Voyage Sorgun’da, Türk, İtalyan, Çin, Rum, Teppenyaki ve Steak olmak üzere tam 6 adet a la carte restoran bulunuyor. Tüm a la carte restoranlar sadece akşam yemeği servisi vermekle birlikte hepsi için önceden rezervasyon yaptırmak gerekiyor. Teppenyaki ve Steak hariç diğerleri için herhangi bir ücret ödenmiyor.

Türk Muftağından Seçmeler Tepsi’de…
Türk restoranıolan Tepsi, çarşamba günleri kapalı, diğer günler 19.00-00.00 saatleri arasında hizmet veriyor. Masaya oturur oturmaz; çiğ köfte, közde patlıcan salatası, acılı ezme, haydari, Ezine peyniri ve kavun, acılı muhammara, zeytinyağlı yaprak sarma, köpoğlu, pastırmalı tereyağlı humus, domates, salatalık ve biber söğüşten oluşan soğuk mezeler diziliyor. Siz yavaş yavaş mezelerinizi yerken, sofraya istediğiniz vakit ara sıcaklar dahil oluyor.
Avcı böreği, içli, köfte, fındık lahmacun ve nefis Arnavut ciğerinden oluşan sıcak başlangıçlar sonrası yer kalırsa eğer, Ali Nazik’i atlamayın derim. Bunun dışında, Adana kebabı, Urfa, kuzu pirzola ya da piliç kanat şişde tercih edebilirsiniz. Bu kadar meze ve kebap üzerine fırından yeni çıkmış, pişkin mi pişkin, çıtır mıçıtır bir künefe yemeden de olmaz tabii, hem ne de olsa tatildesiniz.

Rum Tavernası İçin Yunanistan’a Gitmeye Gerek Yok!
Rum tavernası olan Buzuki, pazar günleri kapalı. Buzuki de diğer günler 19.00-00.00 saatleri arasında açık. Gerçek bir Rum tavernası görüntüsünde olan Buzuki’de de aynı Tepsi’de olduğu gibi masaya oturur oturmaz soğuk Rum mezeleri hemen önünüze geliyor. Mezelerle birlikte sadece görüntü olarak değil, sunum ve lezzet olarak da kendinizi gerçek bir Rum tavernasında buluyorsunuz. Bütün bu lezzete, her akşam canlıolarak çalınan Rum müziklerinin eşlik ediyor olmasıda cabası. Soğuk mezeler sonrası gelen sıcak başlangıçlar tek kelime ile nefis!
Özellikle tereyağında pişirilen karidesi, İstanbul’da değme balıkçılarda bulmak çoğu zaman mümkün olmuyor. Ne fazla pişirilip pelte gibi yapılmış, ne de az pişirilip çiğbırakılmış, tam kıvamında ve ölçüsünde, ustalıkla pişirilmiş bu harika karides için, Buzuki’nin 5 yıldır Şefi olan Serdar Sarıtaş Usta’ya teşekkürlerimi sunarım. Tereyağında karides dışında, kalamar tava ve pane beyaz peynir de sıcak başlangıçlar arasında yer alıyor. Ana yemek olarak kuzu incik, ızgara piliçya da kalkan tava yiyebiliyorsunuz.

İtalyan Lezzetlerini Mutlaka Deneyin!
Cumartesi akşamları kapalıolan İtalyan restoranı Vista da diğer a la carte restoranlarında olduğu gibi hem göze hem de damağa hitap eden, dört dörtlük bir mekan. İtalyan Şef Francesca Monacelli ve ekibinin hazırladığı vazgeçilmez İtalyan klasikleri; pizza, risotto çeşitleri ve makarnalar dışında, et yemekleri ile başlangıçlar arasında kremamsı akışkan yapısıile birinci sınıf burrata peyniri, dana ve özellikle somon carpaccio burada kaçırılmaması gereken lezzetlerin başında yer alıyor.

Şef Monacelli’nin güler yüzü ile masa masa dolaşıp, kocaman Grano Padano tekeri içinde flambe ederek yaptığı spagetti, görsel bir şov olmasının dışında restoranın spesiyal lezzetleri arasında da yerini alıyor. Böylesine leziz bir İtalyan gecesini sonlandırmanın en tatlı yolu, hiç şüphesiz ki tam kıvamında yapılmış bir tiramisu ile olmalıydı.

Kırmızı Etin Adresi Carino Steak House
Kırmızı et severlerin mabedi olmaya aday Carino Steak House, pazartesi günleri hariç her gün 19.00-00.00 saatleri arasında hizmet veriyor. Carino, Türkiye’nin en iyi kasap ve steak house’larından birinin yanında yetişmiş genç ve çok yetenekli Şef İbrahim Bora’ya emanet. Türkiye’de eti en iyi işleyecek 3 kişiden birisi olduğunu söyleyecek kadar da iddialı olan genç Şef’in işine ne kadar tutku ile bağlı olduğunu, tanışır tanışmaz anlamak mümkün. Kusursuz pişirdiği etleri bir bir tadarken, yeteneği konusunda şapka çıkartmamak mümkün değil. Mevsiminde kesilen kıvırcık kuzu pirzola, dana lokum, dana bütün bonfile ya da kuru dinlendirilmiş etler arasından seçim yapmak zor olsa da hangisini isterseniz isteyin memnun kalacağınıza eminim. Ayrıca çok güzel salata yaptıklarını ve sucuklarının da enfes olduğunu, ana yemek öncesi bir parça ısmarlamanızı öneririm.

Uzak Doğu Mutfağının En Büyük Şefleri Burada!
Cuma günleri kapalı olan Uzak Doğu restoranı Wen, diğer a la carte restoranlarda olduğu gibi 19.00-00.00 saatleri arasında açık. Yalnız Wen’in içinde yer alan Teppenyaki restoranı19.00-20.30 arasında hizmet veriyor. Wen’in baş aşçısı olan, Şef Simon 10 senedir Türkiye’de yaşıyor. Teppenyaki’nin başında ise Şef Basuki Dwi Maharsono maharetlerini sergiliyor. Son derece dikkat ve el becerisi gerektiren teppenyaki’yi Şef Basuki kadar neşe içinde gerçekleştiren bir diğer şef daha görmedim desem abartmış olmam. Nefis yemekleri kadar kendisinin pozitif enerjisine de hayran kaldım. Ve ayrıca, Uzak Doğu’da bile, bu kadar lezzetli tofu yemediğimi ayrıca belirtmem gerekiyor.

Voyage Sorgun’a gelip de yediği yemeklerden dolayı mutsuz ayrılacak kimse olabileceğini sanmıyorum. Birbirine bağlı, hepsi ayrı ayrı yetenekli ve çalışkan bir ekibin bir araya gelmesi ile mükemmele ulaşmak bu olsa gerek!
İnci Özay Hatipoğlu / Son Mastori

