Arama kriterlerinize uygun bir sonuç bulunamadı.
Güney Ege’nin sakin ve kendi halindeki kasabası Akyaka, Azmak Çayı’nın serin suları ve rüzgarın en tatlı haliyle Gökova Körfezi’nin doğusunda hayat buluyor. Yeşilin bin bir tonunun arasında gizli Akyaka, huzur dolu bir yaz tatilini denizle, güneşle ve su sporlarıyla renklendirmek isteyenler için ideal bir tatil adresi sunuyor.
Gökova Körfezi’nin incisi Akyaka, yaz mevsiminde Ege’nin en huzurlu ve en gözde tatil beldeleri arasında yer alıyor. Akyaka’da tatil için en uygun zaman ise yaz ayları. Yıl boyunca deniz sıcaklığında çok büyük ısı farkı olmayan Akyaka’da deniz sezonu nisan sonunda başlayıp, ekim ortasına kadar devam ediyor. Yazın en yüksek sıcaklıklara ulaştığı ağustos ayında, Akyaka, ferah ve serin havasıyla tatilcilerden büyük rağbet görüyor. Bu nedenle temmuz-ağustos aylarında Akyaka tatili yapmayı planlıyorsanız erken rezervasyon yaparak cazip fiyatlardan yararlanabilir, beğendiğiniz bütün tesislerde boş oda bulabilirsiniz.
Sakinliği ve huzurlu atmosferiyle öne çıkan Akyaka’da nerede kalınır sorusuna yanıt veren sayısız pansiyon ve küçük otel bulunuyor. Pek çoğu Azmak Nehri’ne yürüme mesafesinde yer alan Akyaka Pansiyonları, Ege mimarisinin samimi izlerini ve ferahlığını taşıyor. Akyaka Otelleri, gür çam ormanlarından gelen serin hava ve yemyeşil bir doğanın kucağında tatil yapmak isteyenler için sayısız seçenek sunuyor.
Azmak Nehri kıyısındaki yer alan Akyaka Otelleri’nin büyük kısmı Oda Kahvaltı ya da Sadece Oda konsepti ile hizmet veriyor. Tatili boyunca kendi yemeklerini kendi hazırlamayı tercih edenler içinse içinde mutfak ve pişirme gereçleri bulunan Akyaka Apart Otelleri ve Akyaka Apart Daireleri hizmet veriyor.
Akyaka’ya en hızlı ve konforlu biçimde ulaşmak için uçak yolculuğunu tercih ediyorsanız; Dalaman uçak bileti ya da Milas-Bodrum uçak bileti alarak Muğla’ya gidebilirsiniz. Milas-Bodrum Havalimanı’ndan Akyaka’ya yaklaşık bir buçuk saatte, Dalaman Havalimanı’ndan Akyaka’ya yaklaşık bir saatlik yolculukla ulaşmanız mümkün. Dalaman Havalimanı’ndan Akyaka’ya ulaşım daha hızlı ve havalimanı servisleriyle Akyaka-Menteşe yönüne ulaşım daha kolay. Milas Havalimanı’ndan Akyaka’ya ulaşmak için toplu taşımayı kullanmak isterseniz birkaç aktarma yapmanız gerekebilir.
Akyaka’ya otobüs ile ulaşım sağlamak için Muğla-Marmaris-Datça güzergâhını takip eden otobüsleri tercih edebilirsiniz. Akyaka’nın içine girmeyen otobüslerin yolcuları ise anayolda indikten sonra otobüs firmalarına ait servislerle ya da Akyaka-Muğla arası sefer yapan minibüslerle Akyaka’nın merkezine ulaşabilir.
Azmak Nehri
Akyaka'da gezilecek yerlerin başında, Azmak Nehri ve çevresi geliyor. Doğal kaynak sularının Gökova Körfezi’ne dökülmesiyle oluşan Azmak Nehri, buz gibi suyunun yüksek oranda soda içermesi nedeniyle bir zamanların kadınların çamaşırlarını yıkamak için geldikleri yer olduğundan burası Kadın Azmağı olarak da anılmış. Nehir boyunca uzanan insan boyundan daha yüksek sazlıklar, berrak suyun üzerinde yüzen ördekler ve kuğularla Azmak Nehri’ni, Akyaka’da gezilecek yerler listesinin ilk sırasına taşıyor. Sıcaklığı 5 derece olan suda yüzmek çok mümkün olmadığından Azmak Nehri kıyısındaki restoranlarda güne keyifli bir kahvaltıyla başlayabilir ya da lezzetli balıkların tadına bakabilirsiniz. Nehir üzerinde sandal turu yaparak ya da kanoya binerek; birbirinden farklı göçmen kuşlara ve su samurlarına ev sahipliği yapan bu doğa harikasının her karışını keşfedebilirsiniz.
Doğayla ve yeşille baş başa kalmayı sevenlerin Akyaka’ya gelmişken Aşıklar Yolu’nda güzel bir yürüyüş deneyimi yaşaması gerek. Bir zamanlar bataklık olan arazileri kurutmak amacıyla dikilen ve şimdi metrelerce uzunluğa ulaşan okaliptüs ağaçlarının gölgesinde yürüyebilir ve film karelerini andıran muhteşem fotoğraflar çekebilirsiniz.
Tertemiz deniziyle ünlü Akyaka’da denize girilecek yerler arasından seçim yapmak oldukça zor çünkü bölgede farklı zevklere hitap eden birçok plaj alternatifi bulunuyor. Akyaka’nın merkezinden çok uzaklaşmadan deniz ve güneşle buluşmak isteyenler için Mavi Bayraklı Akyaka Plajı öne çıkıyor. Azmak Nehri’nin ikiye ayırdığı bu uzun plajın diğer kısmına Azmak Nehri üzerindeki tahta köprüyü geçerek ulaşabilirsiniz. Bu kısım ilk kısma göre biraz daha sakin.
Akyaka’nın en popüler plajlarından bir diğeri ise Çınar Plajı. Çakış taşlarıyla kaplı turkuaz deniziyle dikkat çeken plaj, suyun epey ilerledikten sonra derinleşmesi nedeniyle yüzme bilmeyenlerin bile denizin tadını doyasıya çıkarabilecekleri bir plaj olarak dikkat çekiyor. Akyaka Orman Kampı’nın önünde yer alan sahil de sakin bir koyda yüzmek isteyenlerin ve Gökova tekne turlarının uğrak noktalarından biri. Tüm bu alternatiflerin yanı sıra Akbük Koyu ve Albay Koyu da görülmeye değer.
Akyaka'dan sürekli kalkan teknelerle ulaşılabilen Sedir Adası, Kedrai Antik Kenti ve ünlü Kleopatra Plajı ile tanınıyor. Sedir Adası, altın gibi kumlara sahip muhteşem plajıyla ve pek çok antik kent kalıntısıyla Akyaka tatilinize renk katacak en özel mekanlardan biri.
Gökova’da Uçurtma Sörfü
Akyaka’nın da üzerinde bulunduğu Gökova Koyu, muhteşem denizinin yanı sıra rüzgarıyla da ünlü. Sahil boyunca rengarenk uçurtmaların rüzgarla buluşmasına tanık olacağınız Akyaka’da dilerseniz siz de uçurtma sörfünü (kite surfing) deneyebilirsiniz. Su sporlarıyla yakından ilgilenenler için Akyaka civarında birçok uçurtma sörfü okulu bulunuyor.
Dalyan Kanalı Tekne Turları
Tatil için Akyaka’yı tercih etmişken Türkiye’nin en ilginç ve görülmeye değer doğa harikalarından biri olan Dalyan Kanalı’nda bir tura katılmadan dönmek büyük hata olur. Bir zamanlar Akdeniz’in bir koyu olan Köyceğiz Gölü, yatağı değişen Dalaman Çayı’nın getirdiği alüvyonlar nedeniyle denizle bağlantısını kaybetti ve tatlı suyla dolarak bir göle dönüştü. Köyceğiz Gölü, fazla suyunu Dalyan Kanalı aracılığıyla İztuzu Kumsalı’na boşaltırken doğal bir su kanalı oluşturuyor. Dalyan Kanalı’nın Akdeniz’e 2 kilometre kala girdiği delta, yarı bataklık ve sazlık alanlardan oluşuyor. Sazlıkların arasından adeta labirent görüntüsü çizen kanalların arasını Günübirlik Dalyan Tekne Turları’na katılarak görebilirsiniz. Birçok balık türüne ve nadir hayvan çeşitlerine ev sahipliği yapan bölgede Sülüngür, Sülüklü, İztuzu, Alagöl gölleri bulunuyor.
Dalyan Kanalı’nın tam karşısında yer alan kayalıklarda Kaunos Antik Kenti’nin gösterişli kaya mezarlarını görebilirsiniz. Antik Karia ve Lykia bölgeleri arasında yer alan Kaunos Antik Kenti çevresinde birçok kalıntıya rastlamak mümkün. Akyaka çevresindeki tarihi yerleri görmek isteyenler için Kaunos Antik Kenti, önemli bir durak.
Klasik bir Ege kasabası olan Akyaka’da ve Gökova Körfezi civarındaki bölgelerde balıkçılık gelişmiş olduğu için dört mevsim deniz ürünlerinin en tazelerini ve lezzetlilerini deneyebileceğiniz birçok restoran bulunuyor. Ayrıca Ege mutfağının yansımalarını rahatça görebileceğiniz Akyaka’da, zengin bitki örtüsünün ürünü olan sayısız otlarla hazırlanan zeytinyağlılar, size adeta bir damak şöleni yaşatacak. Özellikle yaz aylarının ferahlatıcı lezzeti dondurma ise burada keçi sütü ile hazırlandığından mutlaka denemeniz gereken tatlar arasında yer alıyor.
Akyaka merkezde hediyelik eşyadan ufak tefek gıda ve giyim ihtiyaçlarınıza kadar pek çok eksiğinizi giderebileceğiniz dükkanlar bulunuyor. Ayrıca çarşamba günleri kurulan Akyaka Pazarı’ndan en taze meyve ve sebzeleri satın alabilirsiniz.
Akyaka’dan ne alınır soruna verilecek ilk yanıt ise çam balı. Çam ormanlarıyla çevrili Akyaka yöresinin en ünlü tadı olan çam balının yanı sıra Ege’de yetişen yöresel otları da denemeleri için sevdiklerinize götürebilirsiniz. Börülce, radika, cibes otu gibi birçok yerel lezzetle sevdiklerinize yepyeni lezzetler sunma fırsatı yakalayabilirsiniz.
Bölgede Kaç Otel Var? | 53 |
Popüler Otel | Yücelen Hotel |
Bölgedeki En Ucuz Fiyat | 900 TL |
Popüler Bölge | Ege Bölgesi Türkiye |