Arama kriterlerinize uygun bir sonuç bulunamadı.
Yemyeşil doğası, temiz havası ve denizi kadar Bizans, Roma ve Hititler'den kalma tarihi zenginliği ile de öne çıkan Şile, şehrin gürültü ve karmaşasından uzaklaşıp kafa dinlemek isteyenler için en ideal rotalardan biri… Bu şirin balıkçı kasabası, İstanbul'a yakınlığı ve konaklama alternatiflerinin çok oluşu ile dört mevsim bir cazibe merkezi…
Marmara'nın kuzey doğusunda, Karadeniz kıyısında konumlanan Şile, şehir merkezine 70 km uzaklıkta oluşu ile özellikle İstanbullular için hafta sonu kısa bir tatil olanağı sunuyor. Merkeze yakın, bir o kadar da yalıtılmış, stresten uzak ortamıyla ilçe, İstanbul'un en gözde kaçış noktalarından biri. Özellikle yaz aylarında daha fazla ziyaretçi ağırlayan Şile'de görülecek doğal ve tarihi pek çok güzellik var.
Plajları, eşsiz doğası ve İstanbul’a yakın oluşu ile sadece yaz mevsiminde değil dört mevsim tatil için tercih edilen bir bölge… Yılın tamamında hizmet veren Şile otellerinde konaklayarak, yazın denizinin, sonbahar, ilkbahar ve kış mevsimlerinde ise sakinliğinin ve doğal güzelliklerinin tadını çıkarabilirsiniz. Yazın ortalama 30 derece civarında seyreden sıcaklıkları ve hafif esintili havası ile deniz tatili için ideal. Karadeniz kıyısında olduğu için kış mevsiminde genelde bulutlu olan Şile, sert rüzgarlara da açık… Ancak kışın şömineli otellerde de mevsimin keyfini sürebilirsiniz. Dolayısıyla daha yumuşak olan havası ile dinlenmek isteyenler için sonbahar ve ilkbahar ayları ideal olabilir.
Misafirlerine oldukça fazla konaklama seçeneği sunan Şile’de lüks otellerden ekonomik kamp alanlarına kadar oldukça geniş yelpazede alternatif bulmak mümkün. Genellikle; Oda, Oda-Kahvaltı, Yarım Pansiyon konseptleri ile hizmet veren Şile otelleri, sessiz ve huzurlu atmosferleri ile dört mevsim rezervasyon alıyorlar. Özel tasarlanmış mimarileri, lüks ve özel hizmetleri ile Şile butik otelleri, sıcak ve samimi atmosferleri ile Şile pansiyonları, her yaştan misafir için pek çok olanak sunan Şile tatil köyleri ya da ev konforunda bir tatil yapabileceğiniz Şile apart otelleri tercih edebileceğiniz seçenekler arasında bulunuyor. Yemyeşil bir doğa, nehir manzarası ve bungalov evleri ile Ağva otelleri de Şile tatili için misafirlerin tercihlerinde öne çıkıyor.
İstanbul’a 60 km mesafede, oldukça yakın konumda bulunan Şile’ye çoğu misafir özel aracı ile ulaşım sağlıyor. Ayrıca Üsküdar-Harem’den kalkan 139 numaralı belediye otobüsleri ile de Şile’ye direkt ulaşım sağlayabilirsiniz. İstanbul dışında uzak bir noktadan Şile’ye gelecekseniz, öncelikle İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı uçuşlarını inceleyerek kısa sürede İstanbul’a ulaşabilirsiniz. İstanbul uçak bileti sayfamızdan farklı hava yollarının İstanbul seferlerini inceleyerek yolculuğunuzu planlayabilirsiniz.
Şile Feneri
Fransızlar tarafından inşa edilen ve geçmişi 1859 yılına kadar uzanan fener, Şile'nin en önemli sembollerinden biri. Şile'nin en yüksek kayalıkları üzerine kurulu fener, kullanıma başlandığı günden beri Karadenizli balıkçılar için bir yol gösterici niteliği taşıyor. Şile geziniz sırasında göreceğiniz yapıların başında gelen fener Sultan I. Abdülmecit tarafından yaptırılmış. Şile Feneri, Türkiye'nin en büyük, dünyanın da halen kullanılan en büyük ikinci feneri olarak biliniyor. Yaz sezonunda, pazartesi günü dışında her gün 10.00 - 16.00 saatleri arasında ziyaret edebileceğiniz fenerin altında, manzaraya karşı dinlenebileceğiniz bir çay bahçesi de bulunuyor.
İlçenin sembollerinden biri de Şile Kalesi… Şile sahilindeki Ocaklı Ada üzerinde inşa edilmiş olan kalenin geçmişi Bizans dönemine uzanıyor. 2000 yıllık tarihe sahip olan, 12 metre yüksekliğindeki kale, Bizans döneminden sonra Osmanlı İmparatorluğu'na geçmiş ve denizden gelebilecek saldırılara karşı gözlem ve savunma amaçlı kullanılmış.
Şile'ye 22 km mesafedeki Sarıkavak Köyü, ilçenin geçmişinden izler taşıyan tarihi kalıntıları ve yemyeşil doğası ile görülmeye değer yerlerden biri…. Bizans ve Osmanlı dönemini yansıtan eserlere ev sahipliği yapan köydeki yapılardan en meşhuru ise, köy ile aynı isimi taşıyan Sarıkavak Kalesi. Cenevizlilierden kalma kale, Osmanlı döneminde de kullanılmış. Köy aynı zamanda doğal güzelliği ile de görülmeye değer. Bahar aylarında doğanın canlanışı izleyeceğiniz köy, nesli tükenmek üzere olan şakayık çiçeğinin de yetiştiği yerlerden biri... Şakayık çiçeği sadece bahar döneminde, 3 hafta gibi sınırlı bir sürede doğa üzerinde varlık gösteriyor. Köyde, çiçeğin açtığı bu döneme özel olarak Şakayık Festivali düzenleniyor.
Heciz Kalesi, Yeşil Vadi yakınlarında Bizanslılar'ın inşa ettiği bir kale. Vadinin sert yamaçlarında bölgeye hâkim bir tepede yapılan kale, Bizans'ı Anadolu'dan gelen akınlara karşı korumak için yapılmış.
Ağlayan Kayalar, Şile'nin en meşhur yerlerinden biri… Şile Feneri'nin 600 m gerisinde kalan Ağlayan Kayalar, kaynaktan çıkıp taşlar arasından sızan sular nedeniyle bu ismi almış. Suyun kayaların arasından akış biçimi, ağlayan bir insanın gözyaşlarını andırdığı için Ağlayan Kayalar olarak anılan bu bölgede bir de plaj bulunuyor. Dar bir koy olan ağlayan Kaya Plajı aynı zamanda İstanbul yakınındaki mavi bayraklı plajlardan biri olarak da öne çıkıyor. Dalga boyunun 1 metreye kadar ulaştığı plaj Karadeniz'in hırçın yüzünü gösterdiği yerlerden biri olduğu için denize girerken dikkatli olmakta fayda var.
Şile yolu üzerinde birçok piknik alanı bulunuyor. Kendir pişir kendin ye ya da restoran tarzı mekânlar piknik için alternatifler sunuyor.
Saklı Göl de yine İstanbulluların özellikle hafta sonları şehrin karmaşasından biraz uzaklaşıp nefes almak için tercih ettikleri bir yer. Şile'nin merkezine 14 km uzaklıktaki Saklı Göl, Kamandere Köyü'nde bulunan yapay bir baraj gölü. Göl kenarında kurulu işletmede, demlik çay eşliğinde açık havada kahvaltı keyfi yapabilirisiniz ya da günün ilerleyen saatlerinde kendin pişir kendin ye usulü mangal ya da piknik olanaklarına da sahipsiniz. Göle ulaşmak için kullanacağınız yol üzerinde ise yerli halkın kurduğu tezgahlardan yöresel ve doğal ürünler alabilir, ev yapımı gözlemelerin tadına bakabilirsiniz.
Ağlayan Kaya dışında Şile pek çok plaja sahip. Özellikle İstanbulluların hafta sonu deniz ve güneşin tadını çıkarmak için tercih ettikleri plajlar ise şöyle;
İlçenin adıyla anılan Şile bezi ziyaretçilerin alışverişlerinde ilk sırayı alıyor.
Deniz ürünleri açısından zengin mönülere sahip olan restoranlarıyla konuklarını ağırlayan Şile, damak zevkine düşkün olanlar için ideal. Ayrıca Şile yolu üzerinde yöre halkının yaptığı gözlemeler de oldukça lezzetli.
Her temmuz ayının son haftası ile ağustos ayının ilk haftası arasında ilçede Şile Bezi Kültür Şenliği düzenleniyor. Seyahat zamanınızı festival dönemine getirerek bu yöreye üzgü ürünün en güzel örneklerini görebilir, dilerseniz alışveriş yapabilirsiniz.
Bölgede Kaç Otel Var? | 84 |
Popüler Otel | Şile Gönen Hotel |
Bölgedeki En Ucuz Fiyat | 855 TL |
Popüler Bölge | Ağva |