Etstur Logo
Hesabım
Haritada Göster Listede Göster

'a Özel Fırsatlar

Hemen Maximum’lu Ol
Kampanyalar

'a Özel Fırsatlar

Hemen Maximum’lu Ol
Sonuçları Filtrele (2 / 2)
Filtreyi Temizle
Filtreyi Temizle
Fiyat Aralığı
Ödeme Seçenekleri
Misafir Puanı
Konaklama Tipi
Olanaklar
Spor, Eğlence, Sağlık
Otel Tipi

Halfeti Otelleri

için toplam 2 tesis bulduk!

Fiyat ve İndirimler Hakkında
Tesisler; kullanıcı seçimine göre artan fiyat, azalan fiyat, tesis puanı ve Etstur sıralamasına göre sıralanır. Sıralama; artan veya azalan fiyat seçimi yapıldığında fiyatlara göre, tesis puan seçiminde tesisin Otelpuan puanına göre, Etstur sıralaması seçildiğinde ise Etstur'un değişken tercihlerine göre yapılır. Arama sayfasında sıralama için bir seçim yapılmadığı taktirde Etstur sıralaması uygulanır.
Harita

Arama kriterlerinize uygun bir sonuç bulunamadı.

landing-info-image

Halfeti

  • Bir bölümü bugün sular altında kalmış olsa da, Şanlıurfa’nın Halfeti ilçesi tarihi ve doğal güzellikleriyle bölgenin mutlaka görülmesi gereken yerlerinden biri. Siz de hem bu cennet yerleri görmek, hem de Urfa ve Antep mutfağının lezzetli yemeklerinden tatmak için Halfeti otellerinde yerinizi ayırtın.

Halfeti’ye Tatil İçin Ne Zaman Gidilir?

  • Şanlıurfa’nın birçok noktası gibi Halfeti’ye ilkbahar ortasından sonbahar ortasına kadarki geniş aralıkta gidebilirsiniz. Yine de tatilinizi planlarken, yaz mevsiminde öğle saatlerinde hava sıcaklıklarının tehlikeli olabilecek seviyeye çıktığını aklınızda tutmanızda fayda var.

Halfeti Otelleri

  • Sadece oda ve oda kahvaltı seçenekleriyle hizmet veren Halfeti otelleri, genellikle bölgenin mimari yapısını yansıtan taş binalar ve konaklardan oluşuyor. Ayrıca daha uygun fiyatlarla konaklamak isteyenler için butik oteller bulmak da mümkün.


Halfeti’ye Nasıl Gidilir?

  • Her ne kadar resmi olarak Şanlıurfa’ya bağlı olsa da, Halfeti Gaziantep’e daha yakın ve ekonomik faaliyetler bakımından bir Gaziantep ilçesini andırıyor. Bu durum ulaşımda da kendini gösteriyor. Eğer Halfeti’ye havayoluyla gitmek istiyorsanız 110 kilometre mesafedeki Gaziantep Havaalanı’na gitmeniz gerekiyor. Bu havalimanına seferi bulunan firmaları incelemek için Gaziantep uçak bileti sayfasına göz atabilir ve size en uygun bileti satın alabilirsiniz.

Halfeti’de Ulaşım

  • Halfeti’de şehir içi ulaşımın en yaygın yolu minibüsler. Ayrıca taksi kullanarak da gitmek istediğiniz yere rahatça ulaşabilirsiniz.

Halfeti’de Gezilebilecek Yerler

  • Halfeti’de mutlaka görmeniz gereken sayısız tarihi ve doğal güzellik bulunuyor:

                        

    ●      Kız Mağarası: Eski Halfeti adı verilen ve GAP kapsamında yapılan barajın ardından sular altında kalan bölgede yer alan mağarayı görmek için düzenlenen tekne turlarına katılabilirsiniz.


    ●      Rum Kale: Dik bir kayanın oyulmasıyla inşa edilen Rum Kale, Asurlular döneminden kalma. Hz. İsa’nın havarilerinden Aziz Philpus’un burada yaşadığı rivayetleri, kaleyi Hristiyanlar için de önemli bir turizm rotası haline getiriyor. Kalede bulunan 75 metre derinliğindeki kuyu da görülmeye değer.


    ●      Savaşan Köyü: Eski Halfeti’de bulunan bu köyün tamamı sular altında değil. Örneğin caminin minaresi hâlâ görülebiliyor. Tepe yamacına inşa edilmiş olan tarihi evleri de görmek mümkün.


    ●      Halfeti Ulu Cami: 1807 yılında inşa edilen cami hem bir ibadethane olduğu için Müslümanlar açısından önemli, hem de Ermeni taş ustaları tarafından yapıldığı için Ermeni mimarisinden izler taşıyan bir Müslüman ibadethanesinin neye benzediğini görmek isteyen mimari meraklıları için…


    ●      Asma Köprü: Yerel halkın Halfeti Gerdanlığı adını verdiği bu ilginç köprüde güneşin batışını mutlaka izlemelisiniz.


    Aziz Nerses Kilisesi ve Barşavma Kilisesi: Birçok dine beşiklik etmiş bölgede bu çokkültürlü yapıyı yansıtan yerlerden ikisi de bu kiliseler.

Halfeti’de Ne Yenir?

  • Resmi olarak Şanlıurfa’ya, coğrafi olarak da Antep’e bağlı olan bir ilçeye gitmeden önce midede yer açmak için ne gerekiyorsa yapmak gerekir! Tatlı bir rekabet halindeki iki mutfağın başta kebaplar olmak üzere en ünlü yemeklerini Halfeti’de tadabilirsiniz. Şabut balığı kebabı, patlıcan kebabı, domatesli kebap, soğanlı hebap, çağırtlak kebabı, incir kebabı, mukaşşerli pilav, sargı burma ve peynir helvası, Halfeti’de tatmanız gereken yemeklerden sadece bir bölümü.

Halfeti Otellerini Neden Seçmeliyim?

  • Eğer Güneydoğu Anadolu’nun tarih, doğa ve mutfak anlamında büyük zenginliğe sahip rotalarını görmeyi kafanıza koyduysanız, Halfeti’ye uğramadan asla bu amacınıza ulaşmış sayılmazsınız.

Halfeti Tatil Önerileri

  • Birçok şiire, şarkıya ve hikâye ilham olan karagül, sadece Halfeti’de yetişiyor. Halfeti ziyaretinizde, kırmızı-siyah arası bir rengi bulunan bu özel gül çeşidini görmeden dönmemenizi öneririz.

Karşılaştır
Filtrele
Sıralama
Tesisler; kullanıcı seçimine göre artan fiyat, azalan fiyat, tesis puanı ve Etstur sıralamasına göre sıralanır. Sıralama; artan veya azalan fiyat seçimi yapıldığında fiyatlara göre, tesis puan seçiminde tesisin Otelpuan puanına göre, Etstur sıralaması seçildiğinde ise Etstur'un değişken tercihlerine göre yapılır. Arama sayfasında sıralama için bir seçim yapılmadığı taktirde Etstur sıralaması uygulanır.