Arama kriterlerinize uygun bir sonuç bulunamadı.
Türkiye’nin en küçük şehirlerinden biri olmasına rağmen tarihi boyunca pek çok medeniyetin hakimiyetine giren Bilecik, doğal güzellikleri ve tarihi mekanları ile keşfedilmeyi bekliyor. Marmara Bölgesi’nde yer alan şehir, tarihi boyunca pek çok medeniyeti ağırlamasının yanı sıra Osmanlı Devleti için olan önemi ile dikkat çekiyor. Osmanlı’nın kurulması döneminde önemli bir rolü olan Söğüt’ü ve İnönü Savaşlarının yapıldığı Bozüyük’ü sınırlarında barındıran şehir, tarihi zenginliğinin yanında geniş doğal alanları ile de Türkiye için önemli bir yere sahip.
Hem tarihi hem de doğal güzellikleri ile yıl boyunca sıklıkla ziyaret edilen Bilecik’i henüz görmediyseniz siz de bu güzel şehri ziyaret etmek için plan yapmaya başlayın. Keşfinize konfor katacak Bilecik otellerinde yerinizi ayırtmak içinse geç kalmayın.
Bilecik’in hem şehrin merkezinde hem de ilçelerinde pek çok otel seçeneği bulunuyor. Büyük bir bölümü şehir merkezinde yer alan Bilecik otelleri, oda-kahvaltı konseptte hizmet veriyor. Şehre iş için gidiyorsanız şehir merkezindeki Bilecik otellerini, Bilecik çevresinde keşif yapmak için ise Bozüyük, Pazaryeri ve Söğüt’teki otelleri tercih edebilirsiniz. Konaklamanızı şehir merkezinde yapmak istiyorsanız otellerin yanı sıra Bilecik pansiyonları da ekonomik bir alternatif olabilir. Seçiminizi yapmadan önce Bilecik otellerinin konumlarına ve konseptlerine göz atarak ihtiyacınıza en uygun tesiste konaklayabilirsiniz.
Bulunduğu konum sebebiyle 3 farklı ikliminin etkisi altında kalan Bilecik’te, Anadolu ve Marmara Bölgesi’nin iklimleri daha baskın olduğundan kışlar yağışlı geçiyor. Bölge kış aylarında yağışlı olsa da 4 mevsim boyunca ziyaretçiyi ağırlıyor. Ancak siz doğal güzellikleri ile dikkat çeken şehri ve çevresindeki doğal güzellikleri keşfetmek istiyorsanız ilkbahar ve sonbahar aylarını tercih edebilirsiniz.
Bilecik’e Ankara ve İstanbul üzerinden hem kara yolu hem de demir yolu ile ulaşmak mümkün. Ankara hattı üzerindeki tren ile ulaşabileceğiniz Bilecik, İstanbul’dan trenle yapacağınız 2,5 saatlik bir yolculuğun ucunda sizi bekliyor. Ankara’dan ise trenle yaklaşık 3 saat süren Bilecik’e her iki şehirden otobüs seferleri de bulunuyor. Pek çok otobüs firmasının Bilecik’e İstanbul ve Ankara’dan gün içerisinde otobüs seferi bulunuyor. İstanbul’dan 245 km uzaklıkta bulunan Bilecik, Ankara’ya ise 316 km mesafede yer alıyor.
Küçük bir şehir olmaması sebebiyle geniş bir toplu taşıma ağına sahip olmayan şehirde ulaşım için sıklıkla minibüsler tercih ediliyor. Bilecik şehir içi minibüsleri sabah 07.00’den itibaren hizmet vermeye başlıyor. Bazıları 22.00’ye bir kısmı ise 00.00’a kadar devam eden minibüslerin yanı sıra şehirde bazı güzergahlar için özel halk otobüsleri de mevcut. Bilecik şehir içi ulaşımı için kullanılan bir diğer alternatif ise taksiler. Şehrin pek çok noktasına taksi ile ulaşmak mümkün. Pazaryeri, Söğüt ve Bozüyük gibi Bilecik’in çevresindeki ilçelere ulaşmak için ise otogardan kalkan otobüsleri kullanabilirsiniz.
Bilecik küçük bir şehir olmasına rağmen gezip görülecek pek çok tarihi mekana ve doğal güzelliğe ev sahipliği yapıyor. Bilecik’te gezilmesi gereken yerlerin başında ise Şeyh Edabali Türbesi geliyor. Osmanlı Devleti’nin kurulmasında önemli bir yere sahip olan Şeyh Edebali için Orhangazi tarafından yaptırılan türbede, Şeyh Edebali ve yakınlarının mezarları bulunuyor. Bu türbenin yalnızca 50 m uzaklığındaki Orhangazi Camii ise türbe çıkışında mutlaka ziyaret edilmeli. Orhangazi Camii’ni diğerlerinden farklı kılan şey ise her zaman camilere bitişik olan minarelerin bu camiye 30 m uzaklıkta olması. Bilecik’te ziyaret edebileceğiniz bir diğer türbe ise Söğüt’te yer alan Ertuğrul Gazi Türbesi. Söğüt’te görmeniz gereken bir başka yer de Dar’ül – Eytam yani Yetimler Yurdu. Sultan 2. Abdülhamid tarafından savaşta yetim kalan çocukların eğitimi için yaptırılan yurdun 1905 yılında yapıldığı biliniyor.
Bilecik merkezde yer alan saat kulesinin yapımı da Abdülhamid dönemine rastlıyor. İpek Yolu üzerinde yer alan ve Bilecik’ten geçenlere zamanı bildirmek için yaptırılan saat kulesi de Bilecik’te görülmesi gereken yerler listesine eklenmeli. Şehir merkezinde görebileceğiniz bir diğer güzellik ise Bilecik Belediye Sarayı. Sultan Abdülhamid tarafından Rüştiye (ortaokul) olarak yaptırılan bina günümüzde Bilecik Belediyesi’ne ev sahipliği yapıyor.
Türkiye’nin yakın tarihi için de önemli bir yere sahip olan Bilecik’teki İnönü Savaşlarının kazanıldığı Metristepe Anıtı’nı da Bilecik keşif listenize ekleyebilirsiniz. Bozüyük’te yer alan anıt, İnönü Savaşları sırasında hayatlarını kaybedenlerin hatırlatmak amacıyla inşa edilmiş. Bozüyük’te gezebileceğiniz bir diğer yer ise 1930 yılında Mustafa Kemal Atatürk’ü ağırlamasıyla bilinen Atatürk Köşkü.
Bilecik zengin tarihinin yanında doğal güzellikleriyle bir hayli ünlü. Bilecik çevresinde keşfedilecek pek çok doğal alan ve mesire yeri bulunuyor. Pazaryeri ilçesinde yer alan Günyurdu Göleti ve Bozcaarmut Göleti bu güzelliklerden bazıları. Yediler Tepesi’nde bulunan Kent Ormanı ise hem Bileciklilerin hem de ziyaretçilerin en sık gittiği doğal alanlardan. Muhteşem bir manzarası olan Kent Ormanı’nda piknik yapıp, eşsiz manzara eşliğinde sıcak içeceğinizi yudumlayabilirsiniz.
Bölgede Kaç Otel Var? | 3 |
Popüler Otel | Grand Hotel Başaran |
En Ucuz Fiyat | 750 TL |
Popüler Bölge | Bilecik Şehir Merkezi |