Arama kriterlerinize uygun bir sonuç bulunamadı.
Bir tablonun içinde olduğunuzu düşündürecek güzellikteki yaylaları ve kendine özgü geleneklerinden halk danslarına kadar zengin kültürüyle Giresun, size farklı güzellikleri bir arada yaşayacağınız bir tatil vadediyor.
Karadeniz’in yaylalarıyla hayranlık uyandıran sahil kenti Giresun denince akla gelen ilk şey fındık olsa da kirazın ana yurdu olan şehir adını, geçmişte kiraz anlamında kullanılan Kerasus veya Keresea kelimelerinden alıyor. Doğu Karadeniz’in tek adasına sahip Giresun, yemyeşil doğasının yanı sıra tarihi dokusunu yansıtan yapıları, halk dansları ve artık sadece köy ve kasabalarda kullanılan giyim kuşamıyla keşfedilmesi gereken zengin bir kültüre sahip.
Geçmişi MÖ 7. yüzyıla uzanan ve pek çok kültürün tarihine tanıklık eden Giresun’un en ünlü tarihi mekanı Giresun Kalesi. MÖ 2. yüzyılda Pontus Kralı tarafından yaptırıldığı düşünülen kale, kenti ikiye bölen yarımadaya hakim bir konumda yer alıyor. Saray ve sur kalıntılarının bugün hâlâ ayakta olduğu kalede taş mağaralar ve tapınak örenleri yer alıyor. Kale yolu üzerinde bulunan ve ziyaretçilerin her dönemde ilgisini çeken Kufa Kuyusu’nu da görebilirsiniz.
Bölgede yaşayan Rumların yaklaşık 250 yıl önce inşa ettikleri Gogora Kilisesi, il merkezinde yer alıyor. Tipik kilise mimarisinin örneklerinden olan kilise, bugün Giresun Arkeoloji Müzesi olarak hizmet veriyor. 19. yüzyılın başlarında Fransız Katolik Kilisesi olarak inşa edilen, 1967 yılından beri Çocuk Kütüphanesi olarak hizmet veren bina, hem içerden hem de dışarıdan oldukça güzel görünüyor. Kayalara oyularak inşa edilen Kaya Kilisesi de benzerine kolaylıkla rastlayamayacağınız türden bir yapı. Harşit Vadisi’ne hakim olarak konumlanan Bedrama Kalesi panoramik manzarasıyla büyüleyici olsa da buraya bir ulaşım yok. Patika yollardan varılabilen kalenin manzarası yolu unutturacak nitelikte. Bu tarihi yapılar dışında mimari değeri açısından kıymetli olan Kale Camii, Hacı Hüseyin Camii, Hacı Miktat Camii ve Çekek Camii de Giresun’da gezilecek yerler arasında bulunuyor.
Karadeniz’deki iki adadan biri olan ve hakkında anlatılan efsanelerle cazibe merkezi haline gelen Giresun Adası, hem doğal güzellikleri hem de geçmişten günümüze ulaşan tarihi kalıntılarla dikkat çekiyor. Üzerinde pek çok farklı bitki türünün yer aldığı ada, karabatak ve martıların da doğal üreme alanı. Çevresindeki tarihi kalıntıların yer aldığı adaya yaz aylarında piknik yapmak ve keyifli bir gün geçirmek için gidilebiliyor.
Geleneksel dokunun bozulmadan yaşatıldığı semtlerden biri olan Zeytinlik sokaklarında gezin, mimari yapıları mutlaka görün. Giresun’da yıl içinde yayla festivalleri, güreş sporları festivalleri gibi pek çok etkinlik düzenleniyor. Gittiğiniz dönemde denk gelirseniz renkli görüntülerin yaşandığı bu festivallere mutlaka katılın. Giresun fındığını tatmayı ve dönerken yanınıza bolca almayı ihmal etmeyin.
Şehir merkezi ağırlıklı olmak üzere Giresun’da her bütçeye uygun otel ve pansiyon seçenekleri bulunuyor. Giresun şehir merkezinde yer alan birçok otel ve butik otel, Giresun’da konforlu ve size uygun konaklama seçenekleri sunuyor.
Bölgede Kaç Otel Var? | 30 |
Popüler Otel | Zeytinlik Konağı |
En Ucuz Fiyat | 1.312 TL |
Popüler Bölge | Giresun Şehir Merkezi |