Arama kriterlerinize uygun bir sonuç bulunamadı.
1271 yılında İlhanlılar tarafından yaptırılan Medrese, ilginç mimarisi ile büyüleyici bir etkiye sahip. Sivas otellerinde konaklarken ziyaret etmeniz gereken yerlerin başında geliyor. İlhanlı Veziri Sahip Şemseddin Mehmed Cüveyni tarafından yaptırıldığı düşünülen Çifte Minare Medrese’nin, Anadolu Selçuklu döneminde önemli bir yere sahip olduğu biliniyor.
Selçuklu Devleti'nin izlerinden biri olan ve 1196 yılında yapılan Ulu Camii, günümüzde hala camii olarak kullanılıyor ve çarpıcı mimarisi ile Sivas'ın simgelerinden biri olarak kabul ediliyor.
Tarihi Orta Çağ’a kadar uzanan Divriği Kalesi, Bizans – İran arasında sınır karakolu olarak görev yaptığı biliniyor. 1071 yılında Malazgirt zaferinden sonra Selçukluların eline geçmiş. Sivas Sultanı Kadı Burhaneddin’in ölümünden sonra Yıldırım Beyazıt’ın eline geçen kale, Mercidabık zaferiyle yeniden Türk beyliklerinin eline geçmiş. Divriği Kalesi’nde, Turizm Bakanlığı destekli kazı çalışmaları devam ediyor.
Sivas'ta şifa bulabileceğiniz kaplıcaların içinde Kangal Balıklı Kaplıca, balıklı havuzlarıyla cildinizi tazeleme fırsatı sunuyor. Kangal Balıklı Kaplıcası, Sivas şehir merkezine yaklaşık olarak 96 km mesafede yer alıyor.
Orman, şelale, doğal su kaynakları ve tarihi kalıntılarıyla İç Anadolu’nun doğal güzellikleri arasında bulunan Gemerek Sızır Şelalesi, Sivas ziyaretinizde mutlaka görmeniz gereken yerlerin başında geliyor. Günübirlik geziler veya hafta sonu için tercih edilebilecek bir yer olan Gemerek Sızır Şelalesi, büyüleyici manzarasıyla kendine hayran bırakıyor.
Göz alıcı turkuaz rengi ile dikkat çeken Gürün Gökpınar Gölü, Gürün ilçesine bağlı Yelken ve Karahisar köylerinin arasında yer alıyor. Çok temiz bir suya sahip olan Gürün Gökpınar Gölü’nun suyu, yöre halkı tarafından içme suyu olarak da kullanılıyor. Göl adını turkuaz renginden alıyor.
Koyulhisar ilçesine 20 km mesafede yer alan Eğriçimen Yaylası, Sivas’ın yayla turizminde önemli bir yer tutuyor. Şirin yayla evleri, yeşilin bin bir tonunu barındıran doğası ve her mevsim ayrı bir güzellikte olan renkleri ile her sene yüzlerce ziyaretçiye ev sahipliği yapıyor. Eğriçimen Yaylası’nın en hareketli zamanı yaz ayları… Yaylada doğa ile iç içe huzur dolu bir yürüyüşe çıkabilir ve çam ormanlarıyla kaplı yüksek oksijen oranına sahip yaylanın tadını çıkabilirsiniz. Eğriçimen Yaylası’nda konaklama birimleri de bulunuyor. Dileyenler kamp da yapma imkanı bulabilir.
Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en önemli kararlarının alındığı Sivas Kongresi'nin yapıldığı bina, bugün müze olarak ziyarete açık... Her Sivas ziyaretçisinin mutlaka zaman ayırıp görmesi gereken Sivas Kongre Müzesi'ni gezilecek yerler listenize ekleyin.
Sivas yemeklerinin temelinde İç Anadolu mutfağı yatıyor. Ama Sivas'ta mutlaka tadına bakmanız gereken Divriği Pilavı'nı tattıktan sonra her pilav yediğinizde aklınıza Sivas gelecek. Bunun yanı sıra Sivas’ın hamur işleri ve süt yemekleri de oldukça meşhur…
Sivas'ta birçok tarihi konak bulunuyor. Zaman ayırıp bu tarihi konaklarını ve hikayelerini keşfetmek harika bir gezi geçirmenizi sağlayabilir.
Coğrafi konumu en önemli illerimizden olan Sivas, karasal iklim nedeniyle akşamları soğuk oluyor. Yanınıza kalın kıyafetler almayı unutmayın.
Sivas gece hayatı şehir merkezindeki kafe, bar ve eğlence mekanlarında yaşanıyor. Turistlerin en çok tercih ettiği yer ise Heybeli Bar.
Bölgede Kaç Otel Var? | 19 |
Popüler Otel | The Green Park Sivas |
Bölgedeki En Ucuz Fiyat | 1.100 TL |
Popüler Bölge | Sivas Şehir Merkezi |