Arama kriterlerinize uygun bir sonuç bulunamadı.
Yakın tarihe kadar İstanbulluların bir sayfiye yeri olarak kullandığı Büyükçekmece, günümüzde büyük ve modern bir ilçe haline gelmiş durumda. Ulusal ve uluslararası birçok fuarın düzenlendiği ilçede bulunan oteller, başta iş insanları olmak üzere tüm konuklarına dört dörtlük bir konaklama tecrübesi sunuyor. Üstelik İstanbul’da denize girilebilen az sayıdaki ilçeden biri olması, Büyükçekmece’yi alternatif bir yaz tatili rotası da yapıyor.
Eğer İstanbul’a iş amaçlı gidiyorsanız yılın her döneminde gönül rahatlığıyla Büyükçekmece otellerinde konaklayabilirsiniz. Zira ilçedeki tesisler yılın her döneminde aynı kalitede hizmet veren oteller. Eğer denize girmek ya da Büyükçekmece’nin doğal ve tarihi güzelliklerini görmek de isterseniz bu kez tatilinizi yaz aylarına getirmenizde fayda var.
Büyükçekmece otelleri, misafirlerine sadece Oda ve Oda Kahvaltı seçenekleriyle hizmet sunan tesisler. İlçedeki otellerin önemli bir bölümünde uluslararası çapta düzenlenen fuarları ağırlayacak salonlar da bulunuyor. Kapalı ve açık yüzme havuzu, hamam, SPA, spor salonu ve havalimanı servisi bu otellerde faydalanabileceğiniz imkanlardan bazıları. Büyükçekmece’de ünlü otel zincirlerinin lüks şubelerinde konaklayabileceğiniz gibi apart otellerde de kalabilirsiniz. Bir başka deyişle ilçedeki oteller her türlü konfor ve fiyat beklentisini karşılayabilecek bir yelpazeye yayılmış durumda.
Büyükçekmece’ye şehir dışından gidecekseniz en pratik yol uçakla Atatürk Havalimanı’na inmek. Dünyanın önde gelen hub’larından İstanbul Atatürk Havalimanı’na seferi bulunan sayısız hava yolu firmasının uçuşlarına İstanbul uçak bileti sayfasından göz atabilir, size en uygun bileti satın alabilirsiniz. İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan araç kiralayarak, otelinizin havalimanı servisiyle ya da taksiyle 25 kilometrelik bir yol kat edip Büyükçekmece’ye ulaşabilirsiniz. Toplu taşıma kullanmanız gerekiyorsa önce metroyla Yenibosna’ya geçip buradan İETT otobüsleriyle Büyükçekmece’ye aktarma yapmanız gerek.
Büyükçekmece İstanbul’un merkezi noktalarından biri olmadığı için toplu ulaşım seçenekleri çok çeşitli değil. 145T hatlı İETT otobüsüyle Büyükçekmece’den Taksim’e ulaşım mümkün. 400 numaralı İETT hattıyla Yenibosna’ya aktarma yapıp metroyla yolunuza devam etmek bir başka seçenek. Aynı noktadan metrobüse aktarma yaptığınızda Kadıköy’e kadar rahatlıkla gelebilirsiniz.
Büyükçekmece’ye gittiğinizde mutlaka görmeniz gereken birçok doğal ve tarihi güzellik bulunuyor.
İstanbul’un içme suyu ihtiyacının önemli bir bölümünü karşılayan gölün çevresinde yürüyüş yapabilir, hatta balık tutabilirsiniz.
İlçede en ünlü caddesi olan Kordonboyu Caddesi’nde çay bahçeleri, restoranlar ve barlar ağırlıkta.
Kanuni Sultan Süleyman tarafından Mimar Sinan’a yaptırılan han, ilçenin en ünlü yapılarından. Bir kervansaray olarak ilk yapıldığında çatısı baştan sona kurşunla kapatıldığı için bu adla anılan yapının uzunluğuysa 48 metre.
Hayatı boyunca sayısız eser vermesine rağmen, Mimar Sinan imzası taşıyan sadece 10 köprü bulunuyor. Bunlardan biri olan Kanuni Sultan Süleyman Köprüsü, Marmara Denizi ile Büyükçekmece Gölü arasında uzanıyor. 636 metre uzunluğundaki köprünün genişliği ise 7,17 metre. Kanuni’nin Mimar Sinan’a yaptırdığı Kanuni Sultan Süleyman Çeşmesi ve benzeri bir tek Mısır’da bulunan minaresiyle ünlenen Sokullu Mehmet Paşa Camii de Büyükçekmece’de görülmesi gereken tarihi değerler arasında.
Büyükçekmece’de konaklayacak misafirlerin önemli bir bölümü zaten buradaki bir etkinlikle şu ya da bu şekilde ilgili oluyor. Ancak Büyükçekmece’ye iş amaçlı gelmeseniz bile TÜYAP’taki etkinlik takvimine göz atmayı unutmayın. Zira Türkiye’nin bu en büyük sergi alanında yıl boyunca tüm ziyaretçilere açık olan birçok önemli fuar düzenleniyor.
“Büyükçekmece’de nerede denize girilir?” sorusunun en yaygın cevabı Kumburgaz. Kumburgaz Plajı haricinde Albatros Sahili, Mimarsinan Sahili, Halk Plajı ve Celaliye Belediyesi Sahili, belediyenin yaptığı testlerde su kalitesi “iyi” olarak onay alan diğer noktalar.
Eğer TÜYAP’ta ya da bölgedeki bir başka alanda düzenlenen bir fuar için Büyükçekmece’ye geliyorsanız, bu ilçede konaklamak zaten en mantıklı çözüm. Öte yandan şehir merkezine çok fazla gidip gelmeyecekseniz ve Atatürk Havalimanı’na en fazla yarım saatlik bir mesafede konaklamak istiyorsanız Büyükçekmece otelleri yine tam size göre.
Büyükçekmece’de konaklarken Silivri, Beylikdüzü, Avcılar ve Küçükçekmece gibi yakın ilçelere uğrayabilirsiniz. Silivri’de denize girebileceğiniz birçok nokta bulunuyor. Küçükçekmece Gölü’nde ise yazın denize girilebiliyor. Üstelik gölde akşam günbatımı manzarası göz kamaştırıyor. Avcılar’da ise Atatürk’ün Selanik’te doğduğu evin replikası olarak inşa edilen Atatürk Evi Müzesi’ni görebilirsiniz. Beylikdüzü ise geniş bir alana yayılan Geniş Vadi ile size yeşiller içinde huzurlu bir yürüyüş vadediyor.
Bölgede Kaç Otel Var? | 12 |
Popüler Otel | Mercia Hotels & Resorts |
Bölgedeki En Ucuz Fiyat | 902 TL |
Popüler Bölge | İstanbul Avrupa Yakası |