Arama kriterlerinize uygun bir sonuç bulunamadı.
Cunda'nın renkli ve sevimli sokaklarında dolaşırken bile bu güzel atmosferi daha fazla yaşamak istiyor insan. Tarihi dokusunu koruyan, güler yüzlü hizmetiyle sizi mutlu edecek ve konforlu bir konaklama deneyimi sunacak Cunda Otelleri'nde kalma fikri sizi de heyecanlandırıyorsa rotanızı Cunda'ya çevirmekte gecikmeyin!
Ege’de yer alan Cunda Adası’nın iklimi, genellikle yaz başından sonbaharın ortasına kadar tatil için gayet uygun. Mayıs ayından eylül sonuna kadar Cunda’da denize girebilir, güneşlenebilirsiniz. İstanbul, Çanakkale ve İzmir gibi büyük şehirlere yakınlığı nedeniyle hafta sonları ya da bayram tatili gibi özel dönemlerde kalabalıklaşan Cunda’da tatil planı yapıyorsanız, hızlıca karar verip Cunda’daki butik otellerde ve pansiyonlarında rezervasyon yapmak için elinizi çabuk tutmanız gerek.
Cunda birbirinden sevimli iki üç katlı taş evleriyle, Arnavut kaldırımlı sokaklarıyla ve deniz kıyısındaki balık lokantalarıyla tipik bir Rum kasabası atmosferine sahip. Genellikle Oda Kahvaltı ya da Yarım Pansiyon hizmet sunan Cunda Butik Otelleri ve Cunda Pansiyonları, farklı bütçelere en uygun seçenekleri bir arada sunuyor.
Cunda denince akla çoğu bahçe içinde, uygun fiyatlı oteller ve pansiyonlar geliyor. Tatilini daha da ekonomik hale getirmek isteyenler, Cunda’da erken rezervasyon avantajından faydalanıyor. Uygun fiyatlarla ve ev konforunda konaklama seçeneklerini değerlendirmek isterseniz, Cunda apart pansiyon fiyatlarını inceleyebilirsiniz. Cunda’da hem kalabalık aileler, hem çiftler hem de arkadaş gruplarına uygun ucuz konaklama fırsatlarının yanı sıra beklentilerini yüksek tutanlar için de birbirinden şık ve konforlu Cunda Butik Otelleri bulunuyor.
Ege’nin serin sularında ferahlamak ve tatilin tadını doyasıya çıkarmak için Cunda plajları, sakin ve huzurlu atmosferleriyle sizi bekliyor. Cunda plajlarına adanın dört bir yanından kalkan minibüslerle ya da bisikletle Eski Yol üzerinden kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Genellikle kumsal plajlara ve sığ bir denize sahip olan Cunda, hem yüzme bilmeyenler hem de çocuklu aileler için keyifli bir yaz tatili adresi olarak öne çıkıyor. Dileyenler Cunda sahilden günübirlik tekne kiralayarak Cunda çevresindeki irili ufaklı yaklaşık 20 Türk adasının koylarını keşfedebiliyor. Adadan ayrılmadan deniz keyfi yapmak isteyenler içinse Cunda’nın en ünlü plajları:
Cunda’ya özel aracınızla gitmek için, öncelikle Balıkesir Ayvalık’a gelerek buradan Türkiye’nin ilk boğaz köprüsünü geçip, Cunda Adası’na geçebilirsiniz. İstanbul’dan Cunda’ya araçla yaklaşık 7,5 saatlik bir yolculukla, Ankara’dan Cunda’ya yaklaşık 8 saatte, İzmir’den ise yaklaşık 2,5 saatlik bir araç yolculuğuyla ulaşabilirsiniz.
Cunda’ya uçakla gitmek ve zamandan tasarruf etmek için Edremit Havalimanı’na indikten sonra kısa bir yolculukla Cunda’ya ulaşabilirsiniz.
Cunda’ya otobüsle gidecekseniz doğrudan Cunda seferi bulunan otobüs firmalarını tercih edebilir yoksa Balıkesir Merkez’e giderek, buradan Ayvalık’a giden araçlara binebilirsiniz.
Ali Bey Adası'nın en hareketli noktası sahil bölgesidir. Araç trafiğine kapalı olan bu alanda sıra sıra dizilmiş restoran ve kafeler, lokmacılar ve dondurmacılar eşliğinde keyifli bir yürüyüş yapabilirsiniz. Yolda görürseniz buzda badem almayı da ihmal etmeyin. Hediyelik eşyalar bulabileceğiniz çarşıda renkli manzaralara şahit olabilirsiniz. Adanın en eski ve önemli yapılarından olan Despot Evi, sahil başlangıcında yer alıyor. Adanın en ünlü kahvecisi Taş Kahve de sahilde misafirlerini ağırlıyor. Bu şirin kahvede damla sakızlı kahve içerek gün batımının keyfini çıkarmadan Cunda'dan ayrılmayın!
Biraz romantizm peşindeyseniz şık Cunda Otelleri dışında görmeniz gereken bir yer daha var: Aşıklar Tepesi! Tepede muhteşem Cunda manzarasının yanında, kütüphane ve kafe olarak hizmet veren bir mekan da mevcut. Tepeden muhteşem gün batımı manzarasını izleyebilirsiniz. Buraya gelmişken Panaya Kilisesi'ni ve Yel Değirmeni'ni de görebilirsiniz.
Aşıklar Tepesi'nde yer alan Agios Yannis Kilisesi, Rahmi. M. Koç Müzecilik ve Kültür Vakfı tarafından 2007 yılında kitaplığa çevrildi. Kitaplık adını, Muhtar Kent'in babası olan eski büyükelçi Necdet Kent ve eşi Sevim Kent'ten alıyor. Sevim ve Necdet Kent Kitaplığı'nın muhteşem bir manzaraya sahip olan şirin kafesinde biraz vakit geçirmeyi unutmayın.
Yıkılmasının ardından Rum Ortodoks cemaati tarafından 1873 senesinde yeniden inşa edilen Taksiyarhis Kilisesi, 2011 yılında Rahmi. M. Koç Müzecilik ve Kültür Vakfı tarafından restore edildi ve müze olarak kullanılmaya başlandı. Müzede klasik otomobiller, gemi parçaları, denizcilikte kullanılan aletler, buharlı arabalar ve iş makineleri, bisikletler ve eski motosikletler sergileniyor. Kilisenin üst katında ise çeşitli oyuncaklar sergileniyor.
Ali Bey Adası'nın arka kısmında yer alan ve yeni yeni bilinmeye başlanan koy, Pateriça Burnu olarak da tanınıyor. Buraya ulaşmak biraz zor; bu sebeple Pateriça Plajı genellikle kalabalıktan ve gürültüden uzak. Günümüzde restore edilmiş haliyle varlığını sürdüren Ayışığı Manastırı da burada yer alıyor.
Cunda tatiliniz sırasında kara yoluyla ya da tekneler ile Ayvalık merkeze rahatlıkla ulaşabilir, burayı gezebilirsiniz. Ayvalık'taki Sarımsaklı Plajı'nda ve Badavut Plajı'nda denizin ve güneşin tadını çıkarabilirsiniz. Şeytan Sofrası'na giderek muhteşem bir manzara eşliğinde güneşin batışını seyredebilirsiniz.
Bölgede üretilen muhteşem zeytinyağı ile ünlü olan Cunda yemekleri hem hafif hem de lezzetli. Mis kokulu Ege otlarından yapılan mezeler ve Cunda'ya özgü "papalina balığı'' tam bir lezzet şöleni gibi. Sahildeki birçok restoranda lezzetli Ege yemekleri ve mezeleriyle kendinize bir ziyafet çekebilirsiniz. Ayrıca leziz balıkların yanında tazecik karides, ahtapot, midye gibi deniz ürünleriyle donatılmış sofraların tadı damağınızda kalacak.
Kabak çiçeği dolması, radika ve börülce de deneyebilecekleriniz arasında. Tatlı olarak lokma, bademli keşkül, sakızlı muhallebi ya da damla sakızlı dondurma yiyebilirsiniz.
Küçük bir kasaba olan Cunda’da restoranlar ve kafeler gibi alışveriş olanakları da genel anlamda merkezde toplanmış durumda. Hediyelik eşya dükkanları, kıyafet satan butikler ve en önemlisi zeytinyağı dükkanları burada yer alıyor. Cunda’dan ne alınır sorusuna verilebilecek en iyi yanıt ise zeytinyağı. Tezgahları dolaşarak en taze meyve ve sebzeleri satın almak isteyenler içinse cumartesi günleri kurulan Cunda Pazarı adaya özgü otları, mandıra peynirleri ve yerel ürünleriyle görmeye değer.
Şirin bir Rum kasabası görünümünde olan Cunda'da yazları geceler oldukça hareketli geçiyor. Hem yemek hem de gecenin ilerleyen saatlerinde sirtaki yapmak için mutlaka Moshos'a gidin.
Bölgede Kaç Otel Var? | 109 |
Popüler Otel | Mola Cunda Hotel |
Bölgedeki En Ucuz Fiyat | 1.000 TL |
Popüler Bölge | Marmara Bölgesi |