Etstur Logo
Hesabım
Haritada Göster Listede Göster

'a Özel Fırsatlar

Hemen Maximum’lu Ol
Kampanyalar

'a Özel Fırsatlar

Hemen Maximum’lu Ol
Sonuçları Filtrele (28 / 28)
Filtreyi Temizle
Filtreyi Temizle
Fiyat Aralığı
Ödeme Seçenekleri
Misafir Puanı
Konaklama Tipi
Bölge
Temalar
Olanaklar
Spor, Eğlence, Sağlık
Çocuk
Otel Tipi
Zincir Oteller

Diyarbakır Otelleri

için toplam 28 tesis bulduk!

Fiyat ve İndirimler Hakkında
Tesisler; kullanıcı seçimine göre artan fiyat, azalan fiyat, tesis puanı ve Etstur sıralamasına göre sıralanır. Sıralama; artan veya azalan fiyat seçimi yapıldığında fiyatlara göre, tesis puan seçiminde tesisin Otelpuan puanına göre, Etstur sıralaması seçildiğinde ise Etstur'un değişken tercihlerine göre yapılır. Arama sayfasında sıralama için bir seçim yapılmadığı taktirde Etstur sıralaması uygulanır.
Harita

Arama kriterlerinize uygun bir sonuç bulunamadı.

landing-info-image

  • Mezopotamya'nın bereketli topraklarında sayısız medeniyeti, kültürü, dini ve dili bağrına basan Diyarbakır, bugün Türkiye'nin kültür başkentleri arasında yer alıyor. Şehir, görülmeye değer tarihi yapıları, bereketini Dicle Nehri'nden alan verimli toprakları ile önemli bir turizm, tarım ve ticaret merkezi durumunda. Bugün Diyarbakır'ı ister iş ister turistik amaçla ziyaret eden tüm misafirler için hizmet veren Diyarbakır Otelleri, tüm ihtiyaçlara cevap veriyor.

Diyarbakır’ın Tarihi ve Turistik Yerleri

  • Diyarbakır'ın türkülere konu olan birçok tarihi yapısı bulunuyor. Bunlardan en bilineni ve en çok ziyaretçi alanı Balkanlar'daki Mostar Köprüsü ile aynı mimari tarza sahip olan Malabadi Köprüsü. 150 metre uzunluğunda, 7 metre genişliğindeki köprü, şehre Artuklular Beyliği'nden miras.
    Dünyanın en eski ve Çin Seddi’nden sonra en uzun suru olan Diyarbakır Kalesi, 5700 m uzunluğunda olup, M.Ö. 349’da Bizans İmparatoru Constantinus tarafından yenilenmiş. Yapılış tarihi bilinmemekle birlikte üzerindeki kabartmalar ve süslemelerle de dünyada az bulunan kalelerden biri konumunda.
    Yerleşik hayata ilk geçilen yerlerden biri olarak bilinen Çayönü, Diyarbakır’ın 65 km kuzeybatısında bulunuyor. Yaklaşık 9000 yıl önceye dayanan Çayönü Antik Kenti’nde; çakmak taşı, kemik ya da bakır aletler, öğütme taşları gibi pek çok buluntuyu, Diyarbakır Arkeolojik Müze’de görebilirsiniz.
    Şehrin bir diğer anıt yapısı ise Arap mimarisine uygun inşa edilmiş olan Diyarbakır Ulu Camii. Cami sade ve süslemesiz oluşu, dikdörtgen yapısı ve farklı tiplerdeki kolonlarıyla dikkat çekiyor.
    Kaleiçi'ne açılan Mardin Kapı, Urfa Kapısı, Dağ Kapısı ve Yeni Kapı; tarihte şehre girişlerin kontrol edilmesini sağlıyormuş.
    Şehirde görmeniz gereken birçok tarihi çarşı, han ve bedesten de yer alıyor. Hasanpaşa Hanı, Deliller Hanı, Sülüklü Han bunların en bilinenleri… Ayrıca Cahit Sıtkı Tarancı Müzesi ve Ziya Gökalp Müzesi de şehrin önemli kültür miraslarından bazıları…
    Ünlü şair Cahit Sıtkı Tarancı’nın doğduğu ev; kitaplarının, eşyalarının ve fotoğraflarının sergilendiği bir müzeye çevrilmiş. Diyarbakır’daki bir diğer sivil mimari örneği ise 1808’de inşa edilen ve Ziya Gökalp’in doğduğu ev… Burada da hem Ziya Gökalp’in eşyaları hem de etnografik eserler sergileniyor.
    1572-1575 yılları arasında yaptırılan Hasan Paşa Hanı, Deliller Hanı’ndan sonra Diyarbakır’ın en büyük hanı konumunda. Restore edilen han, pek çok kafe ve işletmesiyle turistik bir mekan olarak kullanılıyor. İçerisinde restoran ve kitabevi de bulunuyor.
    1683’te yaptırılan Sülüklü Han, günümüzde popüler turistik bir mekan olarak kullanılıyor. Adını, geçmişte içindeki kuyudan çıkarılan sülüklerden alan han, Kurtuluş Savaşı’nda süvarilerin karargahı olarak kullanılmış.

Ne Yemeli?

  • Diyarbakır’daki birçok restoranda, Güneydoğu mutfağına ait seçkin ve leziz yemekler bulabilirsiniz. Urfa ve Antep kebaplarını afiyetle yedikten sonra mutlaka öğünü Diyarbakır’ın ünlü burma kadayıfı ile noktalamalısınız. Patlıcan ya da kabakla hazırlanan meftune, minik bulgurların yoğurtla servis edildiği pıçık, mahleple hazırlanan leziz Diyarbakır çörekleri, çeşitli soslar eşliğinde köftelik bulgurla hazırlanıp içine nar tanelerinin de konduğu nardanaşı gibi yöresel lezzetlerin tadına bakmadan dönmeyin. Cartlak kebabı olarak da bilinen ciğer kebabını, otlu peynirini ve üzüm pestilini de denemeyi unutmayın.

Faydalı Bilgiler

  • Türkiye'nin güneydoğusunda yer alan Diyarbakır'a İstanbul ve Ankara'dan hava yoluyla ulaşım sağlanabiliyor. İstanbul ve Ankara'dan Diyarbakır Havalimanı'na tarifeli uçuşlar gerçekleşiyor. Şehre kara yoluyla ulaşımın yanı sıra İstanbul ve Ankara'dan Güney Ekspresi ile demir yolu ulaşımı da sağlanıyor.

Gece Hayatı

  • Eşsiz lezzetler tatmak ve keyifli bir akşamla Diyarbakır tatilinize renk katmak isterseniz sizi bekleyen pek çok restoran ve eğlence mekanı bulunuyor. Diyarbakır'dayken Güneydoğu'nun ünlü sıra gecelerine katılmayı ihmal etmeyin.
Karşılaştır
Filtrele
Sıralama
Tesisler; kullanıcı seçimine göre artan fiyat, azalan fiyat, tesis puanı ve Etstur sıralamasına göre sıralanır. Sıralama; artan veya azalan fiyat seçimi yapıldığında fiyatlara göre, tesis puan seçiminde tesisin Otelpuan puanına göre, Etstur sıralaması seçildiğinde ise Etstur'un değişken tercihlerine göre yapılır. Arama sayfasında sıralama için bir seçim yapılmadığı taktirde Etstur sıralaması uygulanır.