Kişi başı
{{ selectedPesriod.originalPrice.amount }} {{ selectedPeriod.originalPrice.currency }}
{{ selectedPeriod.price.amount }}

{{ selectedPeriod.price.currency }}

‘dan itibaren
{{ selectedPeriod.price.amountTRY }} TL
veya

7.500 TL’ye Varan MaxiPuan Kazanma Fırsatı

%25’ini Şimdi, Kalanını Tatilden Önce Ödeyin !

Ulaşım Bilgileri

  • Gidiş Uçuşu

    Dönüş Uçuşu

    {{ route.departureCity }} ({{ route.departurePoint }}) {{ route.arrivalCity }} ({{ route.arrivalPoint }})
    • Kalkış : {{ route.departureDateTime | formatLocalDateTimeAsDate }}  {{ route.departureDateTime | formatLocalDateTimeAsTime }}
    • Varış : {{ route.arrivalDateTime | formatLocalDateTimeAsDate }}  {{ route.arrivalDateTime | formatLocalDateTimeAsTime }}

Fiyata Dahil Olanlar

Türk Hava Yolları ile ekonomi sınıfı İstanbul Havalimanından Roma Fiumicino Havalimanına gidiş , dönüş uçak bileti

Roma veya çevresinde 4* otelde 3 gece oda kahvaltı konaklama

Programda belirtilen tüm Roma ve Castelli Romani turları

Programda belirtilen ve ön rezervasyonla temin edilen müze giriş ücretleri

Program kapsamındaki tur otobüsü transferleri

Havalimanı - otel - havalimanı transferi

Tecrübeli Türkçe tur liderliği

1618 sayılı Seyahat Acentaları Birliği Kanununa göre düzenlenen Mesleki sorumluluk sigortası

Tur Kodu : JTS27RM3TD

Kişi başı
{{ selectedPeriod.originalPrice.amount }} {{ selectedPeriod.originalPrice.currency }}
{{ selectedPeriod.price.amount }}

{{ selectedPeriod.price.currency }}

‘dan itibaren

Tur Programı

  1. GÜN
    İstanbul > Roma

    İstanbul Havalimanı Dış Hatlar Terminali Türk Havayolları Kontuarı önünde uçuştan 3 saat öncesinde bulunma. Bagaj, bilet ve gümrük işlemlerinin ardından Türk Hava Yolları'nın TK1861 sefer sayılı uçuşu ile saat 07:40'ta Roma'ya hareket. Yerel saat ile 09:20'de Roma Fiumicino Havalimanı'na varış. Bizi bekleyen aracımızla şehir merkezine hareket ediyor ve yol boyunca Ebedi Şehir'in farklı dönemlerini bir arada gösteren anıtsal dokusunu panoramik olarak tanıyoruz. Şehir merkezine ulaştığımızda Piazza di Spagna ve İspanyol Merdivenleri ile yürüyüş turumuza başlıyor; Via Condotti ve Via del Corso çevresindeki tarihi caddelerden geçerek Aşk Çeşmesi olarak bilinen Trevi Çeşmesi'ne ulaşıyoruz. Roma'nın Barok yüzünü rehberimizin anlatımıyla keşfettikten sonra, yaklaşık iki bin yıldır ayakta duran dev kubbesi ve merkezindeki oculus açıklığıyla Antik Roma mühendisliğinin en etkileyici yapılarından Pantheon'u ziyaret ediyoruz. Piazza Navona, Sant'Eustachio çevresi ve Campo de' Fiori hattında tarihi merkezin canlı atmosferini tanıdıktan sonra serbest zaman veriyoruz. Rehberimizin belirttiği saatte buluşma ve otelimize transfer. Konaklama Roma'daki otelimizde.

  2. GÜN
    Roma > Vatikan > Roma

    Sabah kahvaltısı sonrası tam günlük gezimize başlıyoruz. İlk durağımız, Michelangelo'nun düzenlediği Piazza del Campidoglio'da yer alan Kapitol Müzeleri. Antik Roma heykelleri, bronzları ve imparatorluk döneminin önemli eserlerini gördükten sonra müze kompleksinin Roma Forumu'na hâkim bölümünden antik kentin panoramasını izliyoruz. Ardından Via dei Fori Imperiali üzerinden Kolezyum ve Roma Forumu çevresini panoramik olarak görüyor; Roma İmparatorluğu'nun siyasi, dini ve günlük yaşam merkezini rehberimizin anlatımıyla tanıyoruz. Gezimizin devamında kısa bir öğle molasını takiben Vatikan Müzeleri'ne geçiyoruz. Pio-Clementino koleksiyonları, Haritalar Galerisi ve ziyaret güzergâhının izin verdiği bölümlerden geçerek Sistina Şapeli'ne ulaşıyor; Michelangelo'nun tavan freskleri ve Son Yargı eseriyle Rönesans sanatının en önemli başyapıtlarından birini yerinde görüyoruz. Vatikan ziyaretimizi Aziz Petrus Bazilikası ile sürdürüyoruz. Bazilikanın anıtsal iç mekânında Michelangelo'nun Pietà'sını, Bernini'nin bronz Baldakeni'ni ve kubbe altındaki görkemli ana mekânı rehberimizin anlatımıyla inceliyor; yapının sanat, mimari ve Hristiyanlık tarihi açısından taşıdığı önemi keşfediyoruz. Ziyaret sonrası Aziz Petrus Meydanı'nı görüyor ve serbest zaman ardından rehberimizin belirttiği saatte buluşma ve otelimize transfer. Konaklama Roma'daki otelimizde.

  3. GÜN
    Roma

    Sabah kahvaltısı sonrası ilk olarak Roma'nın Monti bölgesindeki San Pietro in Vincoli Bazilikası'na gidiyoruz. V. yüzyıla uzanan tarihiyle kentin önemli dini yapılarından biri olan bazilikada, Aziz Petrus'un esaretini simgeleyen zincirlerin yanı sıra Michelangelo'nun Papa II. Julius'un mezar anıtı için gerçekleştirdiği ünlü Musa (Mosè) heykelini rehberimizin anlatımıyla görüyoruz. Ardından Villa Borghese bahçeleri içinde yer alan Galleria Borghese'ye geçiyoruz. Saatli rezervasyonla gerçekleştireceğimiz ziyaretimizde Bernini'nin mermeri adeta canlı bir yüzeye dönüştürdüğü başyapıtlarını, Caravaggio'nun güçlü ışık-gölge tekniğini ve koleksiyonun seçkin Rönesans ve Barok eserlerini inceliyoruz. Müze ziyaretinin ardından günün kalan bölümünü Roma'yı kendi ritminizde keşfetmeniz için serbest bırakıyoruz. Dileyen misafirlerimiz alışveriş yapabilir, tarihi merkezdeki meydan ve kafelerde vakit geçirebilir. Rehberimizin belirttiği saatte buluşma ve otelimize dönüş. Konaklama Roma'daki otelimizde.

  4. GÜN
    Roma > İstanbul

    Sabah kahvaltısının ardından otelden çıkış işlemlerimizi tamamlayıp Castelli Romani bölgesine hareket ediyoruz. İlk durağımız, Albano Gölü'ne hâkim Castel Gandolfo. Papaların geleneksel yazlık yerleşimiyle tanınan tarihi merkez ve göl manzarasının ardından son durağımız, Nemi Gölü üzerinde yer alan Nemi. Bölgenin simgesi dağ çilekleri ve yerel ürünler için serbest zaman sonrası Fiumicino Havalimanı'na transfer. Bilet ve bagaj işlemlerinin ardından Türk Hava Yolları'nın TK1864 sefer sayılı uçuşu ile saat 20:00'de İstanbul Havalimanı'na hareket. Yerel saat ile 23:35'te İstanbul'a varış ve turumuzun sonu.

    Daha Fazla Gün Görüntüle Daha Az Gün Görüntüle

    Ücrete Dahil Olan Hizmetler

    Türk Hava Yolları ile ekonomi sınıfı İstanbul Havalimanından Roma Fiumicino Havalimanına gidiş , dönüş uçak bileti

    Roma veya çevresinde 4* otelde 3 gece oda kahvaltı konaklama

    Programda belirtilen tüm Roma ve Castelli Romani turları

    Programda belirtilen ve ön rezervasyonla temin edilen müze giriş ücretleri

    Program kapsamındaki tur otobüsü transferleri

    Havalimanı - otel - havalimanı transferi

    Tecrübeli Türkçe tur liderliği

    1618 sayılı Seyahat Acentaları Birliği Kanununa göre düzenlenen Mesleki sorumluluk sigortası

    Ücrete Dahil Olmayan Hizmetler

    Schengen vize ücreti

    Yurtdışı çıkış harcı

    Seyahat sağlık sigortası (Avrupa Birliği üye ülkeleri, pasaport kontrolü esnasında giriş-çıkış tarihlerini kapsayan sigorta poliçesinin ibrazını talep etmektedir)

    Kişisel harcamalar ve otel ekstraları

    Öğle ve akşam yemekleri

    Oteller tarafından alınan şehir vergileri

    Tur Lideri

    *İlgili tur, bölge karşılamalı olup, farklı acente misafirlerinin katılımına açık bir programdır. ETS TUR misafirleri, ETSTUR sorumluluğundadır. Rehberlik hizmeti varılan ülke başlangıçlıdır.

    *Tur programı dâhilinde, havalimanı transferleri ve panoramik şehir turu süresince Türkçe rehberlik & asistanlık hizmeti mevcuttur.

    *Programda belirtilen panoramik şehir turları, şehirlerin genel tanıtımı için düzenlenen ve araç içinden rehber anlatımıyla panoramik olarak yapılan müze, ören yeri girişlerini içermeyen en fazla 2-3 saatlik turlardır.

    * Panoramik turlar ve programda belirtilen diğer turlar, tura denk gelen gün ve saatte yerel otoriteler tarafından gezilecek yerlerin kapatılması, herhangi bir etkinlik nedeniyle güzergâh üzerindeki yolların kapalı olması ya da hava şartları nedeniyle turun yapılması imkânsız hale geldiği durumlarda bahse konu turların yapılamamasından acentamız sorumlu değildir.

    *Tur programında belirtilen ekstra turlara yeterli katılım sağlandığı takdirde yapılmaktadır. Yeterli katılım sağlanamadığı takdirde tur fiyatlarında değişiklik söz konusu olabilir. Rehber içeriği aynı kalmak şartı ile extra turların günlerinde değişiklik yapabilir.

    İptal Şartları

    Turun Kalkış tarihinden 30 gün öncesine kadar cezasız iptal hakkı bulunmaktadır
    Gezi için yeterli katılım sağlanamadığı takdirde; son iptal bildirim tarihi, gezi hareket tarihinden 20 gün öncesi olarak belirlenmiştir. Böyle bir durum geliştiğinde iptal bilgisi misafire iletilir.
    Etstur, misafirin doğrudan otel, havayolu vb. tedarikçi  ile iletişime geçerek yaptığı herhangi bir değişiklik veya iptal işlemi için sorumluluk kabul etmeyecektir.  Bu durumda Paket Tur sözleşmesi 7. maddede düzenlenen İptal Koşulları geçerlidir."

    Vize

    *Umuma Mahsus (Bordo) pasaport sahibi misafirlerimiz vizeye tabiidir. Yeşil pasaport sahibi misafirlerimiz vizeden muaftır.

    *Pasaportların dönüş tarihinden itibaren minimum 6 ay geçerlilik süresinin olması gerekmektedir.

    *Gümrük geçişlerinde ve sınır kapılarında, pasaportunuza giriş-çıkış kaşesi basılabilmesi için, pasaportunuzda en az 2 boş sayfa olması gerekmektedir. Vize alınmış olması veya vize gerektirmeyen pasaporta sahip olunması, ülkeye giriş ve çıkış yapılabileceği anlamına gelmeyip, pasaport polisinin sizi ülkeye giriş izni vermeme veya ülkeden çıkarmama yetkisi bulunmaktadır. Acentemizin bu konuda herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır.

    *Yırtılmış, yıpranmış veya benzeri tahribata uğramış pasaportlar ile seyahat edilememektedir.

    * Türk vatandaşlarına vize uygulayan bir ülke ziyaret ediliyorsa ilgili ülke adına alınmış geçerli vizenin geçerli pasaportunuzda olması gerekmektedir.

    *Türk vatandaşı olmayan ya da çifte vatandaşlığı olup da diğer ülke pasaportunu kullanarak tura katılacak olan misafirlerin; seyahat edilecek ülkenin, kullanacakları pasaporta uyguladığı vize prosedürünü ilgili konsolosluklara bizzat danışmaları gerekmektedir. Acentemizin doğacak olumsuzluklardan dolayı herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır.

    *18 yaşından küçük misafirlerimizin anne veya babasından herhangi biriyle seyahat etmesi durumunda seyahate katılmayan ebeveynden noter onaylı muvafakatname alması gerekmektedir.

    Önemli Notlar

    Tur Programına Dair Önemli Notlar:

    *İlgili tur, bölge karşılamalı olup, farklı firma misafirlerinin katılımına açık bir programdır. Etstur misafirleri, Etstur sorumluluğundadır.

    *Tur programında afişe edilen ücretlendirme satış aldıkça fiyat kademesine tabiidir.

    *Seyahat voucherınız ile beraber uçak biletleriniz seyahat süresince yanınızda bulunması gerekmektedir. Yanınızda olmaması durumunda ülkeye girişlerde sıkıntı yaşanabilmektedir. Etstur olarak bu konuda herhangi bir sorumluluğumuz bulunmamaktadır.

    *Avrupa Birliği üye ülkeleri, pasaport kontrolü esnasında giriş-çıkış tarihlerini kapsayan sigorta poliçesinin ibrazını talep etmektedir. 

    *Paket tur programının gerçekleşmesi için yeterli katılım şartı aranmaktadır. Bu program için yeterli katılım kişi sayısı; 45’tir.

    *Gidilen ülkedeki yerel otoriteler tarafından gezilmesine, gidilmesine herhangi bir sebeple izin verilmeyen/verilemeyen gezi ya da turlar yapılmaz. Bu gezilerin ya da turların yapılamamasından acentemiz sorumlu değildir. Programda belirtilen şehir turu panoramik olarak yapılacak olup, herhangi bir ören yeri/müze giriş ücreti fiyatlara dâhil değildir.

    *Gerekli görülen durumlarda, önceden haber verilmeksizin, program içeriği bozulmadan, turların ve şehirlerin program içerisindeki sırasını ve yine hava yolunu değiştirme hakkını saklı tutar.

    *Ekstra turlar, tur lideri tarafından belirlenecek kişi sayısı ile gerçekleştirilmektedir. Belirlenen sayının altında kalınması durumunda fiyat artışı ile ekstra turlar yapılabilir. Ekstra turların günleri programın akışına göre tur lideri tarafından değiştirilebilir. Hava durumuna bağlı olarak ekstra turlar gerçekleşmeyebilir.

    *Uçak biletlerini kendileri alarak (Acentemizin uçak bileti hariç kayıt almayı kabul etmesi halinde) tura katılan misafirlerimizin, grup ile aynı uçuşları kullanmadıkları takdirde havalimanı-otel-havalimanı transferlerini kullanamayacakları gibi şehir turu veya diğer turlara da katılamayabilirler. Misafirlerin bu durumda grubun oteline ulaşımları kendi sorumluluklarındadır.

    *Pasaportların dönüş tarihinden itibaren minimum 6 ay geçerlilik süresinin olması gerekmektedir.

    *Gümrük geçişlerinde ve sınır kapılarında, pasaportunuza giriş-çıkış kaşesi basılabilmesi için, pasaportunuzda en az 6 boş sayfa olması gerekmektedir. Vize alınmış olması veya vize gerektirmeyen pasaporta sahip olunması, ülkeye giriş ve çıkış yapılabileceği anlamına gelmeyip, pasaport polisinin sizi ülkeye giriş izni vermeme veya ülkeden çıkarmama yetkisi bulunmaktadır. Acentemizin bu konuda herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır.

    *Türk vatandaşı olmayan ya da çifte vatandaşlığı olup da diğer ülke pasaportunu kullanarak tura katılacak olan misafirlerin; seyahat edilecek ülkenin, kullanacakları pasaporta uyguladığı vize prosedürünü ilgili konsolosluklara bizzat danışmaları gerekmektedir. Acentemizin doğacak olumsuzluklardan dolayı herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır.

    Konaklamaya Dair Önemli Notlar:

    *İlgili tur programında belirtilen otel/oteller “ve benzeri” olup, nihai otel, Tur Düzenleyicisi tarafından belirlenerek kesinleşecek ve tur kalkış tarihinden 48 saat önce bildirilecektir.

    *Otellerin yıldız ve sınıflandırması gidilen ülkelerin değerlendirme şartlarına göre farklılık gösterebilir.

    *Otellere giriş saati gidilen şehrin yerel saati ile en erken 15:00 ; çıkış saati ise 11:00/12:00'dır.

    *Oteller giriş esnasında kredi kartınızdan olası harcamalarınız adına belli bir miktar depozito talep edebilir.

    *Yatak tipi garanti edilemeyip, otelin müsaitliğine bağlı olarak bloke edilmektedir.

    *Tek kişilik odalarda yatak tipi tek kişiliktir. Çift kişilik yataklı oda blokajı müsaitlik doğrultusunda verilebilir.

    *Triple veya 2 Yetişkin + 1 Çocuk olarak alınan rezervasyonlarda 3.kişi veya çocuk için verilen yataklar sabit yatak konforunda değildir. Normal yatak standardından daha küçük açılır-kapanır yatak verilebilir.

    *Grup konaklamalarında oteller, kahvaltı organizasyonunu ana restoran harici otel içerisinde farklı bir salonda verebilir. Otel, kahvaltı saatini gruba özel belirleyebilir. Sunulan kahvaltı, bunulan ülkenin kültürüne uygun olarak sınırlı bir menü ile servis edilmektedir.

    Uçak Biletlerine Dair Önemli Notlar:

    *Uçak biletleri pasaportta geçen isim/soy isim, doğum tarihi, T.C. kimlik numarası ve pasaport detaylarına göre kesilmektedir. Bu bilgilerin hatalı bildirilmesi durumunda acentemizin bu konuda herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır.

    *Uçuş saatinden minimum 3 saat öncesinde belirtilen havalimanında olunması gerekmektedir.

    *Misafirler online check in işlemini uçuştan 24 saat öncesinden kendileri yapmakla yükümlüdür. Havayolunun atamış olduğu koltuk üzerinden ilerleyebilir ya da uçağın müsaitliği doğrultusunda ek ücretini ödeyerek önceden koltuk seçimini yapabilirler. Kimi hava yolları grup uçak biletlerinde online check-in ve koltuk seçimine izin vermemektedir. Koltuk taleplerini, müsaitliğe bağlı olarak havalimanında bagaj teslimi esnasında kontuar görevlisine belirtmeleri gerekmektedir.

    *Havayolu nedeniyle olabilecek rötar ve iptallerinden, uçuş saatinin değişmesi veya oluşabilecek parkur değişikliklerinden bununla beraber yansıyabilecek fiyat artışlarından acentamızın herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır.

    *İç hat bağlantısı veren hava yolları için müsaitliğin ve fiyatlandırmanın tarafımıza sorulmasını rica ederiz.

    *İç hat uçuşunu kendileri alan misafirlerimiz, uçuşun gecikmesi durumunda yurt dışı uçuşuna yetişilemezse acentamızın bu konuda bir sorumluluğu bulunmamaktadır. Olası tur iptali ya da uçuş tarih ve saat değişikliklerinde mağduriyet yaşamaması adına iç hat uçak biletlerinin cezasız iptal edilebilir veya değişiklik yapılabilir sınıftan biletlerini almalarını tavsiye ederiz. Aksi durumda acentamızın bu konuda bir sorumluluğu bulunmamaktadır.

    *Uçak biletlerinde bazı hava yolları sıralı bilet kuralı uygulamaktadır. Gidiş uçağı kullanılmadığı durumlarda dönüş uçuşu havayolu tarafından otomatik olarak iptal edilebilmektedir.

    *Havayollarının, uçuş günü ve saati ile ilgili değişiklik yapma hakkı bulunmaktadır. Bununla beraber bagaj taşıma kurallarını acente veya misafirlere bildirmeksizin değişiklik yapma hakkı mevcuttur.

    *Business kabinde seyahat etmek isteyen misafirlerimiz için, biletlerinin grup rezervasyonundan ayırma işlemi yapılması gerekmektedir. Kalkış tarihine göre 20 gün öncesinde talep geçilmesi halinde uçuşun müsaitliğine bağlı olarak fiyat sunulabilir. Fiyatlandırmayı kabul eden misafirlerimiz için münferit bilet şartları geçerli olacaktır. İptal veya değişiklik taleplerinde iade hakkı mümkün olmayacaktır.

    *Ülkelerde ki yerel hava yollarının iç/dış hat uçuşlarındaki bagaj hakları farklılık gösterebilir. Bagaj hakkı ücretli olabilmektedir.

    *Uçak biletlerini kendi almayı tercih eden ve grup turuna katılmak isteyen misafirlerimiz (sadece yer hizmetlerini almış olan), grup ile aynı uçuş saatlerini almadıkları takdirde transfer ve şehir turuna katılım sağlayamayabilirler. Havalimanı – otel arası ulaşımları misafirlerimizin sorumluluğundadır.

    *Hamile misafirlerimiz özel bir doktor kısıtlaması olmadığı takdirde 36. haftaya kadar yine doktor onayı ile beraber seyahat edebilmektedirler.

    *İlgili tur, bölge karşılamalı olup, farklı acente misafirlerinin katılımına açık bir programdır. ETS TUR misafirleri, ETSTUR sorumluluğundadır. Rehberlik hizmeti varılan ülke başlangıçlıdır.