Arama kriterlerinize uygun bir sonuç bulunamadı.
Karadeniz Bölgesi’nin batısında yer alan Bartın ili, kuzeyinde 59 km boyunca uzanan sahil şeridi ile Karadeniz kıyılarının öne çıkan şehirlerinden biri. Bartın’a yakın illerin başında komşuları olan Kastamonu, Zonguldak ve Karabük sayılabilir. Şehrin Bartın merkez, Amasra, Kurucaşile ve Ulus olmak üzere 4 ilçesi bulunuyor. Bartın ilçeleri arasında en çok Amasra dikkat çekiyor.
Tarih boyunca pek çok uygarlığa ev sahipliği yapmış olan şehrin ismi, Bartın Irmağı’nın antik çağdaki adından geliyor. Eski zamanlarda Parthenios adı verilen Bartın Çayı’nın kıyısında kurulmuş olan bu kent, günümüzün Bartın’ı olarak varlığını sürdürüyor.
Batı Karadeniz’de köklü bir tarihe tanıklık etmiş olan Bartın, doğal güzellikleriyle de dikkat çekiyor. Hem Karadeniz’in hem de Türkiye’nin gelişmekte olan illerinden biri olarak Bartın, her yıl birçok yerli ve yabancı turisti misafir ediyor. Küçük bir alana sahip olsa da sunduğu güzellikler ile merak uyandıran bu şehri ziyaret edecekler için faydalı olabilecek bir Bartın gezi rehberi hazırladık. Şimdiden iyi keşifler!
Karadeniz iklimine sahip olan Bartın’da her mevsim yağış görülebilir. Kışlar serin ve yazlar ılıman geçer. Hem şehri keşfetmek hem de denize girmek isteyenler için en uygun zamanlar haziran, temmuz ve ağustos ayları olarak düşünülebilir. Sonbahar aylarında da manzara ve balık restoranları eşliğinde bolca dinlenebileceğiniz bir tatil planlayabilirsiniz.
Bu yıl buraya gelmeyi planlıyorsanız özellikle Bartın’ın merkezinde ve sahil bölgesi olan Amasra’da farklı beğeni ve bütçelere hitap eden otelleri inceleyebilirsiniz. Şehir merkezinde yer alan konforlu Bartın otellerini mi tercih edeceksiniz yoksa Amasra’da doğayla iç içe bir konaklama deneyimi mi yaşamak istersiniz? Kalacağınız yere karar verdikten sonra Yarım Pansiyon veya Oda Kahvaltı konseptleri ile hizmet veren Bartın otelleri arasından seçim yapabilirsiniz. Tatil planı yaparken değerlendirebileceğiniz seçenekler arasında ekonomik Bartın pansiyonları da yer alıyor.
Bartın’a kendi aracınızla ya da otobüs firmalarının düzenlediği seferler ile kara yolu üzerinden ulaşabilirsiniz. Trabzon, Bursa, Antalya, İzmir, Ankara ve İstanbul gibi merkezi noktalar ile Bartın arasında her gün otobüs ile ulaşım mevcut.
Bartın Trabzon arası yaklaşık 11 saat, Bartın Antalya arası yaklaşık 10 saat, Bartın İzmir arası yaklaşık 9 saat, Bartın Bursa arası ve Bartın İstanbul arası yaklaşık 5-6 saat, Bartın Ankara arası ise yaklaşık 4 saat sürüyor.
Zonguldak ve Karabük arasında gerçekleşen tren seferleri ile Bartın’a ulaşmak isterseniz, şehre 38 km uzaklıktaki Saltukova tren istasyonunda inebilirsiniz. Dilerseniz hava yolunu kullanarak da Bartın’a ulaşabilirsiniz. Uçak biletinizi alarak Bartın’a en yakın havaalanı olan Zonguldak Çaycuma Havalimanı’na gelebilirsiniz. Size en uygun uçak biletini almak için Zonguldak uçak bileti sayfasını inceleyebilirsiniz. Havaalanından Bartın merkeze ulaşmak için ise otobüs kullanabilir veya araç kiralayabilirsiniz.
Bir sahil şehri olan Bartın’da yük ve yolcu taşımacılığı alanında hizmet veren bir uluslararası liman bulunuyor. Şehirde Bartın Limanı yanında, ulusal ticari limanlar olan Amasra ve Kurucaşile limanları da mevcut.
Bartın’da şehir içi ulaşım minibüs, dolmuş, halk otobüsü ve taksi gibi alternatifler ile sağlanıyor. Özellikle okul dönemlerinde Bartın Üniversitesi ve şehir merkezi arasındaki minibüs seferleri sıklaşıyor.
Bartın merkezden Amasra ve Ulus ilçelerine yarım saat aralıklarla minibüs seferleri yapılıyor. Bartın’dan Kurucaşile’ye giden minibüsler ise saatte bir hareket ediyor.
Buraya gelmeden önce “Bartın’dan Güzelcehisar’a nasıl gidilir? İnkumu’na nasıl ulaşırım?” gibi sorular aklınızdan geçiyor olabilir. Kendi aracınız yoksa merkezden kalkan ulaşım araçları ile şehirde görmek istediğiniz yerlere gidebilirsiniz.
Bartın hem tarih meraklılarını hem doğayla iç içe olmayı sevenleri hem de deniz tatili hayal edenleri mutlu edebilecek güzellikte bir Batı Karadeniz şehri… Şehrin en popüler bölgesi Amasra olsa da Bartın’da gezilecek yerler bu ilçe ile sınırlı değil. Şehrin tarihi dokusu arasında kaybolmaya ve yeşil ile mavinin en güzel tonlarıyla buluşmaya hazır olun!
Bartın Çayı kıyısında yürüyüş yapabilir, buradaki dinlenme alanlarında vakit geçirebilirsiniz. Bartın çarşısını gezebilir, Osmanlı zamanından günümüze ulaşmış olan ahşap Bartın evlerini görebilirsiniz. Amasra Çekiciler Çarşısı’na ve Ağlayan Ağaç’a uğrayabilir, Bakacak Tepesi’nden manzarayı seyredebilir, Amasra Feneri’nde gün batımını yakalayabilirsiniz. Amasra’ya gelmişken Barış Akarsu Parkı’na uğrayarak kendisini anabilirsiniz. Bartın ilçelerini, civardaki tarihi ve doğal güzellikleri dolaşabilirsiniz. Vaktiniz çoksa Bartın’a yakın illeri de keşfe çıkabilirsiniz.
Hanlar ve Hamamlar: Şehir Hamamı, Somaklıoğlu Hamamı, Amasra Hamamı; Taşhan, Dervişoğlu Hanı.
Camiler ve Kiliseler: Halilbey Camisi Yukarı Cami), İbrahimpaşa Camisi (Orta Cami), Şadırvan Camisi Aşağı Cami), Amasra Fatih Camisi; Aya Nikolas Kilisesi, Amasra Küçüktepe Martyriumu, Kyros Kilisesi.
Müzeler ve Örenyerleri: Bartın Kent Müzesi, Kemal Samancıoğlu Etnografya Müzesi, Amasra Müzesi; Antik Tiyatro, Roma Dönemi kalıntıları, Bedesten, Akropol, Kuşkayası Yol Anıtı.
Kaleler: Amasra Kalesi, Tekkeönü (Güzelcehisar) Kalesi.
Şelaleler: Göl Deresi Şelalesi, Ulukaya Şelalesi.
Yaylalar: Uluyayla, Ardıç Yaylası, Gezen Yaylası
Mağaralar: Gürcüoluk Mağarası, İnziva Mağarası, Sipahiler Mağarası.
Doğal alanlar: Bartın-Kastamonu Küre Dağları Milli Parkı, Güzelcehisar Lav Kayaları.
59 km boyunca uzanan kıyı şeridi ve dikkat çekici bitki örtüsü ile Bartın birbirinden güzel plajlara ve koylara ev sahipliği yapıyor. Doğayla bütünleşen Bartın koylarını keşfetmek ve Bartın plajlarında denize girmek burada yapabileceğiniz en güzel şeylerden. Bartın’da denize girilecek yerler listesini aşağıda bulabilirsiniz.
Amasra Plajı
Çakraz Plajı
İnkumu Plajı
Güzelcehisar Plajı
Mugada Plajı
Kızılkum Plajı
Kapısuyu Plajı
Kurucaşile Plajı
Doğa yürüyüşleri
Bisiklet turları
Tekne ve sandal gezileri
Yamaç paraşütü
Dalış ve su sporları
Olta balıkçılığı
Bartın mutfağından çıkan zengin lezzetler ile tatilinize tat katabilirsiniz. Özellikle Amasra’da balık ve en az 21 çeşit malzemeden yapılan, sosuyla damakları şenlendiren Amasra Salatası’nı mutlaka deneyin. Bartın yemekleri arasında öne çıkanlar pum pum çorbası, pirinçli Bartın mantısı, yumurtalı isput ve kabak burması olarak sayılabilir. Tatlılardan da beyaz baklava ve kaşık helvası denenebilir.
Gelelim “Bartın’dan ne alınır?” sorusunun cevabına. El sanatları yönünden oldukça zengin bir il olan Bartın’da kurulan çarşılarda ve pazarlarda birçok el emeği ürün bulabilirsiniz. Buradan ağaç oymacılığı ile yapılmış figürler, tel kırma yazmalar, dokuma hediyelik eşyalar alabilirsiniz. Alışveriş yapacaksanız Amasra Çekiciler Çarşısı’nı ve Bartın Galla Pazarı’nı mutlaka gezin.
Doğayla iç içe olmayı sevenlerdenseniz Bartın’da harika bir doğa tatili yapabilirsiniz. Küre Dağları Milli Parkı’nda yürüyüş yapmak veya Bartın Irmağı’nda kanoya binmek oldukça keyifli olabilir. Deniz tatili yapmak için de Bartın koylarını tercih edebilirsiniz. Kültür turizmi açısından da oldukça besleyici olan şehre gelirken Bartın otelleri ya da Bartın pansiyonları arasından size en uygun olanını seçmeye özen göstermelisiniz.
Bölgede Kaç Otel Var? | 35 |
Popüler Otel | Northdoor Hotel |
Bölgedeki En Ucuz Fiyat | 1.219 TL |
Popüler Bölge | Amasra |