Etstur Logo
Hesabım
Haritada Göster Listede Göster
Sonuçları Filtrele (1 / 41)
Filtreyi Temizle
Filtreyi Temizle
Misafir Puanı
Konaklama Tipi
Fiyat Aralığı
Bölge
Temalar
Olanaklar
Spor, Eğlence, Sağlık
Çocuk
Otel Tipi
Zincir Oteller

Manisa Otelleri

için toplam 41 tesis bulduk!

Fiyat ve İndirimler Hakkında
Harita

Arama kriterlerinize uygun bir sonuç bulunamadı.

landing-info-image

Manisa

  • Şehzadeler şehri olarak tanınan, kültürel ve doğal dokusuyla geçmişten bugüne hep ilgi çekici bulunan, tadına doyulmayan zengin yöresel lezzetleriyle adından söz ettiren Manisa’yı henüz keşfetmediyseniz çok şey kaçırıyorsunuz.

    Ege Bölgesi’nde yer alan Manisa’nın ilk olarak kimler tarafından hangi tarihte kurulduğu kesin olarak bilinmese de, Magnetler tarafından kurulmuş olabileceği düşünülüyor. Büyük şehir anlamına gelen eski adı Magnesia’dan dönüşerek Manisa adını alan şehir, tarih boyunca pek çok medeniyetin hakimiyeti altında kalıyor. Osmanlı döneminde, daha sonradan padişah olan pek çok şehzadenin eğitim aldığı bir şehir olduğu için “Şehzadeler Şehri” olarak anılmaya başlıyor. Geçmiş dönemde şehirde yaşayan şehzadelerin etkisi, şehrin hayranlık uyandıran mimarisinde de hissediliyor.

Manisa’da Görülecek Tarihi Yerler

  • Salihli’ye bağlı Sart Kasabası’nda yer alan, Lidya uygarlığına başkentlik yapmış Sardes Antik Kenti, tarihte paranın basıldığı ilk yer olmasıyla biliniyor. Pek çok kalıntının hâlâ gün ışığına çıkarılmayı beklediği antik kentte, Artemis Tapınağı’nın yanı sıra bugün hâlâ ayakta olan tarihi kütüphane, kral tahtları, hamam, akropol, mezarlar gibi pek çok tarihi yapı yer alıyor. Herodotos’un Aioller tarafından kurulan 12 kent arasında saydığı Aigai Antik Kenti’nde kent meclis binası, tiyatro, agora binası gibi önemli yapılar bulunuyor. Antik kent, Yunt Dağı bölgesinde yer alıyor. Manisa’nın bir diğer antik kenti ise Akhisar’ın antik çağdaki adı olan Thyateira. Kent, Batı Anadolu’da kurulan 7 kiliseden birini bünyesinde bulundurmasıyla önem taşıyor.  

Manisa’da Gezilecek Yerler

  • Şehrin en dikkat çeken yapıları arasında III. Murat adına yaptırılan Muradiye Camii ve Külliyesi yer alıyor. Mimar Sinan’ın Ege Bölgesi’ndeki tek eseri olan caminin medrese ve imarethane kısmı şu an Manisa Arkeoloji Müzesi olarak hizmet veriyor. Kanuni Sultan Süleyman tarafından yaptırılan şehrin bir diğer önemli camisi de halk arasında Mesir Camii olarak bilinen Sultan Camii. Önemli anıtlardan biri olan St. Jean Kilisesi ve Spil Dağı’nın eteklerinde yer alan Manisa Kalesi şehrin öne çıkan diğer tarihi yapıları olarak şehri gezen turistlerin ilgisini çekiyor.  

Eşsiz Manzarasıyla Spil Dağı

  • Manisa dendiğinde akla gelen ilk şeylerden biri büyüleyici güzelliğiyle Spil Dağı. 1969 yılında milli park ilan edilen Spil Dağı’ndan Manisa’nın yanı sıra İzmir Körfezi’ni ve Aliağa Körfezi’ni de görmek mümkün. Dağcılık için uygun adreslerden biri olarak gösterilen Spil Dağı Milli Parkı içinde Tantal Kalesi’ne ait kalıntıları, efsanesiyle turistlerin ilgisini çeken Niobe Ağlayan Kaya’yı, bereket tanrıçası Kybele’nin rölyefini ve Bizans Dönemi’nde inşa edilen Magnesia Kalesi’ni görebilirsiniz. Yürüyüş yapmak isteyenler için uygun bir rota olan milli parkta, Osmanlı’nın bir dönemine de adını veren Manisa laleleri başta olmak üzere farklı bitki türleri bulunuyor.  

Türkiye’nin İlk ve Tek Jeoparkını Görün

  • Peribacalarından kanyonlara, volkan konilerinden mağaralara kadar pek çok jeolojik ve doğa harikası oluşumlar görebileceğiniz Kula Jeoparkı, oldukça büyük bir alanda konumlanıyor. Antik dönemlerden beri ilgi çekici bulunan bölge, ülkemizin en genç volkaniklerinden olan Kula volkanlarını da kapsıyor. Kapadokya’dan aklımıza kazınan peri bacalarına benzer oluşumların da yer aldığı alanın yakınlarında 10.000 ilâ 12.000 yıllık olduğu düşünülen fosil insan ayak izleri de görülebiliyor.  

Manisa’da Yapılacak Şeyler

  • Manisa merkezde yer alan ve Karaosmanoğulları tarafından yaptırılan Yeni Han’ı mutlaka gezin. Dilerseniz tarihi görünümüyle büyüleyen hanın içindeki dükkanlardan alışveriş yapabilirsiniz. Kula’da Osmanlı mimarisinin izlerini taşıyan evleri görün, sokaklarında gezin. Kula evlerini gördükten sonra yine Kula’ya bağlı Emre Köyü’nde yer alan halk şairi Yunus Emre’nin türbesini de ziyaret edebilirsiniz. Türbe, her yıl düzenlenen Yunus Emre Anma Şenlikleri'nde oldukça kalabalık oluyor.

Manisa’da Ne Yenir?

  • Manisa’dan söz edip mesir macunundan söz etmemek olmaz. İlk olarak Kanuni Sultan Süleyman’ın hastalanan annesi Hafsa Sultan için pek çok bitki ve baharatın karıştırılmasıyla hazırlanan macunun bugün de bir şifa kaynağı olduğu düşünülüyor. Her yıl adına festivaller düzenlenen macunun tadına mutlaka bakın. Manisa’nın oldukça zengin bir mutfağı var. Genellikle etin öne çıktığı yöresel lezzetler arasında Manisa kebabı, odun köfte, ekmek dolması, Alaşehir kapaması yer alıyor.

Manisa Otelleri

  • Manisa’nın merkezinde ve otoyol üzerinde konumlanan Manisa Otelleri her türlü beklentiyi karşılayabilecek düzeyde. Hem tatil hem de iş amaçlı konaklamalara hizmet veren Manisa şehir merkezi otellerinin yanı sıra Spil Milli Dağı içinde yer alan Manisa pansiyonları ve Manisa dağ evleri gibi farklı konaklama alternatifleri de bulunuyor.

Karşılaştır
Filtrele
Sıralama