Arama kriterlerinize uygun bir sonuç bulunamadı.
Kim demiş Karadeniz kıyılarında bir Ege tatili tecrübesi yaşamak mümkün değil diye! Samsun şehir merkezine sadece 5 kilometre mesafede bulunan Atakum ilçesi, tam da Karadeniz’de bir Ege kasabası havası solumak isteyenlere göre. Samsun’un en modern noktalarından Atakum, gün boyu denize girebileceğiniz, upuzun sahil şeridinde yürüyüş yapabileceğiniz, restoran ve barlarında eğlenebileceğiniz yazlık bir tatil rotası.
Eski adı Matasyon olan Atakum, aynı zamanda Samsun’da nüfusu en hızlı artan ilçe. Günümüzde nüfusu 200 bine ulaşan Atakum, sadece şehre dışarıdan gelen ziyaretçilerin değil bizzat Samsunluların da oldukça fazla rağbet gösterdiği turistik bir belde
Başta yaz mevsimi olmak üzere yılın üç mevsiminde Atakum’da tatilin tadını doyasıya çıkarabilirsiniz. İlkbahar, yaz ve hatta sonbaharın ilk aylarında dahi Atakum’da denize girmek, güneşlenmek, sahilde yürüyüş yapmak ve Samsun’un doğal güzelliklerini görmek mümkün. Atakum Otelleri arasından sizin için en uygun olanı bularak konforlu ve eğlenceli bir konaklama deneyimi yaşayabilirsiniz.
Atakum’daki otellerin büyük bölümü sadece oda ve oda kahvaltı seçenekleriyle hizmet veriyor. Ancak ilçede yarım pansiyon ve tam pansiyon konaklayabileceğiniz oteller de var. Atakum otelleri fiyat seçenekleriyle de geniş bir yelpazeye hitap ediyor. İlçede apart ve pansiyonlarda ekonomik bir şekilde konaklayabilirsiniz. Dilerseniz son derece lüks ve konforlu otellerde de kalabilirsiniz. Eğer denize girme hayaliniz hava muhalefeti nedeniyle sekteye uğrarsa bu otellerin kapalı havuzunda vakit geçirebilir, ardından SPA, sauna, hamam ve masaj gibi hizmetlerle rahatlayabilirsiniz.
Atakum’a ulaşmak için öncelikle hava yoluyla Samsun Çarşamba Havalimanı’na gidebilirsiniz. Birçok hava yolu firmasının büyük şehirlerden Samsun’a direkt uçuşları ya da daha küçük şehirlerden İstanbul aktarmalı uçuşları bulunuyor. Bu uçuşları Samsun Uçak Bileti sayfasında görüntüleyebilir, sizin için en uygun Samsun uçak biletini kolayca satın alabilirsiniz. Havalimanından 50 kilometre uzaklıkta yer alan Atakum’a havalimanı servisiyle ya da araç kiralama yöntemiyle ulaşmak mümkün.
Atakum, Samsun’un büyük bölümünü birleştiren ve yakın dönemde daha da genişletilen tramvay hattının üzerinde yer alıyor. 36 durağı bulunan Samulaş sayesinde şehrin sahil şeridindeki birçok önemli noktaya kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Ayrıca halk otobüsü ve taksi de Atakum’da ulaşım için tercih edebileceğiniz seçenekler arasında.
Atakum, Samsun’un büyük bölümünü birleştiren ve yakın dönemde daha da genişletilen tramvay hattının üzerinde yer alıyor. 36 durağı bulunan Samulaş sayesinde şehrin sahil şeridindeki birçok önemli noktaya kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Ayrıca halk otobüsü ve taksi de Atakum’da ulaşım için tercih edebileceğiniz seçenekler arasında.
Atakum birçok Samsun ilçesine göre yeni kurulmuş bir bölge. Geçmişte Samsun şehir merkezinde yaşayanlar tarafından sayfiye yeri olarak kullanılan Atakum’da gezilebilecek yerler de plajlar ve sahil şeridindeki restoran ve barlardan oluşuyor. Ancak Atakum’da konaklarken şehir merkezine yakın olduğunuz ve şehir içi ulaşım da çok pratik olduğu için Samsun’un ünlü doğal ve tarihi güzelliklerini görebilirsiniz.
Atakum’da konaklarken, yakın mesafede bulunan ve mutlaka görülmesi gereken yerlerden bazıları;
Atakum’u, Samsun’da denize girilebilecek en güzel noktalardan biri yapan özelliği 14 kilometre uzunluğunda bir sahil şeridine sahip olması ve bu sahil şeridinin neredeyse her noktasından denize girilebilmesi. Sahil şeridi boyunca hem belediyeye ait hem de özel işletmelere tahsis edilmiş birçok sahil bulunuyor. Üstelik Atakum Plajları hijyen standartlarını karşıladıkları için mavi bayrak almış plajlar... Gönül rahatlığıyla denize girebileceğiniz, rüzgârın fazla şiddetli estiği günlerde ise sörf yapabileceğiniz Atakum plajları şunlar:
Atakum’da denize girip güneşlenmenin haricinde uzun sahil şeridi boyunca yürüyüş yapabilir, restoran ve barlarda eğlenceli vakit geçirebilirsiniz.
Birçok Karadeniz şehrinin aksine Samsun’da balık restoranlarının sayısı fazla değil. “Samsun’da ne yenir?” sorusunun cevabı bu yüzden “balık” değil. Ama Samsun pidesi ünü tüm Türkiye’ye yayılmış olan ve mutlaka tatmanız gereken bir lezzet. Mantı ve çorba karşımı bir yemek olan Haluçka da Atakum restoranlarında sizi bekliyor.
Güneş battıktan sonra Atakum sahilindeki birçok barda canlı müzik dinleyebilir, pop ve rock müzik ağırlıklı çalan eğlence mekanlarında dans edebilirsiniz. Daha sakin bir akşam geçirmek isterseniz yine sahil şeridinde yer alan kafelerde de dinlenebilirsiniz.
Atakum sınırları içinde tüm Samsunluların bildiği ve sıkça tercih ettiği iki büyük alışveriş merkezi bulunuyor. Bu AVM’lerde Türkiye’nin ve dünyanın birçok ünlü markasının mağazalarından alışveriş yapabilirsiniz. Ayrıca hem Samsun’un yöresel yemeklerini tadabilir hem de dilerseniz birçok fast food restoranından birini tercih edebilirsiniz.
Atakum’da konaklarken, upuzun sahil şeridinde yer alan plajlarda denizin ve güneşin tadını bol bol çıkarmanızı öneririz. Ayrıca Amisos Tepesi’nden Kabaceviz Şelalesi’ne, Bandırma Vapuru’ndan Amazon Heykeli’ne kadar Samsun’un diğer ilçelerindeki ünlü noktaları ziyaret edebilirsiniz. Eğer özel aracınız ve vaktiniz varsa “Türkiye’nin en mutlu ili” unvanını elinde bulunduran komşu şehir Sinop’a da uğrayabilirsiniz.
Bölgede Kaç Otel Var? | 26 |
Popüler Otel | Grand Atakum Hotel |
Bölgedeki En Ucuz Fiyat | 1.500 TL |
Popüler Bölge | Samsun |