Arama kriterlerinize uygun bir sonuç bulunamadı.
Bursa’da yerleşimin en eskiye dayandığı ilçelerden biri olan İznik, tarih boyunca ev sahipliği yaptığı medeniyetlerden taşıdığı izlerle ve doğa harikası gölüyle harika bir tatil için sizleri bekliyor. Siz de İstanbul’un yanı başındaki bu önemli turistik rotayı ziyaret etmek için bir an önce İznik otellerinde yerinizi ayırtın.
İznik ziyareti en için soğuk kış ayları haricinde yılın her dönemini tercih edebilirsiniz.
Sadece Oda, Oda Kahvaltı ve Yarım Pansiyon seçenekleriyle hizmet veren İznik otelleri arasında klasik şehir tipi oteller de bulabilirsiniz, villalar da, konaklar da, tatil köyleri de… Neredeyse tamamı yemyeşil bir bölgede yer alan İznik otelleri, her beklentiye ve bütçeye yanıt verebilecek çeşitlilikteler. Üstelik evcil hayvanınız varsa İznik’te hayvan dostu otel bulmanız da mümkün.
Eğer İstanbul’dan İznik’e gidiyorsanız en pratik yol karayolu. Zira Anadolu yakasından İznik’e özel aracınızla ulaşmak aşağı yukarı bir buçuk saat sürüyor. İznik’e birçok otobüs firmasının seferi de bulunuyor.
Eğer İznik’e uçakla gitmek isterseniz Bursa uçak bileti sayfasından, Bursa Yenişehir Havalimanı’na seferi bulunan havayolu firmalarını inceleyip bilet alabilirsiniz. Yenişehir Havalimanı’na indikten sonra İznik’e kadarki 30 kilometrelik mesafeyi servisle, taksiyle ya da araç kiralayarak rahatça alabilirsiniz.
İznik’te şehir içi ulaşımınızı belediye otobüsleriyle, minibüslerle ya da taksiyle kolaylıkla sağlayabilirsiniz.
İznik’e gittiğinizde mutlaka görmeniz gereken yerlerden bazıları şunlar:
● İznik Gölü: Masmavi bir göl ve etrafındaki yemyeşil ormanlar… Oksijen deposu olan bu gölün kenarında yürüyüş yapabilir, gölde sandal gezisine çıkabilirsiniz. Hatta kondisyonunuza güveniyorsanız gölün tüm çevresini bisikletle dolaşmayı bile deneyebilirsiniz.
● İznik Müzesi: İlk yerleşimin MÖ 2.500’lü yıllarda başladığı düşünülen İznik’te tarih boyunca hüküm sürmüş birçok medeniyetten kalan ve kazılarla gün ışığına çıkarılan eserleri İznik Müzesi’nde görebilirsiniz. Müze’nin kendi binası bile 1388’de Nilüfer Hatun adına inşa edilen İmarathane içinde bulunan tarihi bir yapı.
● Ayasofya Camii: Şehir Bizans hakimiyetindeyken Hristiyanlar için çok önemli bir nokta olan bu yapı, 1331’de camiye dönüştürülmüştü. Günümüzde iki dinin ibadethanelerinden de izler taşıyan Ayasofya Camii, 2011’den beri Müslümanların ibadet etmeleri için açık.
● Yeşil Cami: I. Murat’ın Sadrazamı Çandarlı Halil Paşa tarafından inşasına başlanan ve Çandarlı Ali Paşa döneminde tamamlanan Yeşil Cami, Osmanlı’nın kendine has mimarisinin örneklerinin açıkça görüldüğü ilk camilerden biri olmasıyla kesinlikle görülmeye değer. Turkuaz, yeşil ve mor çinilerle süslü caminin mihrabı ise mermerden ve mihrap, bu konuda bir ilk olma özelliği taşıyor.
● İznik Kalesi: M.Ö. 258 yılında inşa edilen İznik Kalesi, stratejik önemi yüksek olan şehrin savunulmasında asırlar boyu elinden geleni yaptı. Günümüzde kalenin büyük bölümü hâlâ ayakta ve kale içine kurulmuş eski kentlerin kalıntılarını da ziyaret etmek mümkün.
● Antik Tiyatro: Şehrin Yenişehir Kapısı’na yakın bir noktada yer alan Antik Tiyatro, M.S. 2. yüzyılda Romalılar tarafından inşa edilmiş 15 bin seyirci kapasiteli bir şaheser. Günümüzde tiyatronun tamamı ayakta değil fakat yine de burası İznik ziyaretinizde mutlaka uğramanız gereken bir yer.
● Aziz Tryphonos Kilisesi ve Koimesis Kilisesi: İlçe merkezinde yer alan Aziz Trphonos Kilisesi, 1256 yılında inşa edilmiş bir kilise. Burası da tıpkı 8. yüzyıldan kalma Koimesis Kilisesi gibi ne yazık ki harap durumda. Yine de bu kiliseleri ziyaret edip kalıntıları inceleyebilir, kiliselerin ayaktayken neye benzediğini geçmiş yüzyıldan kalma fotoğraflardan görebilirsiniz.
İznik’te ilçe merkezinde köfte, İznik Gölü etrafındaki restoranlarda ise göl balığı, yayın balığı ve sarı sazanın tadına mutlaka bakmalısınız.
Bursa’nın ilçelerini sırayla keşfe çıktığınız bir tatil planlarsanız, tarihi eserlerin sayısı ve niteliği bakımından seyahatinizin en önemli duraklarından biri olmayı hak eden İznik’i kesinlikle es geçmemelisiniz. Üstelik İznik Gölü’nün etrafında huzurlu bir vakit geçirip lezzetli İznik yemeklerini tatma fırsatını da kaçırmamış olursunuz.
İznik Gölü sadece yürüyüş ya da bisiklet gezileri için uygun değil. Burada aynı zamanda 2012 yılından beri İznik Ultra Maratonu düzenleniyor. Eğer kendinize güveniyorsanız, her geçen sene ünü daha da artan ve daha da fazla katılımcının mücadele ettiği İznik Ultra Maratonu’na katılabilirsiniz.
Koşu ya da bisikletle aranız iyi olmasa bile İznik civarında gezilebilecek yerleri görmeyi ihmal etmeyin. 80 kilometre mesafedeki Bursa şehir merkezinden başlayıp, İnegöl, Mudanya ve Gemlik gibi diğer ünlü Bursa ilçelerini keşfedebilirsiniz.
Bölgede Kaç Otel Var? | 13 |
Popüler Otel | İznik Askania Hotel |
Bölgedeki En Ucuz Fiyat | 1.079 TL |
Popüler Bölge | Marmara Bölgesi |