Arama kriterlerinize uygun bir sonuç bulunamadı.
Fethiye’ye 14 km mesafede yer alan Belcekız Koyu’nun içinde uzanan Ölüdeniz, “Tanrının dünyaya bağışladığı cennet” olarak anılıyor. Mitolojide birçok efsane ile anılan Ölüdeniz, senenin her ayında dalgasız ve sakin turkuaz rengi deniziyle dikkat çekiyor.
Doğanın mucizelerine tanık olacağınız Saklıkent; yemyeşil çam ağaçları, ihtişamlı kayalıkları ve buz gibi saf su kaynaklarıyla huzurlu bir ortama davet ediyor. Kanyon trekking gibi doğa sporları için ideal.
Rumlardan kalan yapılarıyla dikkat çeken yerleşim merkezi Fethiye'ye 5 km. uzaklıkta yer alıyor. Eski Rum evleri ve kiliseler görülecek yelerin başında geliyor.
İçinde bulunan endemik türlerden dolayı dünya mirası olarak korunması önerilen yüz dağ arasında yer alan Babadağ’ın eteklerinde bulunan Kelebekler Vadisi adını, barındırdığı seksenden fazla kelebek türünden ve özellikle kaplan kelebeğinden alıyor. Ölüdeniz'den tekneyle ulaşım sağlanan vadi, temmuz ve ağustos aylarında yüzlerce kelebeği misafir ediyor. Adını bu rengarenk misafirlerinden alan kanyon aynı zamanda çeşitli çiçek türleri, şelalesi ve plajıyla da dikkat çekiyor.
Rumlardan kalan yapılarıyla dikkat çeken yerleşim merkezi Fethiye'ye 5 km uzaklıkta yer alıyor. Eski Rum evleri ve kiliseler görülecek yerlerin başında geliyor.
Şövalye Adası’ndan başlayıp, Fethiye Körfezi’nin batı ve kuzeybatısına kadar uzanan Karanlıkiçi adalar topluluğundan oluşan On İki Adalar’a, Fethiye İskelesi ve Ölüdeniz’den her gün düzenlenen tekne turları ile ulaşılabiliyor.
Çam ağaçlarının arasında birkaç ev ve kamp alanının bulunduğu Kabak Koyu, berrak denizi ve doğal güzellikleri ile görenleri kendine hayran bırakıyor. Kabak Koyu’nda bungalovlarda, ağaç evlerde veya çadırda konaklayabiliyorsunuz.
Fethiye’deki ilk yerleşim bölgesi olan Telmessos Antik Kenti’nin geçmişi bazı tespitlere göre M.Ö. 3000’li yıllara dayanıyor. Likya tipi ve kayalıklara oyulmuş mezarlar günümüze ulaşan en eski kalıntılar arasında bulunuyor. Son yıllardaki kazılarda tiyatro kalıntısına da ranstlandı. Likya Uygarlığı'nın miraslarından biri olan tiyatro, bin beş yüz kişiye hizmet verebilecek kapasitede. Bu tiyatro, kentin antik çağdaki yerleşimi hakkında bilgiler veriyor.
Bölgedeki en eski Likya yerleşimi olan şehirler Fethiye'ye 45 km mesafede yer alıyor. Tlos dışında Cadianda, Letoon, Xantros, Pınara, Sdyma ve Araxa görülebilecek diğer antik şehirler.
Kadyanda, Üzümlü Beldesi’nin güneydoğusunda bulunan bir tepede kurulu olan Likya antik kenti… Fethiye Ovası’nın tüm manzarasına hakim olan kentte, Üzümlü’den birkaç saatlik bir tırmanışla ulaşılabiliyor. Kaya mezarları, koşu pisti, tiyatro, hamam, sur duvarlarının bir bölümü, kitabeler, agora, yoğun sivil kalıntıları ve hangi tanrıya ait olduğu bilinmeyen tapınak kalıntıları Kadyanda’nın antik dönemde gelişmiş bir kent olduğunu kanıtlıyor.
Yat turizmi gelişmiş olan Göcek, Fethiye'ye 30 km uzaklıkta yer alıyor. Küçük koyları ve irili ufaklı adalarıyla mavi yolculuk için ideal.
Ölüdeniz’in arka tarafından birden yükselen Babadağ, 1969 metreye ulaşıyor. Babadağ’da yamaç paraşütünün gelişmesinin en önemli nedeni; zirve ile deniz seviyesi arasındaki mesafenin kısa olması…
Tarihsel açıdan oldukça zengin olan bölgede kazılarda elde edilen birçok eserin sergilendiği müze pazartesi dışında her gün 08.00-17.00 saatleri arası açık.
Fethiye'de Gezilebilecek Daha Fazla Yeri Keşfetmek için Tıklayın!
Ölü Deniz'de yamaç paraşütü yapabilirsiniz. Kelebekler Vadisi'ni görmelisiniz. Göcek'te balık yiyebilirsiniz. Akdeniz iklimi görülen Fethiye’de yaz ayları sıcak ve kurak, kış ayları ise ılık ve yağışlı geçiyor. Havaların ısınmasıyla Fethiye’de yaz sezonu başlıyor. Fethiye’nin turizm sezonu genel olarak mayıs ve eylül ayları… Kalabalıktan ve hareketli gece hayatından hoşlanıyorsanız haziran, temmuz ve ağustos aylarını tercih etmenizde fayda var.
Her türlü hediyelik eşya ve ihtiyacınızı bulabileceğiniz Fethiye çarşısı özgün mimarisini koruyor. Çarşıda hediyelik eşyalardan tatil ihtiyaçlarınıza kadar birçok şeyi bulmanız mümkün.
Fethiye mutfağında doğada yetişen her türlü sebze kullanılıyor. Zeytinyağlı yemeklerin yanında etli yemekler de Fethiye mutfağında yer alıyor. Mutfağın temelini ise baklagiller ve sebze oluşturuyor. Patlıcan, Fethiye mutfağının olmazsa olmazları arasında yer alıyor. Denizle iç içe geçmiş coğrafyasından dolayı onlarca çeşit deniz mahsulü yörede rahatlıkla bulunabiliyor. Fethiye'ye özgü tatlar ise hamur çorbası olan Ufalamaç ve Döndürme Tatlısı.
Bölgede Kaç Otel Var? | 1221 |
Popüler Otel
Son zamanlarda misafirlerin en çok tercih ettiği oteller arasında yer alıyor.
|
Liberty Hotels Lykia |
Bölgedeki En Ucuz Fiyat | 1.000 TL |
Popüler Bölge | Ölüdeniz |