Etstur Logo
Hesabım
Haritada Göster Listede Göster

'a Özel Fırsatlar

Hemen Maximum’lu Ol
Kampanyalar

'a Özel Fırsatlar

Hemen Maximum’lu Ol
Sonuçları Filtrele (49 / 49)
Filtreyi Temizle
Filtreyi Temizle
Fiyat Aralığı
Ödeme Seçenekleri
Misafir Puanı
Konaklama Tipi
Bölge
Temalar
Olanaklar
Spor, Eğlence, Sağlık
Çocuk
Otel Tipi
Zincir Oteller

Konya Otelleri

için toplam 49 tesis bulduk!

Fiyat ve İndirimler Hakkında
Tesisler; kullanıcı seçimine göre artan fiyat, azalan fiyat, tesis puanı ve Etstur sıralamasına göre sıralanır. Sıralama; artan veya azalan fiyat seçimi yapıldığında fiyatlara göre, tesis puan seçiminde tesisin Otelpuan puanına göre, Etstur sıralaması seçildiğinde ise Etstur'un değişken tercihlerine göre yapılır. Arama sayfasında sıralama için bir seçim yapılmadığı taktirde Etstur sıralaması uygulanır.
Harita

Arama kriterlerinize uygun bir sonuç bulunamadı.

landing-info-image

Konya

  • Bazı kentler, sahip oldukları mistik atmosfer ile ruhunuzu da sizinle birlikte başka diyarlara taşır. Mevlana Celaleddin Rumi'nin ebedi evi Konya da tam olarak öyle bir şehir. Bu kent, tasavvuf felsefesini yerinde keşfetmek isteyenlere yepyeni kapılar açıyor. Her yıl yurt içinden ve yurt dışından yüzlerce turist ağırlayan şehre bu kadar yoğun ilgi olmasının sebebi tabii ki Mevlana.


    Tipik bir Anadolu Selçuklu kenti olan Konya'nın sahip olduğu köklü tarihin izlerini, her köşede bulmak mümkün oluyor. Sahip olduğu kültür mirasını son derece iyi muhafaza eden Konya'da çok sayıda tarihi eser de bulunuyor. Bu nefes kesici güzelliklerden en önemlileri; Selçuklu izleri taşıyan Karatay Medresesi ve İnce Minareli Medrese'dir. Pek çok Osmanlı eserine de ev sahipliği yapan Konya'da Selimiye Camisi ve Aziziye Camisi öne çıkan yapılar arasında yer alıyor. Konya, tüm güzellikleriyle sizi bekliyor.


Konya’ya Tatil İçin Ne Zaman Gidilir?

  • İç Anadolu Bölgesi’nde yer alan Konya, karasal iklime sahip. Kışın soğuk ve kar yağışlı bir havaya sahip olan Konya’da yazlar oldukça sıcak geçiyor. Konya’da gece ve gündüz saatleri arasında da sıcaklık farkları olabiliyor. Nisan ve mayıs aylarında ise kırkikindi yağmurları görülebiliyor. Mevsimsel olarak bakıldığında Konya’yı gezmek için en ideal dönemler ilkbahar ve sonbahar ayları.


    Konya’yı özel yapan ve her yıl hem yerli hem yabancı turistlerin ilgisini çeken Şeb-i Arus zamanını da unutmamak gerekir. Düğün gecesi anlamına da gelen Şeb-i Arus, her yıl 7-17 Aralık tarihleri arasında Mevlana’yı anma törenleri eşliğinde kutlanıyor. Bu dönemde Konya’yı ziyaret etmek ve şehrin ruhunu doyasıya yaşamak güzel olabilir.


    Konya’yı ziyaret edeceğiniz tarihi şehirde gerçekleşen festivallere de denk getirmek isteyebilirsiniz. Nisan ayının son haftasında Bin Nefes Bir Ses Uluslararası Tiyatro Festivali, temmuz ayının ilk haftasında Ereğli’de Beyaz Kiraz Festivali ve Akşehir’de Yörük Türkmen Kültür Şöleni, 5-10 Temmuz tarihleri arasında Akşehir’de Nasreddin Hoca Festivali gerçekleşiyor.

Konya Otelleri

  • Sevgi, saygı ve hoşgörüye dayalı Mevlevi felsefesi, köklü kültürü ve tarihi eşliğinde ziyaretçilerine çok şey vadeden Konya’yı keşfetmeye karar verdiyseniz ETS ayrıcalıkları ile Yarım Pansiyon, Sadece Oda, Oda Kahvaltı konseptleri ile hizmet veren Konya Otelleri arasından dilediğinizi seçip rezervasyon yaptırabilirsiniz. Farklı konaklama alternatiflerini değerlendirmek istiyorsanız Konya Şehir Merkezi Otelleri ve Konya Pansiyonları da incelemeniz gerekenler arasında yer alıyor.

Konya’ya Nasıl Gidilir?

  • Konya’ya kara yolu ile ulaşım sağlamak için otobüs firmalarının seferlerinden faydalanabilir, özel aracınızla yola çıkabilir ya da araç kiralamayı tercih edebilirsiniz.


    Dilerseniz size uygun noktalardan Konya’ya trenle de ulaşım sağlayabilirsiniz. İstanbul Pendik Tren İstasyonu’ndan hareket eden yüksek hızlı tren ile Konya YHT Tren Garı’na 4,5 saatte ulaşabilirsiniz. Adana’dan Konya2ya ulaşım sağlayacaksanız Toros Ekspresi’ne bilet alabilirsiniz. Konya Mavi Treni de her gün Konya ve İzmir (Basmane) arasında işliyor.


    Konya’ya uçak ile gelmeyi düşünüyorsanız Selçuklu ilçesinde yer alan Konya Havalimanı'na uçmak için Konya uçak bileti sayfasını inceleyerek kendinize en uygun Konya uçak biletini alabilirsiniz. Konya Havaalanı’ndan şehir merkezine ulaşım için HAVAŞ otobüslerine binebilir, taksi tutabilir veya araç kiralayabilirsiniz.



Konya’da Ulaşım

  • Konya’da şehir içi ulaşım oldukça gelişmiş olan tramvay ve otobüs hatları ile sağlanıyor. Bunlara ek olarak şehirde dolmuşlar da hizmet veriyor. Konya Büyükşehir Belediyesi’nin toplu taşıma sistemi için geliştirdiği Akıllı Toplu Ulaşım Sistemi’nin (ATUS) mobil uygulaması sayesinde hangi duraktan hangi hatların hareket ettiğini ve bu hatların hangi güzergaha gittiğini rahatlıkla görebiliyorsunuz. Konya’da toplu taşıma araçlarına binmek için Elkart adı verilen kartlar kullanılıyor. Anlaşmalı bankaların temassız özellikli kredi kartları da aynı işlevi görebiliyor.

Mevlana Türbesi

  • Konya'da görülmesi gereken en önemli merkez kesinlikle Mevlana Türbesi… Karatay'da bulunan türbe aynı zamanda Mevlana Müzesi olarak da biliniyor. Uhrevi atmosferi ile tasavvuf felsefesini kalbinizde hissedeceğiniz Mevlana Türbesi yakınında bulunan Konya Otelleri'nde konaklayarak, bu özel mekanın atmosferini doyasıya soluyabilirsiniz. 1926 yılından beri faaliyet gösteren müze her gün açık. Müzeye ücretsiz olarak giriş yapılabiliyor.

Alaeddin Tepesi

  • Dümdüz bir şehir olan Konya'nın tam ortasında bulunan Alaeddin Tepesi, ailece piknik yapıp yeşilin keyfini çıkarabileceğiniz huzurlu bir vaha gibi.


Konya Arkeoloji Müzesi

  • 1901 yılında açılan Konya Arkeoloji Müzesi’nde sergilenen eserler Neolitik Çağ’dan başlıyor. Eski Tunç, Orta Tunç (Asur Ticaret Kolonileri), Demir (Frig, Urartu) Klasik, Helenistik, Roma ve Bizans devirlerine ait eserler de müzede sergileniyor.

Çatalhöyük Antik Kenti

  • İnsanlığın yerleşik hayata geçişine ve tarım, avcılık gibi önemli gelişmelere tanıklık etmiş en eski alan olarak bilinen Çatalhöyük Neolitik Kenti, 1958 yılında arkeolog James Mellaart tarafından keşfedilmiş.


Konya Bilim Merkezi

  • Ön açılışını 2014’te yapan Konya Bilim Merkezi, hoşgörünün merkezi olan Konya’yı bilimin de merkezi haline getirmeyi hedefleyen bir oluşum. Bu alanda çeşitli sergi ve eğitimler düzenleniyor ve her yaştan insana bilimi sevdirmek amaçlanıyor.


İplikçi Cami

  • Adını içinde bulunduğu İplikçiler Çarşısı’ndan alan cami, 1202 tarihinde Şemseddin Altınoba tarafından yaptırılmış. Cami, Selçuklu dönemine ait mimarisi ile öne çıkıyor.


Meram Bağları

  • Konya gezisinin olmazsa olmaz duraklarından biri de Meram Bağları'dır. İçinden geçen Meram Deresi’nin kıyısında geniş piknik olanları bulunuyor. Burada piknik yapabilir ya da restoranlarda ailece keyifle vakit geçirebilirsiniz. Uzun sohbetlerinize semaverde çay keyfini eklemeyi ihmal etmeyin.


Konya Tropikal Kelebek Bahçesi

  • Birçok farklı türde kelebeğe yaşam alanı sağlayan Konya Tropikal Kelebek Bahçesi, Avrupa’nın en büyük kelebek uçuş alanına sahip. Binlerce bitki ve kelebek bu bahçede sizi bekliyor. Buradaki doğa yürüyüşünüz sırasında rehberlerden kelebeklerin yaşam döngüleri hakkında bilgi alabilirsiniz.


Ilgın Kaplıcaları

Konya’da Ne Yapılır?

  • Manevi yönü zengin bir şehir olarak huzur ve dinginlik vadeden Konya’da Mevlevi Sema Törenleri’nden birini mutlaka izleyin. Özellikle Meram Bağları ve Alaeddin Tepesi civarlarında bisiklet turu yapın. Konya kaplıcalarında vakit geçirin ve yorgunluğunuzdan arının. Konya’nın en ünlü yöresel lezzeti olan etli ekmeğin tadına bakmadan dönmeyin. Konya butik otellerinin en stil sahibi olanı Hiç Butik Otel bünyesinde bulunan Hiçhane’de gerçekleşen etkinlikler ile gününüze renk katın.

Konya’da Alışveriş

  • Melike Hatun Pazarı olarak da bilinen Kadınlar Pazarı, Mevlana Türbesi’ne yürüme mesafesinde yer alıyor ve Konya’da alışveriş için gitmeniz gereken yerlerin başında yer alıyor. Bu kapalı pazarda Konya küflü peyniri Konya gevreği, Mevlana şekeri ve lokum gibi Konya’nın yöresel lezzetlerini bulabilirsiniz.


    Şehrin simgelerini yanınızda götürmenizi sağlayan küçük figürler ya da dokuma halı gibi yöresel el sanatları ürünleri de “Konya’dan ne alınır?” sorusunun dikkat çeken cevapları arasında yer alıyor.

Konya’da Ne Yenir?

  • Birbirinden leziz Konya yemeklerini doyasıya tatmak için en az bir gününüzü ayırmalısınız. Burada çorbanın birçok çeşidini deneyebilirsiniz. Konya ile özdeşleşmiş olan etli ekmeğin tadına mutlaka bakın. Şalgam, bamya çorbası, tirit, etli pilav, sebzeli közleme de denemeniz gereken lezzetler. Cezerye, höşmerim, kerebici, sac arası gibi gününüzü ziyafete çevirecek tatlıları da menünüze dahil etmeyi unutmayın.

Konya’da Eğlence

  • Konya’da gece hayatı oldukça mütevazı... Canlı müzik eşliğinde Konya manzarasını izleyebileceğiniz mekanlarda eğlenebilir, şehirde yer alan restoran ve kafelerde keyifli vakit geçirebilirsiniz.

Konya Tatil Önerileri

  • Öncelikle şehrin tarihi ve kültürel değerleriyle tanışmayı ihmal etmeyin. Mevlana’nın şehri Konya’ya, hoşgörünün başkentine ziyaretiniz sırasında şehrin ruhunu daha iyi anlayabilmek için Mevlana Türbesi’ne mutlaka uğrayın. Hz. Mevlana’nın ölüm yıl dönümü olan 17 Aralık, Şeb-i Arus (düğün gecesi) olarak başta Konya olmak üzere ülkemiz genelinde anma törenleri ile kutlanıyor. Mümkün olursa yılın bu zamanında Konya’yı ziyaret edin. Ziyaretinizi planlarken ETS’nin web sitesine gelerek Konya Otelleri arasından kolayca seçim yapıp yer ayırtabileceğinizi unutmayın. 

Karşılaştır
Filtrele
Sıralama
Tesisler; kullanıcı seçimine göre artan fiyat, azalan fiyat, tesis puanı ve Etstur sıralamasına göre sıralanır. Sıralama; artan veya azalan fiyat seçimi yapıldığında fiyatlara göre, tesis puan seçiminde tesisin Otelpuan puanına göre, Etstur sıralaması seçildiğinde ise Etstur'un değişken tercihlerine göre yapılır. Arama sayfasında sıralama için bir seçim yapılmadığı taktirde Etstur sıralaması uygulanır.