmek için Kabataş-Zeytinburnu tramvay hattını kullanarak doğrudan Sultanahmet durağında inebilirsiniz.


    Sultanahmet’e Marmaray’la gitmek için Sirkeci durağında inmeniz gerekiyor. Buradan dilerseniz 5 dakika yürüyerek, dilerseniz Kabataş-Zeytinburnu tramvay hattına aktarma yaparak Sultanahmet’te inebilirsiniz.


    İstanbul’a uçakla gelecekseniz Avrupa Yakası’nda bulunan Atatürk Havalimanı’ndan Sultanahmet’e Havalimanı-Yenikapı metro hattını kullanarak gidebilirsiniz. Bu hattın Zeytinburnu, Topkapı, Aksaray duraklarından Kabataş-Zeytinburnu tramvay hattına aktarma yapabilirsiniz.


    Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Sultanahmet’e gitmek için Havaş servislerini ya da E-11 otobüs hattını kullanarak Kadıköy’e gelebilir, buradan vapur ya da motorla Eminönü’ne geçebilirsiniz.


    Şehrin merkezi noktalarından biri olan Sultanahmet, ulaşım konusunda da oldukça elverişli bir konumda yer alıyor. Tramvay hattı üzerinden kolaylıkla ulaşılabilen Sultanahmet, Eminönü'nden kalkan vapurlara ve Eminönü-Üsküdar motor iskelesine yürüyüş mesafesinde yer alıyor. 


Sultanahmet’te Gezilecek Yerler

  • Sultanahmet Meydanı


    İstanbul tarihinin en önemli bekçilerinden Sultanahmet Meydanı, Bizans Dönemi'nde at binenlere ev sahipliği yapan bir hipodrom olarak boy gösteriyordu. O dönemden kalan bazı kalıntılar ise bugün bile meydanın ziyaretçilerini büyüleyici bir tarih yolculuğuna çıkarıyor. Bir zamanlar Bizans'a merkezlik yapan meydan, günümüzde de popülaritesini koruyor. İstanbul'da gezilmesi gereken yerlerin başında gelen Sultanahmet Meydanı, birbirinden özel yapılarıyla görülmeye değer.

Ayasofya Müzesi

  • Dünyanın en önemli tarihi eserlerinden biri olan Ayasofya Müzesi, 532-537 yılları arasında Bizans İmparatoru I. Jüstinyen tarafından, Tarihi Yarımada'da inşa edildi. Mimari olarak da önemli bir yere sahip olan müze, İstanbul'un fethinden sonra camiye, daha sonra ise müzeye dönüştürüldü. Günümüzde de ihtişamlı ve görkemli yapısıyla turistlerin gözlerini kamaştıran Ayasofya binası, aynı yere üçüncü kez inşa edildiği için Üçüncü Ayasofya olarak da biliniyor. 5 yılda inşa edilen Ayasofya, 15 yüzyıl boyunca ayakta kalan dünyanın en eski katedrali konumunda.


Yerebatan Sarnıcı

  • İstanbul geziniz esnasında mutlaka uğramanız gereken yerler arasında, İstanbul'daki en büyük yeraltı sarnıcı olan Yerebatan Sarnıcı bulunuyor. Yapımına 6. yüzyılda başlanan ve yaklaşık 9 metre uzunluğunda 336 sütundan oluşan sarnıca, Belgrad Ormanları'ndan su taşınmış. Yunan mitolojisine meraklıysanız, kuzeybatı köşesinde bulunan Medusa başını görmeden sarnıçtan çıkmayın deriz.

Yılanlı Sütun

  • Sultanahmet'in en ünlü yapılarından olan yılanlı sütun, birbirine dolanmış üç yılandan oluşuyor. Yapıldığı dönemde şehri sürüngenlere ve böceklere karşı koruyacağı düşünülen yapıdaki iki yılan kafası kaybolmuş, biri ise İstanbul Arkeoloji Müzesi'nde sergileniyor.

Dikilitaş

  • Yılanlı Sütun'un yanında yer alan Dikilitaş, İstanbul'daki en eski tarihi yapılardan biri olup, Roma İmparatoru tarafından Mısır'dan getirilmiş. 3500 yıl boyunca hasar görmeden günümüze kadar ulaşan eser, granitten yapılmış olup, yaklaşık 200 ton ağırlığında.

Gülhane Parkı

  • Osmanlı'da Topkapı Sarayı'nın bahçesi konumunda olan tarihi park, Eminönü'nde bulunuyor. İstanbul'un en dinlendirici parklarından biri olan Gülhane Parkı, pek çok tarihi olayın gerçekleştiği yer olarak biliniyor aynı zamanda. Bizans döneminde kışla, Osmanlı döneminde ise kutlama amaçlı kullanılan parkta, Tanzimat Fermanı okunmuş olup, ilk demokratikleşme hareketine ev sahipliği yapmış olması sebebiyle de büyük önem taşıyor. Biraz dinlenmeye ihtiyacınız varsa yeşilliği ve kuş cıvıltısı bol olan bu parka mutlaka uğrayın.

Sultanahmet Camii

  • Tarihi yarımadanın kıymetlisi Sultanahmet Camii, Osmanlı saltanatının önemli mimarlarından Sedefkâr Mehmet Ağa'nın imzasını taşıyor. Meşhur İznik çinileriyle bezeli eşsiz bir mimariye sahip olan cami, klasik dönemin son büyük camisi olma özelliğini taşıyor. Bugün bile heybetiyle büyüleyen yapı, sadece İslam dünyası tarafından değil, dünyanın dört bir yanından gelen pek çok turist tarafından ilgi görüyor.

Sultanahmet’te Ne Yenir?

  • İstanbul hem kendine has lezzetleri hem de dünya mutfağının temsil edildiği başarılı restoranlar açısından adeta bir gastronomi cenneti. Yolunuz Sultanahmet’e düştüğünde ilk denemeniz gereken lezzetler, Sultanahmet köftesi ve yanında piyaz. Ayrıca Sirkeci’deki Filibe Köftecisi’ne uğrayarak bu iki enfes köftenin karşılaştırmasını yapabilirsiniz.


    Sultanahmet’ten Eminönü'ne geçerek balık-ekmek yemeyi de unutmayın. Sultanahmet’ten Beyazıt’a çıkarak Süleymaniye’de İstanbul’un en meşhur ve lezzetli güveçte kuru fasulyesini yiyebilirsiniz. Yerel tatlılarla aranız iyiyse Eminönü’nde seyyar satıcılardan halka tatlısını ve dondurmalı irmik helvasını deneyebilirsiniz. 


Sultanahmet’te Eğlence

  • Sultanahmet Otelleri’nin bazıları akşamları otel restoranında akşam yemeğinin yanında canlı müzik organize ediyor. Bunun dışında Sultanahmet çevresinde sayısız restoran, kafe ve bar seçeneği bulunuyor. Canlı müzik dinlemek, konserlere katılmak ya da gece kulüplerinde eğlenmek isteyenler için ise Karaköy ve Taksim, eğlencenin daha yoğun olduğu bölgeler olarak görülmeye değer.


    Ramazan ayında Sultanahmet’te Ramazan Şenlikleri kapsamında birçok etkinlik düzenleniyor ve akşam pazarı kuruluyor. Nostaljik bir ramazan akşamı geçirmek isteyen İstanbullular, ramazan ayı boyunca Sultanahmet’e akın ediyor. 

Sultanahmet’te Alışveriş

  • Turistik bir merkez olan Sultanahmet’te alışverişin en bilindik adresleri Kapalı Çarşı ve Mısır Çarşısı. Bunun dışında Sultanahmet halıcı dükkanları, hediyelik eşya dükkanları ve gümüşçüleriyle ünlü.


    Sultanahmet, bir zamanlar İstanbul’da yayıncılığın merkezi olan Cağaloğlu’na ve Sahaflar Çarşısı’na da yakın konumda olduğu için İstanbul’da kitap alınacak yerler listesinde kendine yer buluyor.


    Sultanahmet’e yakın alışveriş yerlerinden en önemlisi ise Eminönü. İstanbul’da çeyiz, gıda, alışverişi, kıyafet, aksesuar, elektronik hatta gelinlik ve perde alışverişi için herkesin yolunun düştüğü Eminönü; Doğubank, Mercan Yokuşu, Kürkçü Han ve Gürün Han gibi alışverişin klasik adresleriyle görülmesi gereken yerlerden bazıları. 

Karşılaştır
Filtrele
Sıralama