Arama kriterlerinize uygun bir sonuç bulunamadı.
Karaköy, en yeni gurme lezzetleri ve farklı eğlence anlayışını buluşturan mekanlarıyla öne çıkıyor. Marmara Denizi’nin kıyısında Beyoğlu ilçesine bağlı olan Karaköy semti; limanı, eskiyle yeniyi buluşturan sanat galerileri ve hırdavatçılar çarşısıyla İstanbul’da görülmesi gereken semtlerin başında geliyor.
İstanbul’un kendisi gibi yaz kış daima canlı ve hareketli olan Karaköy, son yıllarda ticaret merkezi konumundan eğlence merkezi konumuna evrildi. Dört mevsim’de konaklayabilir, semtin kendine has atmosferinin tadını çıkarabilirsiniz. İstanbul’un sonbaharda renklenen kültür sanat hayatıyla birlikte Karaköy de yeniden hayat buluyor. Bu yüzden özellikle sonbahar ve kış aylarında Karaköy Otelleri’nde konaklamak istiyorsanız rezervasyonunuzu erkenden yapmanızda yarar var.
İstanbul’un en eski semtlerinden biri olup tarihi dokusunu azami ölçüde koruyan Karaköy’de hem yerli hem de yabancı ziyaretçileri ağırlayan birçok otel bulunuyor. Dileyenlerin kalabalık gruplarla dileyenlerin yalnız başına ev rahatlığında konakladığı Karaköy Apart Otelleri ya da daha düşük bütçeli misafirler için hizmet veren Cihangir Pansiyonları gibi seçenekler genellikle Oda Kahvaltı veya Sadece Oda konseptlerine sahip. Karaköy otellerinde erken rezervasyon yaparak tatile çıkan planlı gezginler için en uygun fiyatlara ulaşmanın yolu ETS’den geçiyor.
İstanbul’un en merkezi semtleri olan Taksim ve Eminönü’ne yürüme mesafesinde konumlanan Karaköy’e İstanbul’un her yerinden ulaşmak oldukça kolay. İstanbul’da Eminönü’ne giden tüm otobüsler, Karaköy’den geçiyor.
Taksim Tünel Meydanı’ndan Tüneli kullanarak Karaköy’e ortalama 3 dakikada ulaşabilirsiniz. T1 Kabataş-Bağcılar Tramvay Hattı da doğrudan Karaköy’e ulaşım sağlıyor.
Arap Camii: İstanbul’un ilk camileri arasında yer alan yapı, ahşa oymalı tavanları ve farklı mimarisiyle görenleri büyülüyor. Günümüzde ibadete açık olan caminin kare biçimli minaresi de oldukça ilgi çekici.
Salt Galata: Eski Osmanlı Bankası binasının restore edilerek kültür ve sanat merkezine dönüştürüldüğü Salt Galata, yıl boyunca söyleşiler, film gösterileri ve sergiler gerçekleşiyor. Dilerseniz yalnızca bu zarif binanın atmosferini solumak için bile girip içerideki kafede bir kahve içebilirsiniz.
Bankacılar Caddesi: İstanbul’un eski finans merkezi olan Bankalar Caddesi. 19. yüzyılda şekillenmiş zarif mimarisi ve Kamondo Merdivenleri ile İstanbul’un en özel bölgelerinden biri.
Galata Kulesi: Cenevizlilerden kalan 9 katlı Galata Kulesi, hem İstanbul’un siluetini çizen özel yapılardan biri hem de şehrin en romantik noktaları arasında sayılıyor.
Eminönü: İstanbul’da alışverişin değişmeyen adresi yüzyıllardır Eminönü. İster çeyiz alışverişi yapın, ister evinize baharat alın aradığınız her şeyi Eminönü’nde bulabiliyorsunuz. Tarihi hanların, Mısır Çarşısı’nın birbirinden renkli tezgahların yer aldığı Eminönü’nde bin bir çeşit evcil kuşun satıldığı Kuş Pazarı da görmeniz gereken yerlerden.
İstiklal Caddesi: Bir zamanlar Cadde-i Kebir ismiyla anılan İstiklal Caddesi, İstanbul’un kültür ve eğlence hayatının hala merkezinde yer alıyor. Nevizade, Asmalımescit gibi bölgeleriyle İstanbul’da birçok eğlence mekanına ev sahipliği yapan Taksim’i İstanbul’da gezilecek yerler listenize almayı unutmayın.
Sultanahmet Meydanı: Tarihi Yarımada’nın kalbindeki Sultanahmet Meydanı, dünyada eşine az rastların bir tarihi hazineyi barındırıyor. Ayasofya, Sultanahmet Camii ve Yerebatan Sarnıcı gibi birçok tarihi eser ve müze, Sultanahmet Meydanı’nda ziyaretçilerini bekliyor.
İstanbul’da alışverişin adresi olan Eminönü’ne birkaç adım uzaklıktaki Karaköy, aslında hırdavatçılar çarşısıyla tanınıyor. Ev yapı malzemelerinin satıldığı birçok irili ufaklı dükkan Karaköy’ün eski ve bilindik yüzünü oluşturuyor.
Karaköy yakınlarında alışveriş yapabileceğiniz diler semtler ise; Eminönü, Taksim ve Aksaray olarak sıralanabilir.
Bölgede Kaç Otel Var? | 110 |
Popüler Otel | Manesol Boutique Hotel Galata |
En Ucuz Fiyat | 1.479 TL |
Popüler Bölge | Cihangir |