Etstur Logo
Hesabım
Haritada Göster Listede Göster

'a Özel Fırsatlar

Hemen Maximum’lu Ol
Kampanyalar

'a Özel Fırsatlar

Hemen Maximum’lu Ol
Sonuçları Filtrele (15 / 15)
Filtreyi Temizle
Filtreyi Temizle
Fiyat Aralığı
Ödeme Seçenekleri
Misafir Puanı
Konaklama Tipi
Bölge
Temalar
Olanaklar
Spor, Eğlence, Sağlık
Çocuk
Otel Tipi

Silifke Otelleri

için toplam 15 tesis bulduk!

Fiyat ve İndirimler Hakkında
Tesisler; kullanıcı seçimine göre artan fiyat, azalan fiyat, tesis puanı ve Etstur sıralamasına göre sıralanır. Sıralama; artan veya azalan fiyat seçimi yapıldığında fiyatlara göre, tesis puan seçiminde tesisin Otelpuan puanına göre, Etstur sıralaması seçildiğinde ise Etstur'un değişken tercihlerine göre yapılır. Arama sayfasında sıralama için bir seçim yapılmadığı taktirde Etstur sıralaması uygulanır.
Harita

Arama kriterlerinize uygun bir sonuç bulunamadı.

landing-info-image

Silifke

  • İster yaz aylarında pırıl pırıl denizin kollarına bırakın kendinizi, isterseniz her yerinden tarih fışkıran çevresini gezin; Silifke size dinleneceğiniz, keşfedeceğiniz harika bir tatil vadediyor.

Silifke’nin Köklü Tarihi

  • Yörenin ilk toplumu kabul edilen Altaylardan Friglilere, Iyonlardan Kilikya Krallığı’na kadar pek çok eski uygarlığın beşiği olan Silifke, adını Büyük İskender’in generallerinden Selefkos Nikador’dan alıyor. Selefkos Nikador’un kurduğu dört kentten bugün hâlâ varlığını sürdüren tek kent olan Silifke’nin defalarca el değiştirdikten sonra II. Selim zamanında İçel adıyla Kıbrıs’a bağlanması tarihteki ilginç bilgiler arasında yer alıyor. 1933 yılında il unvanını kaybederek Mersin’e taşınan Silifke’nin köklü tarihi, kalesinden antik kentine, tapınaklarından anıt mezarlarına kadar pek çok farklı tarihi yapıda hissediliyor.

Silifke’ye Nasıl Gidilir?

  • Mersin’e 85 kilometre uzaklıktaki Silifke’ye eğer uçakla gitmek istiyorsanız Adana Şakir Paşa Havalimanı’nı tercih etmelisiniz. Havaalanından yaklaşık üç saat süren bir araba yolculuğuyla Silifke’ye ulaşmak mümkün.  

Göksu Deltası

  • Akdeniz’in doğal özelliklerini koruyabilmiş, dünyanın en önemli kuş göçü yolu üzerinde bulunan Göksu Deltası, Silifke dendiğinde akla gelen ilk yer. Dünyada yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalan kuş türleri de dahil olmak üzere pek çok kuş türünün barındığı delta, aynı zamanda Caretta Caretta ve yeşil kaplumbağa Chelonia Mydas’ın üreme alanlarından biri. 1. derece doğal sit alanı olan bölge bu nedenle kuş bilimcilerinin de ilgisini çekiyor.

Taşucu

  • Silifke’nin sahil şeridinde yer alan ve Kıbrıs adası ile Türkiye arasındaki önemli kapılardan biri olan Taşucu bu nedenle Mersin’in en dikkat çeken bölgelerin biri. 14. yüzyıldan kalan Liman Kalesi, efsaneye konu olan sahildeki Denizkızı Heykeli, 2 kilometre uzaklıktaki Antik Mylai ören yeri ile Taşucu’nu gezi rotanıza ekleyebilirsiniz.

Cennet-Cehennem Obruğu

  • Mersin’in en iyi korunmuş tarihi yerlerden biri olan Uzuncaburç’ta Silifke tatiliniz sırasında görebileceğiniz yerlerden biri… Uzuncaburç, Olba Krallığı’nın ibadet yeri olarak biliniyor. Silifke’nin 30 km güneyinde bulunan Uzuncaburç, Roma İmparatorluğu zamanında ise kendi adına para basılan bir siteye dönüştürülmüş. Uzuncaburç bölgesinde; Zeus Tapınağı, anıt mezarlar, sütunlu cadde ve Zafer Kapısı gibi her iki dönemin de izlerini günümüze taşıyan önemli kalıntıları görebilirsiniz.

Cennet ve Cehennem Mağaraları

  • Silifke’nin mutlaka görülmesi gereken bir diğer doğa harikası güzelliği Cennet-Cehennem Obruğu... Ülkemizin en bilinen ve ilgi çeken doğal oluşumları arasında yer alan obruklardaki Cennet Mağarası’na uzun bir yoldan sonra ulaşmak mümkün olsa da Cehennem Mağarası’nı görmek için ekipmana ihtiyaç duyuluyor. Mağaranın girişinde Meryem Ana'ya ithafen inşa edildiği belirtilen bir küçük kilise de bulunuyor. Obrukların çok yakınında yer alan ve astım hastalarına iyi geldiği düşünülen Astım Mağarası’nı görmeyi ihmal etmeyin.

Adam Kayalar

  • Eğer tarihe merak duyuyorsanız ve gittiğiniz yerlerde tarihi bir keşfe çıkıyorsanız Silifke sizin için altın değerinde bir rota diyebiliriz. Silifke’deki tarih yolculuğunuza bir eşi daha bulunmayan Adam Kayalar ile başlayabilirsiniz. Şeytan Deresi Vadisi’nin dik yamacındaki Adam Kayalar adından anlaşılacağı gibi büyük boyutlu insan kabartmaları ve Kız Kalesi’ne hakim manzarasıyla görülmeye değer.

Olba Antik Kenti ve Uzuncaburç

  • Silifke’ye 30 kilometre mesafedeki Uzuncaburç beldesi Mersin bölgesinin en iyi korunmuş tarihi kalıntılarına ev sahipliği yapıyor. Helenistik çağda Olba Krallığı’nın ibadet yeri olan bölgede Roma döneminden kalan yapıları da görmek mümkün. Zeus Tapınağı, anıt mezarlar, Zafer Kapısı, Şans Tapınağı görülmeye değer. Kentin, sembolü olan uzun burçlarından bugünkü adını aldığı biliniyor.

Silifke Kalesi

  • Evliya Çelebi’nin Seyahatnamesinde de adı geçen Silifke Kalesi, Silifke manzarasına hakim bir tepede yer alıyor. Su sarnıçları, kemerli galeriler gibi yapı kalıntılarının bulunduğu kalede günümüzde görülebilen 10 burç bulunuyor.

Gezilebilecek Diğer Tarihi Yerler

  • Meryemlik olarak da bilinen ve beraberinde hamam, sarnıç gibi kalıntıları da görebileceğiniz Aya Tekla Kilisesi, Antalya yolu üzerinde denize hakim bir konumda bulunan Tokmar Kalesi, şehir merkezinde bulunan Roma Tapınağı ve Taşhan görülmeye değer diğer yapılar arasında…


    Şehir merkezinden geçen Göksu Nehri’nin üzerinde konumlanan ve Roma dönemi örneklerinden biri olan Taş Köprü de Silifke’nin sembolü haline gelmiş tarihi yapılarından biri.

Tadılması Gereken Lezzetler

  • Her ne kadar yeme-içme konusunda akla ilk gelen türkülere konu olan Silifke yoğurdu olsa da bölgenin oldukça zengin bir mutfağı bulunuyor. Arabaşı ve Kulak Çorbası, bulgurdan yapılan topalak, keşkek, oklava çekmesi yöreye ait tadılması gereken lezzetlerin başında geliyor.

Mutlaka Görülmesi Gereken Yerler

  • Mersinlilerin denize girmek için tercih ettikleri ve Silifke-Mersin yolunun 15. kilometresinde yer alan Susanoğlu, Silifke’ye 25 kilometre uzaklıkta bulunan ve Mersin dendiğinde akla gelen ilk yerlerden olan Kız Kalesi, Silifkelilerin hafta sonunda kaçış rotalarından biri olan ve etkileyici manzarasıyla Narlıkuyu, çevrede görebileceğiniz yerlerin başında geliyor.

Silifke Otelleri

  • Sıcak iklimi ve deniziyle hem deniz tatili yapmak isteyenlerin hem de tarih meraklılarının odak noktası olan Silifke’de pek çok tatil köyü ve otel bulunuyor.

Karşılaştır
Filtrele
Sıralama
Tesisler; kullanıcı seçimine göre artan fiyat, azalan fiyat, tesis puanı ve Etstur sıralamasına göre sıralanır. Sıralama; artan veya azalan fiyat seçimi yapıldığında fiyatlara göre, tesis puan seçiminde tesisin Otelpuan puanına göre, Etstur sıralaması seçildiğinde ise Etstur'un değişken tercihlerine göre yapılır. Arama sayfasında sıralama için bir seçim yapılmadığı taktirde Etstur sıralaması uygulanır.