Etstur Logo
Hesabım
Haritada Göster Listede Göster

'a Özel Fırsatlar

Hemen Maximum’lu Ol
Kampanyalar

'a Özel Fırsatlar

Hemen Maximum’lu Ol
Sonuçları Filtrele (22 / 22)
Filtreyi Temizle
Filtreyi Temizle
Fiyat Aralığı
Ödeme Seçenekleri
Misafir Puanı
Konaklama Tipi
Bölge
Temalar
Olanaklar
Spor, Eğlence, Sağlık
Çocuk
Otel Tipi
Zincir Oteller

Kastamonu Otelleri

için toplam 22 tesis bulduk!

Fiyat ve İndirimler Hakkında
Tesisler; kullanıcı seçimine göre artan fiyat, azalan fiyat, tesis puanı ve Etstur sıralamasına göre sıralanır. Sıralama; artan veya azalan fiyat seçimi yapıldığında fiyatlara göre, tesis puan seçiminde tesisin Otelpuan puanına göre, Etstur sıralaması seçildiğinde ise Etstur'un değişken tercihlerine göre yapılır. Arama sayfasında sıralama için bir seçim yapılmadığı taktirde Etstur sıralaması uygulanır.
Harita

Arama kriterlerinize uygun bir sonuç bulunamadı.

landing-info-image

KASTAMONU

  • Doğa harikası milli parkları ve kayak merkezleri, tarihi anıtları, konakları, türbeleri, hanları ve hamamlarıyla Kastamonu, yılın her mevsimi gidilebilecek tatil rotaları arasında yer alıyor.

Kastamonu Hakkında

  • Karadeniz bölgesinde yer alan Kastamonu ili, batıda Bartın ve Karabük, güneyde Çankırı, güneydoğuda Çorum, doğuda ise Sinop illeriyle komşu ve kuzeyde de Karadeniz'e kıyısı bulunuyor.

    150 bin nüfuslu Kastamonu'da yerleşimin yontma taş devrinde başladığı düşünülüyor. Zira yapılan kazılarda bulunan eserler M.Ö. 50 bin yılına tarihleniyor. Tarih boyunca Hititler, Romalılar, Bizanslılar ve Osmanlılar başta olmak üzere birçok uygarlığın hakimiyeti altına giren şehir, tüm bu medeniyetlerden izler taşıyor.

Ilgaz Dağı Millî Parkı Ve Kayak Merkezi

  • Kastamonu ile Çankırı arasında kalan Ilgaz Dağı Millî Parkı ve kayak merkezi, Kastamonu'ya kışın gitmek için en iyi neden. Buradaki kayak merkezinde bulunan 800 ve bin 500 metre uzunluğundaki iki pist, kış sporları meraklılarını bekliyor. Kayak merkezinde her seviyeye yönelik eğitim almak ve kayak malzemelerini kiralamak da mümkün.


Ilıca Şelalesi

  • Kastamonu'nun bir başka ünlü doğal güzelliği de Ilıca Şelalesi. Pınarbaşı mevkiinde yer alan ve Dev Kazanı olarak da bilinen Ilıca Şelalesi, buz gibi suyunun oluşturduğu doğal havuz kadar, havuzun çevresindeki yemyeşil bitki örtüsüyle de görenleri kendine hayran bırakıyor.

    Bu arada bir hatırlatma: Pınarbaşı'na gitmişken 800 metre derinliğe sahip olan Valla Kanyonu'nu ve Ilgarini (Ilvarini) Mağarası'nı ziyaret etmeyi de unutmayın!

Kastamonu Saat Kulesi

  • Kastamonu'nun en tanınan yapılarından biri olan saat kulesi, 1885'ten bu yana ayakta. Dönemin valisi Nureddin Paşa tarafından yaptırılan ve saat bölümü Avrupa'dan getirtilen kule, 12 metre yüksekliğinde. Kule ve çevresindeki kafelere hem yöre halkı hem de turistler büyük ilgi gösteriyor.

Kastamonu Kalesi

  • Kastamonu Kalesi de şehrin sembol yapıları arasında yer alıyor. 12. yüzyılda inşa edilen kale, Bizans mimarisinin yanı sıra Candaroğulları ve Osmanlı döneminde eklenen yapılarıyla bu kültürlerin de izlerini taşıyor. 112 metrelik bir tepe üzerinde bulunan Kastamonu Kalesi, ziyaretçilerine muhteşem bir manzara vadediyor.

Hanlar, Hamamlar ve Konaklar

  • Kastamonu'da bulunan birçok han, hamam ve konak, şehri gezmeye gelen ziyaretçileri bekliyor. Kurşunlu Han olarak da bilinen İsmailbey Hanı günümüzde otel ve restoran olarak kullanılıyor. Pembe Han olarak bilinen Balkapanı Hanı, Aşirefende Hanı, Cem Sultan Bedesteni, Yanık Han, Frenkşah Hamamı ve Vakıf Hamamı da şehrin popüler han ve hamamları arasında. Ayrıca Kastamonu'da bir bölümü otel olarak kullanılan birçok tarihi konak da bulunuyor.

Kurtuluş Savaşı'nın Kahraman Kadınları

  • Kastamonu, Kurtuluş Savaşı yıllarında en çok şehit veren illerden biri. Şehir o dönem ordunun silah ve cephane ihtiyacının karşılandığı İstanbul-İnebolu-Ankara hattında bulunuyor. Kastamonu'nun Şerife Bacı ve Halime Çavuş gibi kahraman kadınları da savaşın seyrini değiştirecek kahramanlıklarda bulunuyor. Kastamonu'ya gittiğinizde bu isimlerin anısına inşa edilmiş anıtları ziyaret edip hikâyelerini öğrenmeyi unutmayın!

Kastamonu'ya Nasıl Gidilir?

  • Kastamonu'da bulunan Uzunyazı Havalimanı sayesinde, şehre en kolay hava yoluyla ulaşılabiliyor. Özel otomobiliyle ya da otobüsle gelmek isteyenlerse İstanbul'dan yola çıktıkları takdirde 500, Ankara'dan ise 240 kilometre yol kat etmek durumunda kalıyorlar.  

Kastamonu Otelleri

  • Kastamonu otelleri, konaklanan yerin tatilin genel havasını yansıttığı yerler olarak da tanınıyor. Kış turizmi için Ilgaz'a giden misafirler, tesislerin yanı başında konaklayabiliyorlar. Bahar ve yaz aylarında Kastamonu'na giden ve kültür turizmiyle daha fazla ilgilenen ziyaretçiler ise otele dönüştürülen tarihi konak ve hanlarda kalabiliyorlar. Bu seçenekler haricinde Kastamonu'da klasik şehir otelleri ya da apartlarda konaklamak da mümkün.


Karşılaştır
Filtrele
Sıralama
Tesisler; kullanıcı seçimine göre artan fiyat, azalan fiyat, tesis puanı ve Etstur sıralamasına göre sıralanır. Sıralama; artan veya azalan fiyat seçimi yapıldığında fiyatlara göre, tesis puan seçiminde tesisin Otelpuan puanına göre, Etstur sıralaması seçildiğinde ise Etstur'un değişken tercihlerine göre yapılır. Arama sayfasında sıralama için bir seçim yapılmadığı taktirde Etstur sıralaması uygulanır.